Αναπαραγωγή Να χωρίσω την κανάρα από τον αρσενικό;

Εγγραφή
27 Μαϊ 2014
Μηνύματα
72
Πόλη
Αθήνα
γεια σασ και απο μενα... εχω 3 καναρια, σιγουρα το ενα θηλυκο, το αλλο αρσενικο και το αλλο δεν μπορω να καταλαβω ακομη...
σασ διαβαζω εδω και μηνεσ και πραγματικα με βοηθησατε σε διαφορα πραγματακια που μου ηταν χρησιμα ωσ προσ την φροντιδα τουσ.
βρισκομαι σε καποιο σταδιο το οποιο ειναι λιγο κρισιμο και, αγχωτικο θα ελεγα για μενα, μιασ και ειναι η πρωτη φορα που το βιωνω αυτο. Γιατι η μικρη μου εχει ηδη φτιαξει την φωλια τησ και εχει κανει και 3 αυγουλακια. καθεται σχεδον συνεχεια στην φωλια τησ ... Και τον αρσενικο τον εχω μαζι τησ ακομα. μηπωσ θα πρεπει να τα ξεχωρισω να κανει ποιο ησυχα την "δουλεια" τησ ; ξερετε λειπω τησ περισσοτερεσ ωρεσ απο το σπιτι -λογω εργασιασ-και μονο το απογευματακι εχω χρονο να τα κοιταξω ...
ποιοσ μπορει απο εδω και περα να με βοηθησει ωσ προσ το τι θα πρεπει να κανω ;
 
Αν δεν ενοχλεί ο αρσενικός την κανάρα, τότε ο σωστός τρόπος είναι να κάνει τη "δουλειά" της μαζί του.
 
Καλωσόρισες Τίνα! Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι τώρα που κλωσσάει η θηλυκιά, σταματάς να δίνεις στα πουλιά αυγό ή αυγοτροφή. Μόνο σπόρους και κάθε μέρα φρέσκο νερό. Αν δίνεις αυγό ή αυγοτροφή ακόμα, θα πυρώσει ο αρσενικός και θα κυνηγάει την θηλυκιά για να ζευγαρώσουν και δεν θα την αφήνει να κλωσσήσει. Επίσης, η θηλυκιά από την ακινησία αν τρώει και αυγό, θα παχύνει και δεν είναι καλό.
Καλή σου συνέχεια και με το καλό οι νεοσσοί!
 
Πως υπολογιζονται οι ημέρες της γέννησης, εφοσον τα αυγά δεν ειναι όλα της ιδιας ημέρας;(συγνωμη ειμαι αρχάρια) !
 
Καλημέρα και ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες συμβουλές σας! Παρατήρησα σήμερα το πρωί οτι έκανε και το τέταρτο αυγο. Το πρόβλημα ειναι όμως οτι εχει διάρροια. Της δίνω μόνο σπόρους και νεράκι -όπως μου είπατε!
 
Μήπως δεν είναι. Διάρροια αλλά. Μεγάλες κουτσουλιές; Οι καναρες που κλωσανε κάνουν μεγάλες και περίεργες κουτσουλιές...
 
Ναι, να πω την αλήθεια ειναι μεγάλες κουτσουλιές και νερουλες όμως. Οντως διαφορετικές, γι αυτο αναρωτιέμαι..
 
Back
Top