Ασθένειες Νεοσσός έχει μια μεγάλη φούσκα με αέρα στην μια του πλευρά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xtou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xtou

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2007
Μηνύματα
30
Πόλη
Αγία Βαρβάρα
Ένας από τους νεοσσούς έχει μια μεγάλη φούσκα με αέρα στην μια του πλευρά.

Ξέρει κανείς τι είναι; Το έχετε ξαναδεί;

Να επισημάνω ότι ο νεοσσός είναι ο τελευταίως από τους τέσσερις και έχει μείνει πολύ πίσω στην ανάπτυξη από τα αδέλφια του.
 

Συνημμένα

  • aerothylakosi.webp
    aerothylakosi.webp
    9,9 KB · Προβολές: 105
  • aerothylakosi2.webp
    aerothylakosi2.webp
    9,8 KB · Προβολές: 95
Προσωπικα δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο! Ειναι σιγουρα αερας και οχι καποιο υγρο; Το οτι εχει μεινει πισω στην αναπτυξη ειναι ενδειξη πως ισως δεν τα καταφερει. Καποιες φορες η φυση καποιες ανωμαλιες της αντιμετωπιζει με σκληρο τροπο(θανατος). Εγω στη θεση σου... Και με δεδομενο οτι το μικρακι πιθανον να μην τα καταφερει.. Θα ρισκαριζα να το ''σπασω" με αποστηρωμενη βελονα.. Και μετα να κανω χρηση καποιου αντισηπτικου! Ειλικρινα εκφραζω την γνωμη μου και τιποτα περισσοτερο! Μακαρι να απορροφηθει και να ειναι μια χαρα το μικρακι σου!
 
Καλημέρα,

το συγκεκριμένο φαινόμενο λέγετε αεροθυλάκωση. Δεν είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Συμβαίνει από μηχανική βλάβη (τρύπιμα κυρίως) των αεροφόρων σάκων του πουλιού. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να φύγει ο αέρας και να παραμένει κάτω από το δέρμα. Μόνο από την αεροθυλάκωση το πουλί δεν κινδυνεύει... αλλά εάν παραμείνει ο αέρας κάτω από το δέρμα για μεγάλο διάστημα, θα υπάρξουν λοιμόξεις από βακτήρια. Σου συννιστώ ανεπιφύλακτα να το τρυπίσης με μια αποστηρωμένη βελόνα όπως λέει η Σοφία, για να φύγει ο αέρας. Υπάρχει περίπτωση να ξαναγεμίσει με αέρα, θα ξανακάνεις την διαδικασία μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει (μην φοβηθείς να το τρυπίσης και δεύτερη και τρίτη φορά) καλό θα κάνεις κακό δεν θα κάνεις. Όταν τελειώσει η όλη ιστορία θα δεις ότι είναι ένα φυσιολογικό πουλί όπως και όλα τα άλλα.
 
Καλημέρα,

Το πουλάκι έχει μείνει πολύ πίσω στην ανάπτυξη του. Για να καταλάβετε δεν έχει μεγαλώσει καθόλου από χτες και χτες τα αδέλφια του έιχα πλέον παντού πούπουλα.
Θεωρώντας ότι δεν έχει πλέον καμία ελπίδα στην φωλιά το έχουμε πάρει και πλέον το ταΐζουμε με το χέρι. Αυτό το αρχίσαμε από χτες αλλά δεν έχουμε δει καμία ανάπτυξη.
Τι φουσκάλα θα την σκάσουμε αφού μάθαμε τι είναι (ευχαριστώ SAKIS_X)

Τι μίγμα προτείνετε ή κάνετε στην τροφή με το χέρι-σύριγγα;
 
καλησπέρα,

εγώ δίνω όταν χρειαστεί έτοιμη τροφή ανάπτυξης για νεοσσούς της Orlux, με την μέθοδο της "σύρριγγας".
Σχετικά με τα παραπάνω που γράφω με την αεροθυλάκωση και ειδικά για το τρύπιμα (καλό είναι να γίνει με βελόνα ενέσας, βοηθάει να βγει ποιό γρήγορα ο αέρας). Το έχω εφαρμόσει στην πράξη, δεν είναι απλά θεωρητική τοποθέτηση αυτή που κάνω. Παλιότερα σε περιστέρια και φέτος έτυχε σε φίλο εκτροφέα στη Δράμα, όπου το εφαρμόσαμε με επιτυχία. Γιαυτό και λέω ότι μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβεις αρκετές φορές μέχρι να ξεφουσκώσει τελείος. Μην πτοείσαι, μόλις θα ξεφουσκώσει το μικρό θα ζητάει από μόνο του να φάει και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μέσα στη φωλιά.
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΡΥΠΑΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΑΠΟ ΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑ ΕΝΑ ΒΑΒΑΚΙ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ .ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝΣΤΑΝΘΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΤΡΥΠΟΥΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΟΥΣΑ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΞΕΛΑΦΡΟΜΕ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑϊΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΑΡΧΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΕΟΣΟΥΣ [ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ] ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΓΓΑ ΚΑΙ ΤΑϊΖΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟΣΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.
 
Την τρύπησα χτες την φούσκα και δεν ξανά φούσκωσε.
Το πουλάκι έχει μείνει πολύ πίσω στην ανάπτυξη από τα αδέλφια του και δεν το έχουμε πλέον στην φωλιά. Για να καταλάβετε αυτό δεν έχει καθόλου πούπουλα στην ουρά του και τα αδέλφια του έχουν όλο το σόμα τους καλυμμένο. Σαν να έχουν μια βδομάδα διαφορά.

Δυστυχώς δεν βρήκα χτες τροφή τα ταΐζω κρόκο αυγού με φρυγανιά και μια βιταμίνη με μέλι και κρόκο αυγού. Δείχνει να είναι μια χαρά τώρα και έχει πολύ όρεξη για φάει αλλά δεν βλέπω να αναπτύσσεται.
 
Πριν από περίπου 2-3 ώρες το πουλάκι αρνείται να φάει.
Μέχρι τότε έτρωγε με μεγάλη λαιμαργία από την σύριγγα. Τώρα δεν ανοίγει το στόμα του με τίποτα.

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;
 
-Ψάξε για έτοιμη τροφή!
Η τροφή που του δίνεις τί αναλογία νερού έχει;
Αν δεν υπάρχει νερό θα πάθει αφυδάτωση.
- Υπάρχουν κουτσουλιές του πιτσιρίκου, και πώς είναι;
 
Δεν εχω βρει ετοιμη τροφή.

Κάνει πρασινες κουτσουλιες με λιγο ασπρο.

Το μιγμα που του εχω κάνει ειναι ρευστό.
 
- Επιμένω για έτοιμη τροφή που είναι βγαλμένη απο πολλών ετών έρευνα και γνώση
των εταιρειών και είναι σχεδόν πλήρης τροφή για τους νεοσσούς για να αποκληστεί η περίπτωση κάτι να πηγαίνει "στραβά" με το μείγμα που δίνεις.Αν όμως η κοτσουλιά του είναι καλοσχηματισμένη και συχνή, δεν πρέπει να έχει καποιο πρόβλημα απο την τροφή.
- Εξακολουθεί να μή σηκώνει κεφάλη;
Βάλτου καμμιά μουσικούλα την ώρα του ταίσματος, χάιδεψέτο κάτω απο την κάτω σιαγώνα ελαφράκαι μόλις πάει να ανοίξει το στόμα δόστου μια καλή "συριγγιά", πέρασε προσεκτικά μια οδοντογλυφίδα ανάμεσα στο ράμφος ώστε να μη μπορει να το κλείσει τελείως και άσε να τρέξει τροφή (αφου την κάνεις πολύ ρευστή) από το πλάι.
Κάνε τέλος πάντων ότι άλλο μαγικό σκεφτείς, πρέπει να φάει πριν είναι αργά, έστω και το μείγμα που δίνεις.

καλή επιτυχία!
 
καλημέρα,
Δυστυχώς ο μικρός δεν τα κατάφερε.
Εγκατέλειψε χτες κατά της 6 το απόγευμα.
Μάλλον είχε κάποιο άλλο πρόβλημα καθώς τα αδέλφια του πλέον είναι αίτημα αύριο μεθαυρίο να βγουν από την φωλιά. Προφανώς είχε μείνει πίσω στην ανάπτυξη όχι εξαιτίας μη ταΐσματος, αφού δεν το είχα δει ποτέ ατάιστο, αλλά από λειτουργικό πρόβλημα.
Επίσης το πουλάκι αυτό το βρήκα 2 φορές έξω από την φωλιά μέσα στης 3-4 πρώτες του μέρες.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
 
Μαλλον κατι ηξερε η καναρα! Λυπαμαι για το μικρουλη, τουλαχιστον εχεις τα αλλα για παρηγοριά☹
 
Back
Top