Αναπαραγωγή Νεοσσοί και αστραπόβροντα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stefy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stefy

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2009
Μηνύματα
18
Πόλη
Καρπενήσι
Εκτρέφω πολλά χρόνια καναρίνια. Την άνοιξη παρατηρώ ότι με τα αστραπόβροντα οι νεοσσοί που είναι μέσα στα αυγά, τις περισσότερες φορές ψοφάνε μέσα σε αυτά. Είναι, το αστραπόβροντο η αιτία ή οφείλεται κάπου αλλού;
 
Τα καναρινια ειναι ευαισθητα σε δυνατους και αποτομους ηχους! Εχω ακουσει οτι μπορει και να πεθανουν απο την τρομαρα τους! Εμενα παντως ποτε δε πεθαναν απο κατι τετοιο! Για μενα πιθανοτερο ειναι καποια αρρωστεια η λογο θερμοκρασιας! Διαβασε και το αρθρο για την https://community.petbirds.gr/threads/%CE%95%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%85%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AC.17711/
 
Φίλε μου έχω παρατηρήσει εδώ και πολλά χρόνια ότι όταν έχει αστραπόβροντα έχω σημαντική απώλεια νεοσσών. Αυτήν την εποχή για παράδειγμα έχω βγάλει αρκετούς νεοσσούς.
 
Τι να σου πω! Μαλλον ειναι αυτο! Δε ξερω πολλα κιολας! Οταν κανει τετοιο καιρο μηπως φοβαται η καναρα και δε παει να κλωσσησει; Αν καθετε πολυ ωρα εξω απο τι φωλια φταει αυτη!
 
Δε νομίζω να ισχύει αυτό.Αν ίσχυε τότε κάθε φορά που έβρεχε θα ''κλουφιάζανε'' και τα αυγά των ελεύθερων πουλιών. Σίγουρα η φασαρία και ο θόρυβος δεν κάνει καλό στα έμβρυα αλλά τα αστραπόβροντα είναι αδύνατον να επηρρεάζουν τους φίλους μας.
 
φιλε Τολη το σπιτι μου ειναι κατω απο το βουνο και οταν εχει αστραποβροντα τριζει η τζαμαρια του σπιτιου μου
 
Back
Top