Ασθένειες Νεοσσός περιστεριού που φταρνίζεται

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Teodora
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Teodora

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2020
Μηνύματα
1
Πόλη
Βαρκελώνη
Καλησπέρα,
Έχω μια γεννά περιστεριών στο μπαλκόνι μου μέσα σε ένα κάκτο...
Ταιζα τους γονείς καθόλη τη διάρκεια.
Γεννήθηκαν 25 Ιουλίου.
Ο νεοσσός που βγήκε δεύτερος και πιο μικρός πέθανε μετά από 2 μερες. Έκανε πολύ ζέστη εκείνες τις μερες δεν ξέρω από τι πέθανε αλλά ανέπνεε γρήγορα και τον βρήκα ξαφνικά στη γωνία της γλάστρας με ανοιχτό το Ράμφος νεκρό.
Την επόμενη έβαλα μια μεγάλη γλάστρα βαγια για να κάνω σκιά στον δεύτερο νεοσσό μήπως έφταιγε η ζέστη.
Τον έθαψα σε μια γλάστρα με αρκετό χώμα παρολαυτα μετά από μερες μύρισε και πέταξα τη γλάστρα στο πάρκο.Απορώ πως το έκανα αυτό...
Ο δεύτερος έχει 2 μερες φταρνίζεται και κάνει ένα ήχο ανά διαστήματα σφυριχτό.Αναπνεει γρήγορα και κοφτά.Εχει νομίζω ένα λευκό υγρό στην άκρη του ράμφους.
Έχει αρχίσει και σχηματίζει φτερά και είναι πολύ γλυκούλης.
Η μητέρα του ακόμη κάθεται πάνω του μέχρι κι χθες.
Σήμερα είναι το πρώτο βράδυ που τον βρίσκω μόνο του εντελώς και φτερνιζεται.
Είναι φυσιολογικό που αναπνέει τόσο γρήγορα;
φωτο δεν επιτρέπει να ανεβάσεις αναφέρει πως είναι μεγάλα τα αρχεία
[automerge]1596588745[/automerge]
Τι να κάνω; Πως να τον βοηθήσω;
Δεν θέλω να πεθάνει και αυτός...
Πως μπορώ να ανεβάσω φωτό;
Ευχαριστώ
 
Ανάσαινε γρήγορα λόγο της ζεστης κατά πάσα πιθανότητα. Για αυτό το μονο που μπορείς να κανεις είναι να τους προσφέρεις σκιά και φρέσκο νερό σε μπολάκι. Οι γονείς μετά από 10-15 μέρες δεν κάθονται συνήθως πάνω στα μικρά. Οποτε μην ξαφνιάζεσαι αν θα το βλέπεις μονο του. Θα έρχεται μονο ο μπαμπάς να τον ταΐζει και θα φεύγει.

Για το φτερνισμα μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες. Χωρίς παραπάνω πληροφορίες δεν γίνετε η διάγνωση. (και δεν είμαστε και στην θέση να κάνουμε διάγνωση με ακρίβεια).

Αυτό που ανέφερες λευκό πάνω στο ράμφος θα ήταν καλο να ανέβαζες μια φωτό. Στα περιστέρια το πρώτο που τσεκάρεις είναι να τους ανοίγεις το ράμφος και βλέπεις μέσα στο λαιμό. Πρέπει να είναι καθαρό και ροζ χρώμα. Το δικό σου μικρό μπορεί να έχει λευκη η κίτρινη πλακα στο λαιμό. Που είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα περιστεριών που προκύπτει από την ψευδομονάδα. Αν έχει πολύ πλακα τότε πολύ πιθανόν να δυσκολεύεται στην ανάσα και για αυτό το λόγο. Όμως συνήθως η πλάκα αυτη εξαπλώνεται προς οισοφάγο και όχι προς αναπνευστικό οδό.

Οποτε καλο θα ήταν να υπάρχουν φωτογραφίες.
 
Θεοδώρα πρόχειρα θα σου πω πως τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι της ασθένειας " Μυκόπλασμα". Είναι μια σοβαρή ασθένεια και κατ΄ εξοχή η ασθένεια του καλοκαιριού στα περιστέρια. θερίζει τα μικρά πολύ περισσότερο όπως αναφέρεις λίγων ημερών . Είναι ασθένεια του αναπνευστικού. Συνήθως στα οικόσιτα πουλιά δεν αφήνουμε τέτοιες γέννες να εξελιχθούν και γι΄ αυτό δεν κάνουμε γέννες μετά τον Ιούνιο. Τώρα ένα τέτοιο πουλί καλό θα ήταν να το ταΐζεις εάν δεν υπάρχει μάνα, και όπου πάει. Αν και θα έχει άσχημη κατάληξη , αργά η γρήγορα θα φύγει. Θα το πάρει η αρρώστια ή θα το κρατήσει καχεκτικό ώστε μετά δεν θα τα... καταφέρει. Πιστεύω, χωρίς να είμαι κυνικός, πως το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί μαζί του κάποιος που ξέρει ή να "φύγει" . Εάν θέλεις να έχεις περιστέρια πάρε ένα υγιή ζευγάρι με μια υποτυπώδη εγκατάσταση , να μην πιάνει χώρο στο μπαλκόνι σου, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια θέματα. Τα "ελεύθερα"περιστέρια έχουν πολλά ζητήματα. Καλή συνέχεια.
 
@Teodora , υπάρχει στην περιοχή κάποιος κτηνίατρος ή πτηνίατρος τον οποίο θα μπορούσες να συμβουλευτείς;
@gianniskilkis , γνωρίζεις αν υπάρχει φάρμακο που να αντιμετωπίζει και τη ψευδομονάδα και το μυκόπλασμα εκ΄παραλλήλου;
 
Γιάννη υπάρχουν διάφορα φάρμακα όπως το Neo oxyvet , το TYLOSIN + και το GAMBAZIN . Γενικά οι τετρακυκλίνες είναι για αυτού του είδους τα θέματα. Και για τριχομονάδα είναι σκευάσματα τύπου ΤΚΚ . Όμως είναι πολύ μικρό για θεραπείες.
 
ασθενεια ειναι, ποια δε μπορουμε να ξερουμε και λιγοι κτηνιατροι ξερουν απ αυτα
υπαρχουν καποια χαπια που καλυπτουν μυκοπλασμα/τριχομοναδα/ορνιθωση μαζι
για περιστερια, αν θες να του δωσεις 1 ελπιδα χορηγησε του, δυσκολα παντως(θα τα βρεις στην γνωστη αλυσιδα με κτηνιατρικα, βρες 1 υπαλληλο που ξερει να σου δωσει το σωστο)
 
Back
Top