Αναπαραγωγή Να χαλάμε τη φωλιά μετά από άσπορη γέννα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TZANNSPY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TZANNSPY

PB Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2016
Μηνύματα
1.707
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μετά από άσπορη γέννα είναι απαραίτητο να χαλάμε την φωλιά και να προσφέρουμε εκ νέου υλικό για να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή, εφόσον η φωλιά είναι πεντακάθαρη εννοείται...

Δυστυχώς ένα ζευγαράκι (του '16) από το οποίο πολύ θα ήθελα απογόνους μετά τις περσινές τρεις άσπορες γέννες και φέτος δεν ξεκίνησε καλά...
Δεν ξέρω πλέον πως μπορώ να το διαχειριστώ...
 
Ναι παντα χαλαμε την φωλια και η καναρα κανει καινουργια, ότι σου φενεται καθαρη δεν σημαινει και ότι είναι. εμενα με απασχολει ποιο πολύ το γεγονός με της 4 ασπορες γεννες και το μιαλο μου παει σε πολύ πλουσιο φτερωμα, σου ευχομαι να παει καλητερα η επομενη.

Ριξε μια ματια εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κούρεμα-καναρινιών-πριν-από-το-ζευγάρωμα.32178/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κύριε Μάκη είναι ένα ζευγάρι αχάτες κίτρινου μωσαϊκού δώρο από τον ΙωαννηςΝος το αρσενικό (FPO E358 E16 083) και η κοπέλα από εσένα (FPO AL144 E16 117) πραγματικά πανέμορφα πουλιά και θα ήθελα οπωσδήποτε απογόνους από αυτά... https://community.petbirds.gr/threads/Χαρίζεται-καναρίνι-αχάτης-κίτρινο-μωσαϊκού.28743/

Φωτογραφίες από αύριο που λέω να προσπαθήσω να τα κουρέψω...
Πέρσι δεν το τόλμησα αν και μου προτάθηκε...

Εσύ τα κουρεύεις τα συγκεκριμένα πουλιά ή πάει ανά περίπτωση;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ή πάει ανά περίπτωση;
Αν ξεκινάς νωρίς την άνοιξη... Που τα πουλιά είναι πολύ καλά (ακόμη) ντυμένα... Δυο τρεις ψαλιδιές δεν θα κάνουν κακό.. αν εξαιρέσεις την "χαμένη" ομορφιά τους.
Εγώ τα κουρεύω όλα... χωρίς εξαιρέσεις.
 
Καναρίνια χρώματος και μάλιστα μελανινικά Σπύρο, δεν κουρεύονται. Η φόρμα των πουλιών, ο σωματότυπος, τα πτερώματά τους είναι τέτοια που δεν χρειάζονται τέτοιου είδους επέμβαση. Ρήξε το βάρος στην προετοιμασία του αρσενικού και κράτησέ τα μακρυά μέχρι να ετοιμάσει την νέα φωλιά το θηλυκό.
 
Update:
Από την Δευτέρα τα πουλάκια είναι με το διαχωριστικό πλέγμα.
Τα έπιασα με σκοπό να τα κουρέψω αλλά δεν είδα ότι χρήζουν καλλωπιστική επέμβαση.
Κοίταξα κοιλιά και θώρακα για τυχόν λίπος και όχι μόνο και όλα ήταν καλά.
Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού είχαν προσεγμένη διατροφή και διαμονή σε μεγάλη κλούβα πτήσης το θηλυκό και το αρσενικό μόνο του σε 60άρα ζευγαρώστρα.
Το μόνο που έκανα ήταν να κατεβάσω άλλο ένα κλικ τις πάνω πατήθρες για να μην υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.
Όλη αυτή την εβδομάδα έκανα μίνι προετοιμασία -για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος- και αύριο ξαναβάζω φωλιά και υλικό...
Μόλις στρωθεί, ενώνω και πάλι το ζευγάρι, σωστά;
Ελπίζω και εύχομαι σε αποτέλεσμα...

Στα ευχάριστα, αύριο δαχτυλιδώνω timbradάκια!
Άντε και στους αχάτες μου εύχομαι; -)
 
O αρσενικος. σε τι φαση ειναι; 😛
Για να είναι τα αβγά άσπορα, προφανώς θα είναι απογοητευμένος, σκεφτικός, διστακτικός, ματαιωμένος🙄... Τι έννοείς Αλίκη μου;
 
Για να είναι τα αβγά άσπορα, προφανώς θα είναι απογοητευμένος, σκεφτικός, διστακτικός, ματαιωμένος🙄... Τι έννοείς Αλίκη μου;
😀 επειδη τον τσεκαρε απο κατω... ειναι πυρωμενος ή οχι; Αυτο νομιζω κανει μπαμ! 😛
 
Υπάρχουν περιπτώσεις ασπορες γέννες να γίνονται με υπαιτιοτητα του θηλυκού. Νομίζω το είχα διαβάσει εδώ και είχα και δικό μου παράδειγμα πέρυσι. Ενώ το αρσενικό το έβλεπα να βατευει κανονικά είχα ασπορες γέννες και όταν το ενωσα με άλλη καναρα μου έδωσαν μικρά.
 
μετά από άσπορη γέννα, είναι απαραίτητο να χαλάμε την φωλιά;
ωοσκόπηση κάνουμε συνήθως μετά την 6η-7η μέρα επώασης. Αν τα αυγά είναι άσπορα, τα αφήνουμε άλλες 3 μέρες, να ολοκληρώσει μερικώς τον κύκλο της η θηλυκιά, αποσύρουμε τη φωλιά και την επαναφέρουμε 4-5 μέρες (με την ήδη υπάρχουσα τσόχα και ''ελαφρώς χτισμένη'' ) ώστε να μη καταναλώσει και ιδιαίτερη ενέργεια η θηλυκιά για να την τελειοποιήσει..
προσφέρουμε εκ νέου υλικό, για να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή;
ναι.. Αλλά την βοηθούμε όπως διάβασες πιο πάνω..👍
μετά τις περσινές τρεις άσπορες γέννες και φέτος δεν ξεκίνησε καλά..
. Ένας ακόμη παράγοντας στον οποίο οφείλονται οι άσπορες δικές μας γέννες είναι και τα αίματα των πουλιών που αγοράσαμε ή μας χάρισε ο εκτροφέας, ιδίως αν ο πρώτος με σκοπό να διατηρήσει τα stantard της ράτσας επέμενε στις ''μεταξύ τους'' αναπαραγωγές..άλλη μεγάλη κουβέντα αλλά σίγουρα δεν είναι η σωστή ώρα να ψαχτείς σε αυτό,Σπύρο.
 
Υπάρχουν περιπτώσεις ασπορες γέννες να γίνονται με υπαιτιοτητα του θηλυκού. Νομίζω το είχα διαβάσει εδώ και είχα και δικό μου παράδειγμα πέρυσι. Ενώ το αρσενικό το έβλεπα να βατευει κανονικά είχα ασπορες γέννες και όταν το ενωσα με άλλη καναρα μου έδωσαν μικρά.

Δεν έχω άλλο θηλυκό ίδιας ράτσας για να δοκιμάσω...
Dimitris.P Εμείς πρέπει να τα πούμε από κοντά...
 
Dimitris.P Εμείς πρέπει να τα πούμε από κοντά...
μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα (διότι εδώ και 22 ημέρες, η στολή έχει γίνει το 2ο πετσί μου)..όποτε θέλεις, με μεγάλη μου χαρά! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδή το πρώτο θηλυκό έπειτα με άλλον αρσενικό δεν σου έδωσε ένσπορα αυγά;

Η καναρα ειναι του 2015. Το 2016 μου έδωσε μικρά φανετοκαναρα. Το 2017 που έγινε το συμβάν που περιγράφω δεν μου εδωσε μικρά με 2 αρσενικά, φανετο (είχα δει να τη βατευει) και καρδερίνα, ενώ το ίδιο φανετο με άλλη καναρα μου εδωσε μια γέννα 4/4 . Φέτος την έδωσα γιατί δεν ξαναβάζω για μουλους.
 
Back
Top