Φροντίδα Να χρησιμοποιήσω προσωρινά κοντές πατήθρες;

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω μιας κ τώρα έχει γίνει το κακό και οι καμβίλιες που είχα και ήθελαν λίγο κόντεμα τελικά κατέληξαν να έχουν μήκος 15cm. Υπάρχει θέμα να τις χρησιμοποιήσω για την ώρα?
 
Εξαρτάται τι εννοείς "για την ώρα". Για μια-δυο μέρες νομίζω ότι μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις, μέχρι να τις αντικαταστήσεις με άλλες που θα έχουν το σωστό μήκος.
 
απλά για να μην την πατήσω πάλι τι μήκος θα πρέπει να έχουν κανονικά?
 
Όσο ακριβώς είναι το βάθος του κλουβιού, συν ένα πόντο. Η μέτρηση του μήκους της πατήθρας πρέπει να ξεκινά από το σημείο που κουμπώνει στα κάγκελα, μέχρι την απέναντι άκρη της.
 
εγώ έχω την κλασσική 60αρα ζευγαρώστρα που έχει 26cm βάθος, αν βάλω +1 πόντο πως θα την στερεώσω με τις τάπες που πήρα ?
 
Δεν ξέρω τι έχεις στη διάθεσή σου. Υπέθεσα ότι θα πάρεις κανονικές έτοιμες πατήθρες και σε περίπτωση που σου βγαίναν μακρύτερε, θα τις έκοβες.

Ανέβασε μία φωτογραφία τις τάπες που πήρες.
 
@Tony Forpus αν είναι όμως ίσο ή μερικά χιλιοστά επιπλέον στο τέλος όταν θα πάω να την τοποθετήσω στο κλουβί ?
 
αν είναι όμως ίσο ή μερικά χιλιοστά επιπλέον στο τέλος όταν θα πάω να την τοποθετήσω στο κλουβί ?
Κόβεις αρχικά την καβίλια σε τέτοιο μήκος ώστε μαζί με τις τάπες να είναι όσο ακριβώς το βάθος του κλουβιού. Στη συνέχεια αν δεις ότι μπαίνει δύσκολα, βγάζεις τη μία τάπα, λιμάρεις 1-2 χιλιοστά την άκρη της καβίλιας, τοποθετείς ξανά την τάπα και δοκιμάζεις πάλι.

Δεν είναι πολύπλοκη, διαδικασία. Μόνο του θα σου δείξει πόσο χρειάζεται.
 
επειδή δεν έχω τις γνώσεις και τα εργαλεία για να μπω σε αυτή την διαδικασία ενώ αν ήταν στανταρ το μέγεθος θα μπορούσα να πω σε ένα γνωστό μου να το κάνει και επειδή δεν θέλω να σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου με βλέπω να γυρίσω στον τρόπο που το είχα μέχρι πρότινος δηλαδή να προεξέχουν οι καμβίλιες από το κλουβί και να τις στηρίζω στα οριζόντια σίδερα.
 
επειδή δεν θέλω να σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου
Δεν μας κουράζεις. 🙂

με βλέπω να γυρίσω στον τρόπο που το είχα μέχρι πρότινος δηλαδή να προεξέχουν οι καμβίλιες από το κλουβί και να τις στηρίζω στα οριζόντια σίδερα.
Φοβάμαι ότι δεν θα είναι πολύ σταθερές έτσι, αν δεν έχουν τουλάχιστον μία πλευρά για να κρατηθούν.
 
Φοβάμαι ότι δεν θα είναι πολύ σταθερές έτσι, αν δεν έχουν τουλάχιστον μία πλευρά για να κρατηθούν.
η 12αρα δεν είχε θέμα γιατί σφήνωνε ανάμεσα στα κάγκελα, με την 10αρα είχα θέμα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα μανταλάκι που είχα δεμένο πάνω στο κλουβί για να μην κυλάει
 
@voxpaine Ακόμα και κοντές να βγούν, μπορείς να βάλεις μέσα από τις τάπες ένα μικρό κομμάτι από χαρτί ή άλλο υλικό, ώστε να "κερδίσεις" αυτά τα χιλιοστά που λείπουν και καταλάθος κόπηκαν.
 
Back
Top