Αναπαραγωγή Νεκρός νεοσσός από επίθεση γονέα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evelinag

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας.
Σήμερα το πρωί βρηκα στην φωλια έναν νεκρό νεοσσο 2 ημερων.αφοτου κοιταξα προσεχτικα το πτωμα καταλαβα οτι τραυματιστηκε θανάσιμα απο εναν απο τους δυο γονεις αφου το σωμα του ηταν γεματο τσιμπιές.Απο ποιον απο τους 2 γονεις πιστεύετε οτι εγινε και γιατι ?προσωπικα πιστευω απο τον αρσενικο αλλα δεν μπορω να καταλαβω τον λόγω.για καλο και για κακο τον χωρισα απο τη φωλια με τους αλλους νεοσσους.
 
αλλα δεν μπορω να καταλαβω τον λόγω
Ο λόγος είναι απλός, η εποχή δεν είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή, τα πουλιά δεν είναι προετοιμασμένα διατροφικά και για αυτό τον λόγο συμπεριφέρονται έτσι.
Η επίθεση στο μικρό έγινε για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες κάποιου από τους γονείς.
Η σωστή εποχή ξεκινάει την Άνοιξη.
για καλο και για κακο τον χωρισα απο τη φωλια με τους αλλους νεοσσους.
Τον αρσενικό θα τον βάλεις σε κλουβί που δεν θα τον ακούει ούτε θα τον βλέπει η κανάρα, έτσι η κανάρα θα αναλάβει αποκλειστικά την ανατροφή των νεοσσών.
Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει η κανάρα να ταίζει καλό θα είναι να προμηθευτείς κρέμα για νεοσσούς για να μπορείς να τα ταΐσεις εσύ αν χρειαστεί.

Διάβασε τα άρθρα του forum για να ενημερωθείς για την σωστή διαβίωση και για την αναπαραγωγή.
 
ναι ειναι καναρινια
[automerge]1603648843[/automerge]
Σιγουρα η εποχη δεν ειναι καταλληλη αλλα θα πρεπει να δουμε ποιες συνθηκες οδηγησαν τα πουλια να μπουν σε αναπαραγωγη αυτη την περιοδο.
ναι το ξερω...ειναι σε μεγαλη κλουβα και ειναι αρσενικα και θυληκα μαζι.τωρα γιατι μπηκαν σε αναπαραγωγη τωρα δεν ξερω.ισως ο πολυς φωτισμος και η διατροφη.
[automerge]1603649067[/automerge]
ευχαριστω για τις συμβουλες...φυσικα και δεν προετοίμαζα τα πουλια για αναπαραγωγη τετοια εποχη.δεν εχει ξανασυμβει.σκευτομαι να βαλω τα αρσενικα σε διαφορετικα κλουβια για να μην γινονται μπερδεματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
ναι το ξερω...ειναι σε μεγαλη κλουβα και ειναι αρσενικα και θυληκα μαζι.τωρα γιατι μπηκαν σε αναπαραγωγη τωρα δεν ξερω.ισως ο πολυς φωτισμος και η διατροφη.
Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω...η κανάρα πλέον είναι μόνη της σε ένα κλουβί με τους νεοσσούς ή στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν και άλλα καναρίνια;
 
@ianos Αυτο που καταλαβα ειναι οτι εχει αρσενικα και θυληκα ολα μαζι σε μια κλουβα!γιατι μιλαει σε πληθυντικο αριθμο!στο post #5 λεει παλι στο τελος οτι σκεφτεται να βαλει τα αρσενικα σε διαφορετικο κλουβι για να μην γινονται μπερδεματα!αν ειναι ολα μαζι σε μια κλουβα το οποιοδηποτε καναρινακι αρσενικο ή θυληκο μπορει να το εκανε αυτο στον νεοσσο! Επειδη οπως καταλαβαινω ειναι ολα μαζι στην κλουβα δεν πρεπει να ευθυνονται 100% οι γονεις!

@evelinag Ποσο επι ποσο ειναι η κλουβα;και ποσα καναρινακια φιλοξενει;διευκρινησε μας πως εχει η κατασταση! Λυπαμαι πολυ για τον νεοσσο που ειχε αυτην την καταληξη!
 
οκ..να το ξεκαθαρισω.ο χωρος που βρίσκονταν το ζευγαρι ηταν μια κλουβα με περιπου 12 πουλια.ειναι ο χωρος που βαζω τα νεαρα (7 εως 9 περιπου μηνων) πριν γινει η ξεκαθαριση των φυλων τους.αρα το ζευγαρι ειναι νεαρα πουλια. απορω πως γινεται να εκαναν γονιμα αυγα.Δυστηχως δεν καταλαβα οτι 2 πουλια αρχισαν το ζευγαρωμα και το χτίσιμο φωλιας( στην ταιστρα).μια μερα πηγα να δω τα πουλια και ειδα 3 αυγα! Δεν ηταν δυσκολο να καταλαβω τους γονεις αφου και οι 2 τα ζεστάναν. εκεινη η περιοδος ηταν που ξεχωριζα τα φυλα των αλλων οποτε η φωλια αδεισε και εμειναν οι γονεις.οταν ειπα οτι σκευτομαι να χωρισω αρσενικα με θηλύκα εννοουσα να βαζω τα νεαρα πουλια σε διαφορετικα κλουβια για να αποφυγω τετοιες καταστασεις στην μεση του φθινωπορου.ετσι εξελιχθηκε η κατασταση.η κλουβα δεν ειναι κατι τεραστιο μια κλουβα πτησης ειναι 80 μηκος και 40κατι πλατος.οσο για τον αλλον τον επιζωντα νεοσσο παει πολυ καλα και η μητερα του τον ταιζει.
 
Back
Top