Ασθένειες Νεκρό budgie από το πρώτο βράδυ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Geokilkis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Geokilkis

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2021
Μηνύματα
472
Πόλη
Κιλκίς
Καλημέρα παιδιά.
Το Σάββατο αγόρασα ένα αρσενικό budgie από φίλο που διατηρεί pet shop.

Όλα τα πουλιά του είναι σε ξεχωριστό δωμάτιο, πάντα καθαρά και από όσο γνωρίζω δεν είχε ποτέ απώλειες πουλιών, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τη καραντίνα..
Έτσι λοιπόν επειδή και εγώ έχω πάρει πουλάκια είτε για εμένα είτε για φίλους, πήρα ένα ακόμα για να το δώσω σε ένα φίλο μου που έχει ήδη ένα θηλυκό.
Πριν το πάρω και κρατώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που βάζει για να μπεις στην εκτροφή του, κάθησα και το παρατήρησα για αρκετή ώρα και αφού μου φάνηκαν όλα φυσιολογικά το πήρα.

Το έφερα για λίγο στο σπίτι μου και παρόλο που ήταν φοβισμένο με το που άκουσε τα δικά μου αμέσως δραστηριοποιήθηκε, και το είδα και να τρώει/πίνει νερό.
Το μεσημέρι το πήγα στον φίλο μου ο οποίος το έβαλε απευθείας σε καραντίνα, και από απόσταση μιλούσε με τη θηλυκιά..
Το πρωί όμως και ενώ όλα έδειχναν φυσιολογικα βρήκε το πουλάκι νεκρό. Χωρίς κανένα απολύτως σημάδι. Χωρίς περίεργες κουτσουλιές κτλ.

Τι υποψιαζεστε ότι μπορεί να φταίει;

Εννοείται ότι επικοινώνησα απευθείας με τον φίλο μου από το petshop και μου είπε ότι από τη στιγμή που ήταν μέσα στο σπίτι, δεν έδειξε κάποιο σημάδι ασθένειας, το πουλάκι μάλλον μας άφησε από έντονο stress.
Τι λέτε;
 
Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που δυνητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο, που ούτε εικασία δεν μπορεί να κάνει κανείς, ειδικά χωρίς πρόσθετα στοιχεία.
 
Ναι συμφωνώ σε αυτό που λέτε..
Εδώ οι άνθρωποι που πολλές φορές είναι φανερό ότι υποφέρουν από κάτι πχ καρκίνο και τελικά μπορεί να φύγουν από καρδιά..
Προσπαθώ να σκεφτώ τους λόγους, εκτός από πιθανή ασθένεια για τους οποίους ένα φαινομενικά υγιές πουλάκι να πεθάνει..
Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν και ένας κούκλος..
 
Εγώ είχα μπάτζι τα οποία είχα αγοράσει από πετσοπ συγκεκριμένα σε αυτό στην Ομόνοια με τις καλές κριτικές και μετά από κάποιο καιρό τα έδωσα σε έναν φίλο. Ένα συγκεκριμένο από αυτά ήταν πάρα πολύ ζωηρό όσο το είχα αλλά και όσο το είχε ο φίλος αυτός, αλλά τελευταία καθόταν φουσκωμένο και ακίνητο ώσπου μετα από λίγες μέρες απεβίωσε, ούτε ενος έτους ήταν. Θέλω να πω είναι δίκοπο μαχαίρι με τα πετσοπς, το συγκεκριμένο που είχα πάρει τα μπάντζι (δεν είχα τις καταλληλες γνώσεις τότε για εκτροφείς και ήταν οι πρώτοι παπαγαλοι που είχα αγοράσει) επειδή πηγαίνω που και που εκεί να αγοράσω τροφές, κάθε φορα που πηγαίνω έχει διαφορετικούς παπαγαλους προς πώληση, μέχρι και μεγάλους πουλάει, έχω δει πολλές φορές παπαγαλους να μην είναι σε καθόλου καλή κατάσταση αλλά αυτό που κάθε φορά βλέπω διαφορετικούς παπαγαλους δυστυχώς σημαίνει ότι πουλάει. Από πετσοπ μέχρι και αυτά με κάπως καλές κριτικές ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Και δεν είναι τυχαίο, έχω ακούσει πολλές αρνητικές κριτικές, αγοράζουν κάποιοι παπαγάλους σε σε θέμα ημερών τους χάνουν.
 
@Geokilkis Δυστυχως αυτό είναι αλήθεια, ακομα και σε ανθρώπους δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη καμιά φορα. Το διδακτορικό μου αφορά ανθρώπινο ιστό, και καμιά φορά λαμβάνω δείγμα το οποίο δεν εχει αιτία θανάτου, παρόλο που έγινε πλήρης νεκροψία, τοξικολογικά και όλα τα σχετικά. Και τώρα ποιος κάθεται να ανοίξει ένα ψώφιο πουλάκι. Μπορεί να ήταν ανεύρισμα, τι μια στιγμή είσαι οκ, την επομένη σπα και αντίο. Μπορεί να ήταν εγκεφαλικό, ή κάποια ασθένεια που δρα εξαιρετικά γρήγορα. Μπορεί να ήταν και στρες, ποιος ξέρει. Όντως τα πετσοπ είναι πιο επικίνδυνα σε γενετικά θέματα, αλλά υπάρχουν και προβλήματα που δεν μπορεί να τα αποφύγει κανείς. Κρίμα το πουλάκι...
 
Όλα τα πουλιά του είναι σε ξεχωριστό δωμάτιο, πάντα καθαρά και από όσο γνωρίζω δεν είχε ποτέ απώλειες πουλιών, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τη καραντίνα..

Το πρωί όμως και ενώ όλα έδειχναν φυσιολογικα βρήκε το πουλάκι νεκρό.
Γιώργο, είναι αυτός αριβώς ο λόγος που συτήνουμε την καραντίνα στο σπίτι μας, στο χώρο μας, που ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Θα μου επιτρέψεις να εχω τις αμφιβολίες μου για τον τρόπο που γίνεται η καραντίνα σε πετ σοπ που τα πουλιά μπαινοβγαίνουν καθημερινά ως εμπόρευμα. Στη σωστή καραντίνα αλλάζουμε ρούχα, παπούτσια κι απολυμαίνουμε χέρια κάθε φορά που ακουμπάμε οτιδήποτε που αφορά τα νέα πουλιά. Ας ευχηθούμε να μην κουβαλούσε κάτι άκρως μεταδοτικό.
 
Για να μπεις στο χώρο που έχει τα πουλάκια του πρέπει να βάλεις κάτι σαν σακούλες στα πόδια, να πλύνεις τα χέρια, να βάλεις γάντια σε περίπτωση που θέλεις να πιάσεις κάποιο πουλάκι. Είναι πολύ σχολαστικός και το λέω επειδή τον γνωρίζω καλά.
Άσε που δεν είναι του εμποριου ζώων γενικά.
Πιστεύω ότι το πουλάκι δεν πέθανε από κάποια ασθένεια που έφερε αλλα για κάποιο άλλο λόγο στο σπίτι. αλλά φυσικά ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Ευτυχώς τόσο στο σπίτι μου όσο και στου φίλου που τελικά κατέληξε δεν ήρθε σε επαφή με τα υπόλοιπα πουλάκια..
 
Θεωρω οτι ενα απολυτως υγιες πτηνο δυσκολα θα φυγει ετσι απλα απο στρες.
Συνηθως υπαρχει μια κατασταση που υποβοσκει και το στρεσαρισμα του οργανισμου την φερνει στο προσκηνιο.
 
Back
Top