Φροντίδα Να χωρίσω τα Parrotlets σε δύο κλουβιά λόγω επιθετικότητας;

Asiminavrd

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα.. έχω 2 parrotlets τα οποία αγόρασα από pet shop. Το ένα έχει δαχτυλιδακι στο πόδι και γράφει ότι είναι του 17 (θηλυκό) το άλλο είναι πολυ μικρό(αρσενικό). Τα έχω καμια βδομάδα και το θηλυκό είναι άγριο με αποτέλεσμα όποτε βάζω το χέρι μου μέσα με δαγκαει.. Αντίθετα το αρσενικό, το μικρό μας, είναι πιο ήρεμο ανεβαίνει στο χέρι μου κτλπ αν πλησιάσει το θηλυκό όμως με δαγκαει για να το αφήσω και φεύγει και το μικρό..
Τα έχω σε ένα κλουβί γιατί ήταν πολύ δεμένα.. από τότε που τα πηρα και στο pet shop κάθονταν δίπλα δίπλα και μου είπαν να μην τα χωρίσω ..
καμία ιδέα πως να πλησιάσω το θηλυκό και να μην είναι τόσο άγριο;
Λέτε να τα χωρίσω σε ξεχωριστό κλουβί;
 
Τα έχω καμια βδομάδα κ
Ο χρόνος που τα έχεις είναι πολύ λίγος και είναι λογικό να μην σε εμπιστεύονται, χρειάζονται χρόνο να συνηθίσουν το νέο περιβάλλον και να νοιώσουν σιγουριά και ασφάλεια.
Όταν βάζεις το χέρι μέσα στο κλουβί νοιώθουν ότι απειλούνται.
Το γεγονός ότι είναι ζευγάρι θα δυσκολέψει παραπάνω την προσπάθεια σου να έχεις επαφή μαζί τους.
Θα σου έλεγα να αφιερώνεις αρκετό χρόνο κοντά στο κλουβί τους και να τους προσφέρεις λιχουδιές όπως τσαμπι millet έξω από το κλουβί μέχρι να συνηθίσουν.
Θα χρειαστεί χρόνος για να αρχίσουν να σε εμπιστεύονται, με την συμπεριφορά τους θα σου δείξουν πότε θα μπορέσεις να έχεις περισσότερη επαφή μαζί τους.

Να τα χαίρεσαι!

Υ. Γ. Να ασφαλίζεις καλά τις πόρτες του κλουβιού, είναι τρομεροί ''δραπέτες''.
 
@Asiminavrd
Νομιζω οτι τα ερωτηματα που θετεις εχουν απαντηθει ηδη στο αρχικο σου θεμα που βρισκεται εδω.

Οπως ειπωθηκε ηδη το να τα εξημερωσεις ως ζευγαρι ειναι δυσκολο, γιατι αυτο που θα συμβει ειναι να αγριεψει και το ημερο και οχι το αντιθετο.
 
@jk1980 Η αλήθεια είναι ότι όταν τα βγάζω έξω .. Τους δίνω διαφορά φρούτα με το χέρι μου για να με μάθουν και κάθονται, στην αρχή δεν το έκαναν. Αλλά πιστεύω και εγώ ότι πρεπει να τα χωρίσω γιατί όποτε βάζω το χέρι μου στο κλουβί, το μικρό έρχεται στο χέρι μου αλλά το θηλυκό με δαγκαει για να μην το ακουμπάω ..
 
Back
Top