Ασθένειες Να του χορηγήσω αντιβίωση;

Καναρίνι4ever

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.500
Πόλη
Καισαριανή
Γειά σας παιδιά! Καλημέρα! Θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε με μια άποψη μου. Πριν λίγο καιρό είχα δανείσει σε έναν γνωστό του πατέρα μου έναν από τους καναρίνους για να το ζευγαρώσει με μια από τις θηλυκιές του. Όταν πέρασε λίγος καιρός που του το πήγα, επισκέφθηκα το σπίτι του για να δω τι γίνεται. Είδα τον κανάρο μου με την θηλυκιά που ήταν στην ζευγαρώστρα. Ο κανάρος μου μια χαρά! Η θηλυκιά, ωστόσο ήταν λίγο φουσκωμένη( μου φάνηκε λίγο άρρωστη). Μετά από δύο εβδομάδες ξαναπηγαίνω και βλέπω πάλι τον αρσενικό μου μια χαρά. Η θηλυκιά, όμως, ήταν χάλια. Πολύ φουσκωμένη, μια μάζα από περιττώματα κολλημένα στα οπίσθια της, όλο καθόταν στον πάτο του κλουβιού και το ένα της πόδι κουνιόταν ''νευρικά'', σαν να έτρεμε το πόδι της. Ήταν εντελώς άρρωστο το πουλί. Μετά από δύο εβδομάδες, πληροφορούμαι ότι τελικά η θηλυκιά αυτή πέθανε. Ξαναπάω και το αρσενικό μου το βλέπω πάλι σε καλή κατάσταση, ήταν κινητικός. Βέβαια μετά από λίγες μέρες τον πήρα πίσω τον αρσενικό.
Τώρα θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Θα μπορούσα προληπτικά να χορηγήσω μια αντιβίωση στον κανάρο, μήπως έχει τίποτα; Ή αν του χορηγήσω προληπτικά θα πάθει τίποτα; Αν μπορώ, μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή μάρκα που έχει καλή ''δράση'' στα πουλιά; Αν δε μπορώ, τι μπορώ να κάνω; Πραγματικά σας ζητάω συγνώμη για το μεγάλο thread, αλλά ήθελα να είστε ενημερωμένοι για το τι έγινε. Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Καλημέρα!
Αμβρόσιε εσύ που είσαι σχολαστικός έπρεπε να πάρεις το πουλί πίσω από την πρώτη φορά μην σου πω έπρεπε να δεις την θηλυκή πριν το δώσεις.
Τέλος πάντων, γενικά δεν συμφωνώ με την προληπτική αντιβίωση, γιατί κάθε φάρμακο χορηγείται για συγκεκριμένη ασθένεια κι εσύ δεν ξέρεις από τι πέθανε η θηλυκή ούτε αν έχει επηρεαστεί το δικό σου.
Δώσε αυτά που δίνουμε, τα απλά προληπτικά, σκορδόνερο, το βραστάρι που πόσταρε ο kostantakis σήμερα εδώ και καλή διατροφή με βότανα και χόρτα και καλή σχολαστική παρατήρηση και μην ξαναδίνεις το πουλί για ζευγάρωμα.
 
Ναι, Μαράκι! Κι εγώ ξέρεις πόσο το μετάνιωσα όταν το έδωσα. Και εγώ δεν το περίμενα να το βάλει με άρρωστο πουλί το δικό μου. Τώρα το καναρίνι μου το βλέπω και κάθεται πιο πολύ στις πατήθρες, προς το παρόν. Θα παρατηρήσω καλύτερα την τωρινή συμπεριφορά του και θα σας ενημερώσω σύντομα!
Αυτό που μου είπες με το σκορδόνερο. Πώς το παρασκευάζω;
 
Βάζεις από το βράδυ μία καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο σε νερό και το πρωί αφαιρείς την σκελίδα και γεμίζεις την ποτίστρα με αυτό το νερό και το δίνεις στο πουλάκι να πιει. Κάνε το 2 μέρες και μετά δώσε αυγοτροφή δική σου με ρίγανη και τσουκνίδα, ταραξάκο, ό,τι βρεις από βότανα, φτιάξε και το τσάι προσπαθώντας να το δυναμώσεις. Ναι να ενημερώνεις και να κοιτάς κουτσουλιές φυσικά. Ελπίζω να μην είναι τίποτα :)
 
Με την ευκαιρία αυτής της ιστορίας που περιέγραψε όμορφα πιο πάνω ο Αμβρόσιος, ήθελα να επαναλάβω(τάχω πεί και τάχω γραψει πολλές φορές, αλλά θα τα επαναλαμβάνω συνεχώς). Πριν την απόφασή μας για οποιοδήποτε ζευγάρωμα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την υγεία των πουλιών. Παρατηρούμε την συμπεριφορά τους (ζωηρά - κινητικά), τα περιττώματά τους ( καλοσχηματισμένα), την κατανάλωση νερού, την κατανάλωση σπόρων, την εξωτερική εμφάνιση (πλήρες πτέρωμα), και κατόπιν, αφού σ' όλα τα προηγούμενα έχουμε βάλει Ο. Κ, ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ το ζευγάρι ΣΤΟ ΧΕΡΙ μας και αφού κόψουμε τα νύχια, καθαρίσουμε την αμάρα (κούρεμα), ελέγξουμε τα πόδια (ΕΠΙΘΟΛ αν χρειάζεται) παρατηρούμε την κοιλιά για πιθανούς ερεθισμούς (έντερα - συκωτι) και τέλος ελέγχουμε τα επίπεδα λίπους στο στήθος και την κοιλιά για να ξέρουμε με ποιές μικροδιορθώσεις θα συνεχίσουμε την διατροφή του καθενός. Αν αυτά, που είναι κάποια βασικά πράγματα, δεν είναι σωστά, ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ Η Σ' ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ να βάζει τα πουλιά στην δοκιμασία της αναπαραγωγής.
 
Αχ, βρε παιδιά! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Κύριε Μάκη, εγώ δέχτηκα να του πάω τον κανάρο μου, επειδή ο πατέρας μου έχει αναφέρει ότι έχει αρκετά πουλιά και ότι βγάζει πολλά πουλιά κάθε χρόνο. Και όπως καταλαβαίνεται, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Και πιο πριν του πάω το πουλί δεν είχα πάει ποτέ να δω σε τι κατάσταση είναι τα πουλιά του. Και δεν το περίμενα, όπως ανέφερα πιο πάνω, να το βάλει με άρρωστο πουλί, και πόσο μάλλον, εφόσον το είδε άρρωστο να το βγάλει και να του βάλει άλλο θηλυκό. Τέλος πάντων. Τώρα το γλυκούλι μου είναι με τον ''μπαμπάκα'' του(εμένα!) και δεν θα του λείψει τίποτα!
 
αφου το ειδες βρε αμβροσιε οτι κατι δεν πηγαινε καλα σε ολη την συνυπαρξη των δυο πουλιων
τα αλλα του πουλια ηταν καλα;
το πουλακι σου μην το εχεις εκει που ειναι και τα αλλα σου πουλακια
 
Μαρία, να σε ρωτήσω κάτι; Εκεί που μου έγραψες να του δώσω μετά το σκορδόνερο, αυγοτροφή δική μου. Να του δώσω αποκλειστικά δικιά μου ή εμπορίου; Θα υπάρξει διαφορά άμα του δώσω εμπορίου από το να του δώσω σπιτική; Φιλικά!
 
Αν πάρεις πίσω το πουλάκι, κράτησε το για περισσότερο από ένα μήνα σε καραντίνα. Να το παρακολουθείς προσεκτικά χωρίς να το ενοχλείς και αν παρατηρήσεις κάτι ανησυχητικό, κανε μια ενημέρωση και εδώ.

Όχι φάρμακα στο διάστημα της καραντίνας. Μπορείς να του δίνεις βότανα ή οτιδήποτε άλλο μη φαρμακευτικό (χημικό). Σκοπός της καραντίνας είναι να δώσεις στο πουλί χρόνο για να βγάλει τις ασθένειες που κρύβει και όχι να τις καλύψεις με φάρμακα. Εύχομαι μετά το τέλος της καραντίνας να είναι μια χαρά.
 
Να του δώσω αποκλειστικά δικιά μου ή εμπορίου; Θα υπάρξει διαφορά άμα του δώσω εμπορίου από το να του δώσω σπιτική; Φιλικά!
Να μην του δώσεις αυγοτροφή, δεν θα πάθει τίποτα για μερικές ημέρες. Ένα καλό μείγμα σπόρων και φρέσκο νεράκι καθημερινά. Μπορείς αν θέλεις να του βάλεις βιταμίνες στο νερό. Για ένα διάστημα θα πρέπει η τροφή του να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική γίνεται. Καλό είναι να περιοριστεί μόνο στους σπόρους για να μπορείς να βγάλεις ευκολότερα συμπεράσματα σχετικά με την εικόνα των περιττωμάτων του.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι οι βιταμίνες οι "αγοραστές" δεν είναι του σατανά. Η αγάπη μας προς τα πουλιά μας κάνει ορισμένες φορές να περνάμε στην υπερβολή. Οι βιταμίνες είναι χημικές ενώσεις απαραίτητες για τη λειτουργία του οργανισμού, είτε προέρχονται από το μπρόκολο, είτε από το μπουκαλάκι. Είναι καλύτερο όλοι οι οργανισμοί να παίρνουν τα συστατικά που χρειάζονται από φυσικές τροφές διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η ισορροπία τους σε καλύτερο επίπεδο, αλλά δεν θα πρέπει να γινόμαστε ο δογματικοί. Στην προκειμένη περίπτωση, κατά την άποψή μου, η καλύτερη διατροφή είναι ξηρά τροφή και μία ενίσχυση προαιρετικά με βιταμίνες (σταγόνες).

Δεν αναφέρομαι φυσικά στη Μαρία που πρότεινε να δώσεις αυγοτροφή, αλλά στη δική μου πρόταση να δώσεις βιταμίνες του εμπόριου, που κοντεύουμε να τις δαιμονοποιήσουμε.
 
συμφωνω με ολα οσα ειπε ο Σταυρος...

Βοηθησε με φυσικες τροφες το πουλι... Να ξερεις ενας δυνατος οργανισμος, που περνει με φυσικο τροπο τα απαραιτητα στοιχεια εχει πολυ πιο προστατευμενο ''αμυντικο'' συστημα απεναντι σε μικροβια ιους κλπ.
 
Ευτυχώς! τώρα το πάθημα έγινε μάθημα δεν δίνουμε τα πουλάκια μας σε κάποιον που δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε. Καλύτερα να μην τα δίνουμε και καθόλου :)
 
Παιδιά, επείγον(κατά την γνώμη μου!)! Έβαλα μια σκελίδα σκόρδο σε ένα μπουκάλι με νερό εχθες το βράδυ. Το πρωί όμως ξέχασα να αφαιρέσω την σκελίδα από το νερό. Το μεσημέρι που γύρισα από το σχολείο την αφαίρεσα γρήγορα κατά τις 14:20. Κάνει τώρα να του δώσω το σκορδόνερο ή θα μου πάθει τίποτα; Περιμένω απαντήσεις σας!
 
Ναι, δεν πρόκειται να πάθει κάτι από αυτό.
 
Παιδιά επείγον(κατά την γνώμη μου)! Εχθές έβαλα σε ένα μπουκάλι με νερό μια σκελίδα σκόρδο. Το πρωί όμως ξέχασα να βγάλω την σκελίδα. Το μεσημέρι που γύρισα από το σχολείο, κατά τις 14:20 την έβγαλα γρήγορα. Τώρα κάνει να του δώσω το σκορδονερό ή θα πάθει τίποτα; Περιμένω απαντήσεις σας!
 
Σου απάντησα στο προηγούμενο μήνυμα. Ψυχραιμία, δεν πρόκειται να πεθάνει κανείς.
 
Back
Top