Γενικά Νεοσσοί έχουν κόκκινα μάτια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vagos

PB Member
Εγγραφή
30 Νοε 2008
Μηνύματα
214
Πόλη
Βόλος
Τρεις νεοσσοί απ'την καινούρια μου γέννα και ένας απ'την προηγούμενη,έχουν κόκκινα μάτια. Κανείς από τους γονείς τους δεν έχει.Oι άλλοι δυο μικροί έχουν μαύρα.
Τί είδους χαρακτηριστικό είναι αυτό και που οφείλεται;
 
Γιατί καναρίνια μιλάμε; Ο παράγοντας ίνο (αλμπίνο, λουτίνο) προδιαθέτει κόκκινα μάτια. Κάποιος γονέας είναι φορέας οπότε μετέδωσε το χαρακτηριστικό στους νεοσσούς.
 
Οι γονεισ που εχεις εχουν χρομοσοματα για lutinio αφτο εσυ δεν το βλεπεις ειναι στα χρομοσοματα. Μολησ γεννουν ληπον βγενουν μωρα με κοκκινα ματια που λεγοντε lytino ειναι (μεταλαξη) τα αλλα μωρα που εχουν μαυρα ματια ειναι (split lutino) δηλαδη εχουν και αφτα χρομοσοματα για lutino που ομως δεν φενοντε ειναι σαν τους γονεις τους. Εαν του χρονου ζευγαροσεις τα μωρα με μαυρα ματια με αντιστιχα με κοκκινα ματια (οχι αδελφια) θα σου δοσουν μωρα με κοκκινα ματια
 
Ο αρσενικός είναι υπολοιπόμενος λευκός(το λέω σωστά;Είναι ολόλευκος)και η θηλυκιά έχει σαν βάση το λευκό χρώμα μα κιτρινίζει σχεδόν παντού. Κυρίαρχο το λένε αυτό;
Ευχαριστώ πάντως
 
Σε ενα βιβλιο που εχω αγορασει απο το πετσοπ της περιοχης μου τα παντα για τα καναρινια εχει ενα μικρο αρθρο για αυτα τα καναρινια με κοκκινα ματια και τα ονομαζει φαια αυτο οφειλεται συμφωνα παντα με τον συγγραφεα σε μια γεννετικη παρεμβαση που σχηματιζεται μονο φαιομελανινη.
 
Τα κοκκινα ματια χαρακτηριζουν ορισμενα πουλια, τοσο απο την κατηγορια αυτων που εχουν χρωστικες ουσιες οσο και των λιποχρωματικών καναρινιων.Φημισμενα ειδη καναρινιου με κοκκινα ματια ειναι τα λουτινο τα οποια ειναι καναρινια κιτρινα με κοκκινα ματια, τα ρουμπινο που ειναι κοκκινα καναρινια με κοκκινα ματια και τα αλμπινο που ειναι λευκα καναρινια με κοκκινα ματια.
Το γονιδιο του κοκκινου ματιου υποβοσκει δηλαδη αν ενα καναρινι με κοκκινο ματι ζευγαρωσει με καναρινι με σκουρο ματι που δε διαθετει προγονους με κοκκινα ματια τοτε ολοι οι νεοσσοι θα εχουν σκουρα ματια. Ομως οι νεοσσοι θα φερουν το παραγωντα κοκκινα ματια. Στη δικια σου περιπτωση αφου και οι δυο γονεις ειχαν σκουρα ματια τοτε και οι δυο ειναι φορεις.
ΚΑλο ειναι επεισης να μη ζευγαρωνουν πουλια που εχουν και τα δυο κοκκινα ματια νομιζω αποτελει και αυτο δεικτη θνησιμοτητας δεν ειμαι σιγουρος βεβαια. Απο τη στιγμη που το αρχεγονο καναρινι δεν ειχε κοκκινα ματια σημαινει οτι υπηρξε μεταλαξη και αν δε κανω λαθος ειναι αυτοσωματικη υπολειπομενη
 
Kai ola ta mikra SATINET exoune kokino matia.
 

Συνημμένα

  • Kanarie-Satinet-001.webp
    Kanarie-Satinet-001.webp
    6,8 KB · Προβολές: 228
Analoga, otan einai mikra exoune anoikto kokkina matia. Afta me to kairo ginoune pio skouro. Exo di poulia 2 xronon, pou mono an baleis mia lampa blepeis ta matia einai kokino alios sou fenounte mayro. Kai ala pou fenete san skouro kokino.

Kai ta mikra EUMO exoune kokina matia ala apo tin pempti mera ginoune mayro.
 
Παιδια τα δικα μου ενω κανονικα φαινονται τα ματια τους μαυρα σε λιγο πιο εντονο φως ειναι κοκκινα μηλαμε για το ιδιο πραγμα ή ειναι φυσιολογικο; Και τα δυο που εχω ειναι διαφορετικο ειδος.
 
Τώρα να μην φτάσουμε να βγάλουμε όλα τα πουλιά ΙΝΟ.
Ολα τα ματιά "κοκκινίζουν" όταν ένας έντονος φωτισμός πέφτει υπο ορισμένη γωνία στα μάτια.
Το ίδιο δεν συμβαίνει και στις φωτογραφίες μας όταν το φλάς είναι πολύ κοντά στον φωτοφράκτη;
 
Back
Top