Αναπαραγωγή Νεκροί νεοσσοί lovebird μέσα στο αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NADINE66
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NADINE66

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2021
Μηνύματα
41
Πόλη
Μαρούσι
Παιδία καλησπέρα σας, δυστυχώς εχω ασχημα νεα οπως ξερετε τα πουλακια μου ειχαν 5 αυγα,ξεπερασαν το χρονικο οριο για να βγουν πουλακια, τα αφησαμε και αλλες 9 μερες μηπως και...αλλα ειδαμε κ οτι η θηλυκιά δεν ασχολουταν αλλο και μαλιστα χτες εκανε αυγο στον πατο του κλουβιου το οποιο το βρηκαμε σπασμενο. Κ. @giannisvlg καναμε και την οωσκόπηση την Κυριακη και τα αυγα ειχαν αρχισει να γινονται πολυ σκουρα, μας ειπαν να βγαλουμε τα αυγα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν μικρα, απο την στιγμη που η θυληκια τα εχει παρατησει και εχει ξεκινησει καινουρια παραγωγικη διαδικασία .Μας ειπαν επισης να τα σπασουμε για να δουμε αν ειχε οντως πουλακι μεσα ... απορρησα λιγο γιατι δεν μας πηγε η καρδια αλλα ειδα και εδω στο φορουμ οτι το κανουν αρκετοι...Το καναμε λοιπον εχτες και η εικονα ηταν πολυ δυσαρεστη καθως ειδαμε οτι και τα 5 αυγα ειχαν μεσα πουλακι...2 μαλιστα ηταν αρκετα μεγαλωμενα ειδα το ματακι του καθως ειχαν βγαλει και ελαχιστα φτερα νομιζω...😞 τους βαλαμε την φωλια μετα ξανα και ξανα μπηκαν κανονικα... τι δεν πηγε καλα;? τι εκανα λαθος ; 😞
 
Το Κ. δεν χρειάζεται ειμαι 15😁

Το λαθος ηταν στη διαρκεια της επώασης!Λογικα (υποθέτω) λογο έλλειψης υγρασιας,γι αυτο ελεγα να μπει ενα μπολακι με νερο ωστε η θυλικια να παει την απαραίτητη υγρασια στη φωλια, αν το εβαλες προς το τελος μαλλον ηταν αργα!Η η θηλυκια εκανε τοσο σκληρα αυγα επειδη ειχε πολυ ασβεστιο που δε καταφεραν τα μικρα να σπασουν το τσοφλι...Η απλα δε κλωσαγε επιμονα μετα την γεννησει του 3 αυγου τουλάχιστον.
Αληθεια υπηρχε εστω καποια ρωγμη στα αυγα;
 
χαχαχα οκ σορυ 😛
οχι καμια ρωγμή...
σαν αιτια μπορεί να φταιει οτι ηταν σε χώρο που συνήθως είχε κλιματιστικο δηλ;
τωρα που εχει ξεκινησει παλι να γενναει τι να προσέξω σε διατροφη?
 
ναι εκανε ενα στον πατο του κλουβιου και εσπασε... τωρα της καθαρισαμε την φωλια ωστε αν κανει αλλα να τα κανει εκει..
 
Ωραια!Δεν πρεπει να ειναι σε χωρο με κλιματιστικό η με καλοριφερ ξηραινουν την ατμοσφαιρια και οριστε τα αποτελεσματα με τα αυγα!Δωσε βαση στην υγρασια απο την 15 μερα της επωασης περισσοτερο αλλα εννοειται και απο την αρχη.Δινε στη θυληκια προσβαση σε μπανιο να πηγαινει στα αυγα την απαραίτητη υγρασια!Δωστης και υγρό ασβεστιο μεχρι να τελειωσει την ωοτοκια να μη κινδυνέψει με καμια ΔΥΣΤΟΚΙΑ.Σουπιοκοκαλο υπαρχει στο κλουβι;Ελπίζω να πανε ολα καλα!
 
Η νεκρωση στο αυγο μπορει να προελθει πολλους και διαφορετικους παραγοντες.
Η υγρασια και η θερμοκρασια ειναι 2 απο αυτους αλλα υπαρχουν και γενετικής φυσης ανωμαλιες.
 
Back
Top