Φροντίδα Νεογνο περιστερακι το εχει εγκαταλειψει η μαμα του

eleftherialiak

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2014
Μηνύματα
1
καλησπερα! Θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα νεογνο περιστερακι που εχω στην γλαστρα του σπιτιου μου. Πριν 20 ημερες ηρθε μια περιστερα και εγκατασταθηκε σε μια γλαστρα και γεννησε δυο αυγα.. Επειδη ερχοταν και ο συντροφος της παρατηρησα οτι εχουν στα ποδαρακια τους νουμερα πρεπει να εφυγαν απο περιστερωνα εγω της εβαζα νερακι και τριματα απο ψωμακι για να τρωει προχθες ομως τα εγκατελειψε και σημερα στις 3.30 το ενα απο τα 2 αυγουλακια εσπασαν... Δν ξεραμε τι να κανουμε και πηγε η μαμα μου στο pet supermarket να ζητησει βοηθεια και να δουμε αν μπορουμε να το ταισουμε! Τα παιδια δν ηξεραν τι να κανουμε αλλα της δωσανε μια σκονη η οποια λεγεται lydia healthy diet hand feeding formula for all baby birds omega-3 & DHA το ταισα το περιστερακι με μια σιριγκα δυσκολευτηκα γιατι ηταν καταβεβλιμενο αλλα εφαγε! Εχει πληγες στην ραχη του και πανε πανω του μυρμηγκια τα εβγαλα προς το παρον αλλα φοβαμαι μην παθει καμια μολυνση! Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει; Γιατι δν εχω ξαναβρεθει σε αυτην την κατασταση... Και δν ξερω τι να κανω
 
Κατ' αρχήν μπράβο και σ' εσένα και την μητέρα σου που ενδιαφερθήκατε τόσο!
Η τροφή είναι κατάλληλη, όμως το πουλάκι αυτό, πρέπει τα ταίζεται τουλάχιστον κάθε 2,5 ώρες και το βράδυ για 6 ώρες χωρίς τροφή ώστε να αδειάζει μια φορά την ημέρα ο πρόλοβος.
Πρέπει να το βγάλεις από την γλάστρα και να το βάλεις σε μία λεκάνη όπου θα έχεις στρώσει κάτι μαλακό και από πάνω λευκό χαρτί κουζίνας.
Θα χρειαστεί θερμότητα με λάμπα έστω πορτατίφ και να διατηρείται γύρω στους 38 βαθμούς.
Επίσης πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες θερμοκρασίας της τροφής και αποστείρωσης των εργαλείων όπως κάνουμε με τα δικά μας μωρά γιατί δεν έχει αντισώματα και κινδυνεύει από τα παθογόνα που έχουμε στα χέρια μας και παντού.
Μπορείς να διαβάσεις Βρήκατε ένα νεοσσό; ή και μπορείς να τους τηλεφωνήσεις αύριο ή και τώρα ίσως για πιο συγκεκριμένες συμβουλές.
Είναι μια δύσκολη αποστολή που ανέλαβες, εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρετε!
Ό,τι χρειαστείς μας ξαναγράφεις και πάντως ενημέρωνέ μας.
Καλή επιτυχία!
 
Μπράβο και στις δύο σας! Δεν έχω να προσθέσω κάτι τα είπε όλα η Μαρία... Απλά σίγουρα το εγκατέλειψαν; Πριν το πάρεις σπίτι σου να το μεγαλώσεις εσύ βεβαιώσου για αυτό! 😉 καλή τύχη!
 
Αυτό που πρέπει να προσέξεις πρώτα είναι ότι τα περιστέρια μεταφέρουν αρρώστιες, αν έχεις και άλλα πουλάκια κράτα το περιστέρι μακριά και ρίξε ψυρόσκονη, τα περιστέρια είναι πιο σκληρά πουλιά από τα καναρίνια, δεν θέλουν τόση ζέστη όσο τα δικά μας πουλάκια, θερμοκρασία δωματίου είναι καλά, πάρε ένα μπολ βάλε λίγο βαμβάκι από κάτω, ένα σκούρο πανάκι πάνω από το πουλάκι να είναι λίγο ζεστά και να αισθάνεται ασφάλεια. Όσο για τις πληγές αν είναι επιφανειακές θα θεραπευτούν μόνες τους. Με το τάισμα μην έχεις φόβο μετά από δυο-τρεις φορές θα μάθη και θα έρχεται μόνο του. μετά το τάισμα να μαζεύεις τις κουτσουλιές. Σε μια βδομάδα δεν θα το αναγνωρίζεις. το εγκατέλειψαν γιατί η φωλιά γέμισε μυρμήγκια .
 
Καλησπέρα από την Μονεμβάσια.
Καταρχήν δεν εγκαταλείπουν τα περιστέρια την φωλιά τους γιατί έχει μυρμήγκια ή άλλα ζωύφια.
Όπως είπε η Ελευθερία, στο πόδι τους έχουν δαχτυλίδια, άρα είναι οικόσιτα περιστέρια.
Έχουν μάθει να τρώνε αρκετή τροφή (στάρι, καλαμπόκι, σόγια, μπιζέλι κλπ) σε σχέση με τα ''άγρια''(που ''βολεύονται'' με τα πάντα) και δεν τους φτάνουν τα ψίχουλα από το ψωμί.
Γι'αυτό όταν έφευγε για αναζήτηση τροφής κατά πάσα πιθανότητα πήγαινε σε κάποιον περιστερά εκεί κοντά.
Κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο ότι θα την πιάσει.
Άρα η περιστέρα δεν εγκατάλειψε τα πιτσούνια της αλλά την έπιασαν.
Τώρα αν θα μπορέσεις να μεγαλώσεις τα πιτσούνια θα είναι θαύμα.
Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσεις πιτσούνια σε τέτοια ηλικία επειδή τις πρώτες μέρες τις ζωής τους, οι γονείς τα ταίζουν με ένα ειδικό πολτό που παράγουν τα ίδια.
Εσύ κάνε την προσπάθεια σου και όπου βγει.
 
Back
Top