Αναπαραγωγή Νεκρός νεοσσός μέσα στο αυγό

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Παιδια σημερα 15η μερα επωασης και τιποτα απολυτως.. Εκανα μια ωοσκοπηση και καταλαβα πως κατι δεν παει καλα με αυτο που βλεπω.. Πραγματικα ανοιγωντας το αυγο, βρηκα το νεοσσο νεκρο..☹Δυστυχως ο μικρουλης μου δεν τα καταφερε.. Και ολα πηγαιναν καλα, η καναρα καθοταν συνεχεια στη φωλια της, ο καναρος τη βοηθαγε πολυ, κι ομως... Τι λετε οτι δεν πηγε καλα;Η θερμοκρασια ηταν ιδια καθημερινα, γυρω στους 21 με 22 και δεν υπηρχαν ρευματα. Η διατροφη σουπερ, οποτε;🙁Ηταν η δευτερη γεννα της καναρας μου και στην προηγουμενη μου εκανε 2.. Πως το ακουτε;
 
Παιδια σημερα 15η μερα επωασης και τιποτα απολυτως.. Εκανα μια ωοσκοπηση και καταλαβα πως κατι δεν παει καλα με αυτο που βλεπω..
Η ωοσκόπηση κατά τη 15η ημέρα επώασης είναι μάταιη. Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να καταλάβουμε αν έχει σταματήσει η ανάπτυξη του εμβρύου. Όταν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάζεται υπομονή δύο-τρεις ημέρες ακόμα.
Πραγματικα ανοιγωντας το αυγο, βρηκα το νεοσσο νεκρο..☹Δυστυχως ο μικρουλης μου δεν τα καταφερε.. Και ολα πηγαιναν καλα, η καναρα καθοταν συνεχεια στη φωλια της, ο καναρος τη βοηθαγε πολυ, κι ομως... Τι λετε οτι δεν πηγε καλα;
Κατερίνα οι λόγοι περιγράφονται εδώ
1) https://community.petbirds.gr/threads/Εμβρυϊκή-νέκρωση-στα-πτηνά.17711/
2) https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-εκκολάπτονται-τα-αυγά-των-καναρινιών.18601/
3) https://community.petbirds.gr/threads/Νεκρά-πουλάκια-μέσα-στο-αυγό.2795/
 
Πραγματικα κριμα.. Οτι και να πειτε εχετε δικιο, δεν περιμενα πως θα μπορουσε να εχει τοσο τραγικες συνεπειες..☹
 
Ευχαριστω πολυ Παναγιωτα, διαβασα και τα τρια αρθρα! Μαλλον φταιει που μια μερα επιασα το αυγο με τα χερια μου..
Οχι οτι δεν συμβαίνει και αυτό, αλλά χιλιάδες αυγά καθ' έτος έρχονται σε επαφή με τα χέρια των εκτροφέων χωρίς να παθαίνουν απολύτως τίποτα τα έμβρυα. Μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Οι λόγοι είναι πολλοί και χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία για να έχει κανείς πιθανότητες επιτυχούς απάντησης, στο "τί έφτεξε".
 
Back
Top