Αναπαραγωγή Νεκρό καρδερινοκάναρο 2 ημερών στον πάτο του κλουβιού

PantelisTs

PB Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2021
Μηνύματα
450
Πόλη
Νίκαια
Σήμερα βρήκα τον 2γμερων νεοσο στον πάτο του κλουβιου. Η μάνα και ο πατερας ταΐζουν κανονικά αυγοτροφη(αυγό χωρίς τσόφλι στο μουλτι τριμενο) + ξηρή αυγοτροφη+ νίζερ τσια.
Το κλωθει κανονικά μαζί με τα υπόλοιπα αυγά που θα σκάσουν σήμερα η αυριο.
Με προβληματισαν 2 πράγματα. Σήμερα το πρωι βρήκα λίγο αίμα στις φτερούγες του(φαντάζομαι από τη μυτη της καρδερίνας στην προσπαθεια να την ταισει).
Ο νεοσος που βρήκα στο κλουβί ήταν με μια κοιλιά τουμπανο. Η φωλιά δεν είχε ίχνος κουτσουλιάς. Σαν να μην είχε αποβάλει καθόλου την τροφή. Μέχρι σήμερα το πρωι όλα ήταν τέλεια. Ζωντανός και τον τάισε.
 
Καλησπέρα.
Η φωλιά δεν είχε ίχνος κουτσουλιάς.
Είναι λογικό, μόλις κάνουν την κουτσουλιά οι γονείς άμεσα την τρώνε.
Σήμερα το πρωι βρήκα λίγο αίμα στις φτερούγες του(
Η καρδερίνα είναι ο κύριος ύποπτος, ίσως θα είναι καλή ιδέα να την βγάλεις από το κλουβί και να αφήσεις την κανάρα να κάνει όλη την δουλειά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δυσκολευομουν να το αποδεχθώ. Αλλά εν τέλει αποδείχθηκε αυτό που είπες.
Κρίμα γιατι δεν ήθελα να αποδεχθώ αυτό που έλεγαν οι παλιοι. Μετά το 4ο αυγό πρεπει να μπαίνει χωρισμα ή μεταφορά σε άλλο κλουβί.
Μένουμε με τα 2 τελευταία ενσπορα λοιπόν.
Ευχαριστώ.
 
Καλησπέρα.
Μετά το 4ο αυγό πρεπει να μπαίνει χωρισμα ή μεταφορά σε άλλο κλουβί.
Καλύτερα μεταφορά σε άλλο κλουβί χωρίς να έχει οπτική επαφή με την κανάρα, έτσι η κανάρα θα αναλάβει τα πάντα μόνη της.
 
@PantelisTs , καλημέρα. Εκκολάφθηκαν τα άλλα δύο αυγά;
Η κία (τσία) είναι ένας σπόρος που θεωρείται πολύ καλός για το στομάχι των ανθρώπων, καθώς μετατρέπεται με την υγρασία σε ένα ζελέ επίστρωσης του επιθηλίου (ιστός επικάλυψης) του εσωτερικού του στομάχου. Παρόλα αυτά, και χωρίς ο ίδιος να λαμβάνω θέση, στο συγκεκριμένο φόρουμ, δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το αντίστοιχο θέμα, είχε τεθεί, αν θυμάμαι καλά, ο προβληματισμός προσφοράς του συγκεκριμένου σπόρου σε καναρίνια που ταΐζουν τα μικρά τους...νομίζω (συγγνώμη για τη σχετικότητα με την οποία γράφω, αλλά αναφέρω ό,τι μου έμεινε από τότε) ότι γραφόταν ότι η κία φουσκώνει με την υγρασία εντός του στομάχου του νεοσσού και ότι ίσως αυτό να αποτελεί λόγο θανάτου...
Προσωπικά επί μερικά χρόνια έδινα κία κατά την αναπαραγωγή, τα πουλιά μου τάιζαν με κία τους νεοσσούς τους κι απώλεια δεν είχα, αλλά διαβάζοντας τότε, αποφάσισα να τον κόψω αυτόν τον σπόρο.
 
δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το αντίστοιχο θέμα, είχε τεθεί, αν θυμάμαι καλά, ο προβληματισμός προσφοράς του συγκεκριμένου σπόρου σε καναρίνια που ταΐζουν τα μικρά τους..
Πράγματι υπάρχει προβληματισμός για την χορήγηση σπόρων chia σε καναρίνια που ταΐζουν μικρά καθώς μετά την κατανάλωση του, ο σπόρος chia μετατρέπεται σε ζελέ κατά τη διέλευση του από το πεπτικό σύστημα. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους νεοσσούς που ταΐζονται από τους γονείς τους, λόγω της ανωριμότητας του πεπτικού τους συστήματος και της αδυναμίας του χωνέψει ορισμένες τροφές, πέρα από τις προβλεπόμενες για αυτήν την περίοδο.
Επομένως, η χορήγηση των σπόρων Chia δεν συνιστάται κατά την περίοδο της ανατροφής των νεοσσών.
Υπάρχει και η σχετική συζήτηση για το θέμα.
Thread 'Σπόροι Chia στα πτηνά' https://petbirds.gr/article/chia-seeds-birds-nutrition//
 
Εκκολάφθηκαν τα άλλα δύο αυγά;
Καλησπερα. Το 1 από τα 2 μόνο δυστυχώς. Μου φενεται περιεργο όμως γτ στην τελευταία ωοσκοπηση που έκανα ήταν και τα 2 κατάμαυρα (σημάδι ότι είχε αναπτυχθεί ο νεοσσός μέσα στο αυγό) τελικά μόνο το 1 έσκασε. Η μητέρα του ταΐζει κανονικά από την αυγοτροφη που φτιάχνω με τα ίδια υλικά.
Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Αν προλαβω σήμερα θα απομακρυνω και τον αρσενικό από το κλουβί γιατί ακουω το κορίτσι μας να κάνει ήχους καλέσματος.
Σήμερα είναι 3 ημερών το μικρουλι.
Ας ελπίζω τουλάχιστον να είναι αρσενικό.
Αν βέβαια είναι θυληκο θα το χαρίσω σε κάποιο μέλος του forum.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top