Αναπαραγωγή Νεκροί νεοσσοί μέσα στο αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimbat
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimbat

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2015
Μηνύματα
2
Πόλη
Ιωάννινα
καλησπερα ειμαι νεος με 1 ζευγαρι καναρινια θελω συμβουλες.
1. Μου εκανε η καναρα 4 αυγα τα 2 ασπορα τα αλλα 2 νεκρα
2. Τι φτεει εκανα μηπως καποιο λαθος; Τα ειχα προετοιμαση με οδηγιες απο το φορουμ. Με αυγο. Μαρουλι.φρουτα σταγονες στο νερο για να πυροθουνε
3. Πριν 3 ημερες που πεταξα τα αυγα βγηκε κ η φωλια με το νημα καθαριστικε το κλουβι κ τα χωρισα
4. Τι πρεπει να κανω τωρα και ποτε να τα ξανα βαλω μαζι για ζευγαρομα; Συνεχιζω με σταγονες στο νερο αυγα κ μηλα. Καθε συμβουλη δεκτη
 
Είναι τόσες πολλές οι πιθανές αιτίες θανάτου του νεοσσού στο κέλυφος.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι θανάτου είναι: Υπερβολική ή χαμηλή υγρασία. Μόλυνση που οφείλεται σε βακτήρια, μύκητες ή ιούς ή και πολυπαραγοντική μόλυνση. Μυκητιακή μόλυνση. Ανωμαλίες στην ρουτίνα επώασης οφειλόμενη στην συμπεριφορά των γονιών. Χτυπήματα του αυγού με αποτέλεσμα το θάνατο του εμβρύου. Αβιταμινώσεις και διατροφικές ελλείψεις της μητέρας πριν και κατά την ωοτοκία. Υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου από τη μητέρα, γεγονός που καθιστά το κέλυφος πάρα πολύ σκληρό για το νεοσσό. Επίσης, άλλοι λόγοι είναι κληρονομικές ανωμαλίες καθώς και μη συμβατά ζευγαρώματα.
 
Τώρα τα έχω χωριστά σε πόσες μέρες τα βάζω μαζί; Ευχαριστώ για για το link και τη βοήθεια.
 
Τώρα τα έχω χωριστά σε πόσες μέρες τα βάζω μαζί; Ευχαριστώ για για το link και τη βοήθεια.
Το ζευγάρι κακώς το χώρισες...
Πουλιά που είναι ζευγαρωμένα με όλη τη σημασία δεν υπάρχει λόγος να χωρίζονται εκτός αν επιθυμούμε την διακοπή της αναπαραγωγής.
Προτείνω να τα ενώσεις, να βάλεις νέα φωλιά και λίγο υλικό... Το υπόλοιπό υλικό όταν αρχίζει και τη χτίζει για να μην πάει χαμένο.
 
Back
Top