Αναπαραγωγή Νεοσσοί καρδερίνας με διαφορά μιας ημέρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης boot
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

boot

PB Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2006
Μηνύματα
88
Πόλη
Καβάλα
Σε ένα ζευγάρι καρδερίνες που έχω η θηλυκή ξεκίνησε να κλωσά από την πρώτη ημέρα με αποτέλεσμα οι νεοσσοί να έχουν βγει με διαφορά μιας ημέρας ο καθένας.
Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό;
 
.

αυτο ειναι απολυτα φισιολογικο μιας και τα αυγα τα εκανε μερα παρα μερα και ετσι παει και το σκασιμο των αυγων! Τωρα ομως θα πρεπει να προσεξεις αν τα ταιζει ολλα γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα αναμεταξη τους
 
.

Ειναι απολυτα φυσιολογικο! Συνηθως για να μην υπαρχουν διαφορες στα μικρακια.. (κυριως λογος ειναι οτι αυτα που ειναι πιο νωρις γεννημενα... Περνουν την περισσοτερη τροφη με αποτελεσμα τα τελευταια να μενουν αταιστα αρα και με κακη αναπτυξη... συνηθως δεν επιβιωνουν).. Καθε φορα που η καναρα ή τελως παντων η θηλυκια κανει ενα αυγο, αυτο να το παιρνουν και να το αντικαταστουν με ενα ψευτικο..ωστε ολα να εχουν την ιδια ημερα επωασης, αρα και τις ιδιες ευκαιριες στο ταισμα και τις ιδιες πιθανοτητες επιβιωσης! Δες σχετικα αρθρα! Και αφου δεν το γνωριζες... Τωρα το μονο που εχεις να κανεις στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αυτο που σου λεει και ο muthos... Τσεκαρισε αν ολα ταιζοντε ωστε να μην εχεις απωλειες... Αν καποιο μενει χωρις τροφη... Αναλαμβανεις το ταισμα εσυ! Καλη τυχη στα μικρακια σου και να τα χαιρεσαι!
 
.

Αντικατάσταση αυγών με πλαστικά έχω κάνει σε κανάρες, είχα την εντύπωση ότι οι καρδερίνες κλωσούν αφού γεννηθεί και το τελευταίο αυγό. Ευτυχώς η καρδερίνα ταΐζει το ίδιο όλα τα μικρά.
 
.

Στην φύση η θυληκιά αρχίζει να κλωσσάει με το τελευταίο αυγό. Στο κλουβί συμβαίνει το ίδιο αλλά πολλές φορές γίνεται και αυτό που περιγράφεις.Από την στιγμή που τα ταίζει όμως δεν έχεις κανάνα πρόβλημα
 
Back
Top