Αναπαραγωγή Νεκρά έμβρυα ή θνησιμότητα νεοσσών σε λίγες μέρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markosp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markosp

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2020
Μηνύματα
6
Πόλη
Κορυδαλλός
καλησπερα στην ομαδα ειμαι κανουριο μελος εδω ωστοσο ασχολουμαι καιρο με την φροντιδα των καναρινιων. Περισυ ηταν τραγικη αναπαραγωγικη σεζον με πλειοψηφια τα νεκρα εμβρυα και μετα θνησιμοτητα των νεοσσων μια με δυο μερες μετα την γεννηση τους, συν δυο που πεθαναν μολις εκλεισαν βδομαδα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ταιζοντουσαν κανονικα απο τις καναρες.
 
Καταρχάς είδες τους νεοσσούς κάπως έτσι;

1583302424077.webp

Πριν δυο χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα δεκασέλιδο από τον Dr. Jan Vanderborght με τίτλο Everything about the Black Spot Disease Syndrome. Είναι ότι πληρέστερο έχει βγει, αλλά δυστυχώς έχει κατέβει. (και που το είχα και το είχα μεταφράσει, δεν το βρίσκω.)
Το θέμα με αυτήν την ασθένεια είναι ότι οι νεοσσοί δεν μπορούν να λάβουν αντισώματα από την μάνα τους και αυτό είναι καταστροφικό γιατί συμβαίνει πριν οικοδομήσουν οι ίδιοι ανοσοποιητικό σύστημα.
Υπάρχουν τροφές/συστατικά και φάρμακα που σε πειραματικό στάδιο κάποιοι γιατροί λένε ότι βοηθούν.Αυτά δίνονται φυσικά στην κανάρα πριν την ωοτοκία.
Ενδεικτικά συπληρωματικές αναφορές στο έργο του Dr. Jan Vanderborght :
http://canarytales.blogspot.com/2018/
http://canarytales.blogspot.com/2020/
 
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στη διατροφή κάτι που να τους χορηγησω για να παίρνουν βιταμίνες κλπ;
Πράσινα λαχανικά με μέτρο στους γονείς, πριν την εκκόλαψη. Ένα τυποποιημένο συσκευασμένο μείγμα σπόρων, αυγό ή αυγοτροφή καθημερινά, πριν και αφού βγουν τα πουλάκια. Άντε και μια πολυβιταμίνη στην αυγοτροφή κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, στην προτεινόμενη δοσολογία.

Διάβασε μερικές προτάσεις προετοιμασίας:
Γενικά για τη διατροφή, εφόσον θέλεις να εμβαθύνεις, διάβασε εδώ:
Η συμβουλή μου είναι να διαβάζεις με προσοχή, να μένεις στην ουσία και όχι σε εντυπωσιακές υπερβολές. Προσωπικά, όταν διαβάζω "πηγαίνουμε σε ένα δάσος στο βουνό και ψάχνουμε να βρούμε μανιτάρι τρούφα γιατί έχει έχει ασβέστιο, το αποξηραίνουμε, το κάνουμε σκόνη και το βάζουμε στην αυγοτροφή", τότε πάω παρακάτω.

Less is more.

Σε κάποια παρατήρησα μαύρη τελεία ναι.
Εδώ μιλάμε για ασθένεια που χρειάζεται γιατρό, όπως σου είπε και ο Αντώνης.
 
Back
Top