Φροντίδα Νεοσσός σπουργίτι έπεσε από τη φωλια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Athinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Athinag

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2014
Μηνύματα
313
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μόλις έπεσε στο μπαλκόνι μου νεοσσός σπουργίτι. Δεν είναι χτυπημένο, φαίνεται η κοιλίτσα του, και η αμαρα αχνοφαινεται και είναι ροζ χρώμα. Χαζοπεταει αλλά δεν μπορεί να βγει από το κουτί. Το έχω έξω μήπως και έρθει η μάνα του, η οποία προσπαθεί αλλά δεν τα καταφέρνει. Ελιωσα λίγη αυγοτροφη ουδέτερη με ζεστό νεράκι και γέμισα μια θηλη που είχα. Φοβάται πολύ, δεν κουνιέται καν. Δεν μπορώ να το γυρίσω στη φωλιά, είναι πάρα πολύ ψηλά. Είπα να το αφήσω στο κουτί μήπως και καταφέρει να το πάρει η μάνα του, καλά κάνω; Έχω ένα μικρό κλουβακι να το βάλω, αλλά φοβάμαι ότι θα σφηνώσει το κεφάλι του στα κάγκελα... Τι να κάνω; Από Άνιμα δεν μπορούνε να έρθουν να το πάρουν, μόνο να τους το πάω, αλλά δεν μπορώ. Ούτε σε πτηνιατρο μπορώ να το πάω σήμερα...
[automerge]1684683326[/automerge]
Κρέμασα από ένα καρφι οσο πιο ψηλά μπορούσα το κουτι και ηρθε και το πήρε η μάνα του. Όλα καλά :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εαν οι γονείς συνεχίσουν να το φροντίζουν τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει φτερά ή είναι γυμνό; Γιατί και η θερμότητα είναι σημαντική για την επιβίωσή τους.
 
@Athinag , μπράβο σου που δεν γύρισε αλλού τη ματιά σου, όπως δυστυχώς συχνά συμβαίνει.
Είναι εντυπωσιακό που οι γονείς συχνά μπορούν να κουβαλήσουν τόσο μεγάλο φορτίο στον αέρα. Μια μικρή λεπτομέρεια που ίσως να βοηθήσει σε ανάλογη περίπτωση είναι το κουτί....όσο το δυνατό πιο μακρύ σε μήκος κατά την κατεύθυνση εκείνη που είναι πιο ελεύθερη ώστε το πουλί να πετάξει χωρίς ελιγμούς ή στροφές...αυτό γιατί τα περισσότερα πτηνά δεν απογειώνονται κατακόρυφα αλλά θέλουν και λίγη άπλα ώστε να πάρουν ύψος.
 
Back
Top