Αναπαραγωγή Να χωρίσω τον πατέρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ANTPAP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ANTPAP

PB New Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Σαλαμίνα
Γειά σε όλους τελικά το τρίτο αυγό δεν εκκολάφθηκε και διαπίστωσα οτι είχε μία τρυπίτσα το κέλυφος. αυτό πουθέλω να ρωτήσω είναι: Τα μικρά είναι 5 και 4 ημερων, να χωρίσω το πατέρα ή να τον αφήσω μέσα (η αλήθεια είναι οτι βοηθάει πολυ στο τάισμα, ταίζοντας και την θυληκιά και τα μικρα) φοβάμαι μήπως έχουμε και τρίτη γεννα και απο ότι διαβάζω δεν είναι η καταληλη εποχη
 
Αυτά είναι τα μικρούλια μου...
 

Συνημμένα

  • mikroulia.webp
    mikroulia.webp
    23,1 KB · Προβολές: 66
Εφόσον βοηθάει τον αφήνεις και μόλις αλλάξει διάθεση και δείξει σημάδια ότι θέλει να ζευγαρώσει τον χωρίζεις και τα αφήνεις να ξεκουραστούν.
 
Συμφωνώ και εγώ. Δεν είναι απαραίτητη πάντα η απομάκρυνση του πατέρα. Αφού τα ταϊζει και ξεκουράζει το θυλικό το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει πρόβλημα. Απλά παρακολούθησε γενικά το ζευγάρι.
 
Γεια χαρα!
Η γνωμη η δηκια μου ειναι να μην χωρησεις τον πατερα σε καμια περηπτωση για την ωρα τουλαγηστον.
Η θηληκια αυτη την χρονηκη στηγμη δεν θα ασχοληθει με το ζευγαρομα γιατι εχει τα μικρα ακομα και να θελει ο αρσενικος αυτη θα αρνηται.
Θα το αφησεις το ζευγαρι ετσι οπως εχει για να ταιζουν τους νεοσους καλητερα και οταν θα δεις μετα απο μερες οτι τα μικρα εχουν ξεπεταχτει για τα καλα και ο αρσενικος εξακολουθει να θελει ζευγαρομα τοτε τα χωρηζεις.
Καλο θα ηταν να μην τα ξαναβαλεις για ζευγαρομα μετα για να ξεκουραστουν, γιατι ειναι ειδη κουρασμενα δεν ειναι και μικρο πραγμα για τα πουλια την εποχη της πτεροριας να εκολαπτουν αυγα και μετα να εχουν και να ταιζουν τα μικρα τους!

Φιληκα Θαναση Λερος!
 
Παιδιά συμφωνώ μαζί σας αλλά δέν ξέρω πως θα καταλάβω οτι ο αρσενικός θέλει πάλι να ζευγαρώσει
 
Παιδιά συμφωνώ μαζί σας αλλά δέν ξέρω πως θα καταλάβω οτι ο αρσενικός θέλει πάλι να ζευγαρώσει

-Για να μην έχεις τέτοιες "σκοτούρες", μπορείς να ακολουθήσεις
την τακτική που εφαρμόζω χρόνια σ' αυτές και όχι μόνον,τις περιπτώσεις.
Στις 15 μέρες της ζωής των νεοσσών βγάζεις ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΙΑ απο την ζευγαρώστρα(την στέλνεις για ανάπαυση στην κλούβα μαζί μετα άλλα θηλυκά σου) και αφήνεις τον αρσενικό να "βγάλει" τα πιτσιρίκια σου μέχρι τον απογαλακτισμό. Δοκιμασμένο και με πολλά πλεονεκτήματα. Ενα απο αυτά,
γλυτώνεις το μάδημα των νεοσσών απο την θηλυκιά για κτήσιμο νέας φωλιάς.
 
Οσο για αυτο θα το καταλαβεις μην ανχωνεσε.
Οταν θα δεις τον αρσενηκο να κηνηγαει εντονα την θηληκια και ταυτοχρονα να της τραγουδαει επηδηχτηκα 😱 τοτε θα πρεπει να επεμβεις εσυ.
 
Kαλημέρα, να μην τον πάρεις τον αρσενικό για να ταίζει τη μάνα που τουλάχιστον για περίπου 17 ημέρες θα μένει στην φωλιά με τα μικρά και θα βγαίνει λίγο για να τρώει μόνη της.Αν δεν βάλεις δεύτερη φωλιά δεν έχεις λόγο να φοβάσαι.Αν ειναι η πρώτη της γέννα για φέτος πάλι δεν εχεις λόγο να φοβάσαι. Τα μικρά θα είναι έτοιμα να πετούν και να τρώνε μόνα τους στις 22 μέρες οπότε τότε βλέπεις τι θα κανεις τελικά.
 
Back
Top