Ασθένειες Νεοσσοί καναρινιών Μοζαμβίκης πεθαίνουν μόλις γίνουν έξι ημερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nίκος
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nίκος

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2020
Μηνύματα
13
Πόλη
Λεμεσός
Καλησπέρα! Αν μπορεί καποιος να με βοηθήσει! Εχω δύο ζευγάρια green singer finch (καναρίνια Μοζαμβίκης) τα οποία αγόρασα πέρυσι τον Μάρτιο! Αν και σε υπαίθριο χώρο ξεκίνησαν να γεννάνε περί τα τέλη Νοεμβρίου! Το πρώτο ζευγάρι όλα καλά! Στο δεύτερο ζευγάρι οι νεοσσοί πεθαίνουν στην 6η ημέρα της ζωής του! Αυτό συνέβηκε δύο φορές και τώρα άρχισε πάλι να γεννάει αυγά!
 
Όχι, αλλά έχω διαβάσει για την μαύρη τελεία και νομίζω δεν είναι! Ο λόγος που το πιστεύω είναι γιατί διάβασα ότι είναι γενετικό! Στην δική μου περίπτωση ξέρω οτι οι νεοσσοί πριν τους ταΐσει η μάνα τους είναι ενταξεί αφού ένα από τα αυγά της το πρόσθεσα στα αυγά του άλλου μου ζευγαριού και το μεγάλωσε μια χαρά!
 
Ναι αλλά αρκετές ώρες μετά τον θάνατο τους, καθότι δεν γνώριζα για την μαύρη τελεία πριν! Τα έβγαλα και φωτογραφίες αλλά δεν τα καταφέρνω να τις στειλω! Μου λέει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγάλο! Παντως δεν φαινεται να ειχαν μαύρη τελεία που από οτι διάβασα πρεπει να ήταν δεξιά στην κοιλιά!
 
Ναι έχω grift και τους βάζω και τσόφλια αυγών μαζί! Παίζει κάποιο ρόλο;
Στην θέση σου θα το αφαιρούσα άμεσα το grit και τα τσόφλια μέχρι να ξεπεταχτούν οι νεοσσοί και να φτάσουν 30 ημερών.
Οι νεοσσοί που χάθηκαν ήταν ταϊσμένοι;
 
Ναι ήταν ταϊσμένοι! Εχω grift και τσόφλια και στο άλλο μου ζευγάρι χωρίς προβλημα! Φυσικά δεν ξέρω πιθανόν το άλλο θηλυκό να μην δίνει στα μικρά! Δεν χάνω κάτι να το αφαιρέσω!
 
Ευχαριστώ! Επίσης δίνω σκουλίκια και το ζευγάρι του οποίου οι νεοσσοί πεθαίνουν ταΐζουν τα μικρά, ενώ το άλλο όχι! Μήπως δεν πρέπει να τους δίνω;
[automerge]1581272835[/automerge]
Ναι ήταν πρημένοι!
 
Επίσης δίνω σκουλίκια και το ζευγάρι του οποίου οι νεοσσοί πεθαίνουν ταΐζουν τα μικρά, ενώ το άλλο όχι! Μήπως δεν πρέπει να τους δίνω;
Από την παρατήρηση σου η απάντηση είναι προφανής. Σταμάτησε τα και μη δίνεις σκουλήκια σε κανένα πουλί. Δες τι θα γίνει και ενημέρωσε μας.
 
Καλησπέρα παιδιά! Για ενημέρωση σας τελικά ο λόγος που πέθαιναν οι νεοσσοί στην 6η ημέρα είναι λόγω του κρύου γιατί από την 5η ημέρα η μάνα δεν κοιμόταν στην φωλιά! Το παλεύω με κεραμική λάμπα, βοηθάει και ο καιρός! Είναι τώρα 11 ημερών!
 
Καλησπέρα παιδιά! Για ενημέρωση σας τελικά ο λόγος που πέθαιναν οι νεοσσοί στην 6η ημέρα είναι λόγω του κρύου γιατί από την 5η ημέρα η μάνα δεν κοιμόταν στην φωλιά! Το παλεύω με κεραμική λάμπα, βοηθάει και ο καιρός! Είναι τώρα 11 ημερών!
Δύσκολο να έχει κάποιο χούι...
Μήπως την ενοχλεί κάτι;
Όπως για παράδειγμα ψείρες ή κάποιος άλλος εξωτερικός παράγοντας;
 
Όχι, τίποτα απ’ αυτά! Το συνηθίζει αυτό το είδος των πουλιών αφού κατάγονται από Αφρική όπου υπάρχει αρκετή ζέστη! Ο φίλος από το site Lagokiller που εκτρέφει καναρίνια Μοζαμβίκης μου είπε να το παρατηρήσω και είχε δίκαιο!
 
Είναι ιδιαίτερα πουλιά από την άποψη ότι χρειάζονται ειδικές συνθήκες στο εκτροφείο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι βάζουν τα αυγά Μοζαμβίκης σε κανάρες προκειμένου να πάρουν πουλάκια στα σίγουρα.
 
Back
Top