Γενικά Νεο πουλακι, τι είναι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης santzos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

santzos

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
58
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, καλώς σας βρηκακαι μια ερώτηση σαν νέος του FORUM.
Αυτό το πουλάκι τι είναι;
Φυσιολογικά θα πρέπει να είναι μαύρο κόκκινο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι αυτό η ράτσα του, η απλά μια ονομασία και ανήκει σε κάποια άλλη τάξη, το μονό σίγουρο είναι ότι είναι καναρίνι και λίγο που άκουσα έχει υπέροχη φωνή.:D.
 

Συνημμένα

  • Εικόνα 1.webp
    Εικόνα 1.webp
    24,1 KB · Προβολές: 272
  • Εικόνα 2.webp
    Εικόνα 2.webp
    19,4 KB · Προβολές: 283
Καλησπερα και καλοριζικο το καναρινακι σου! Ειναι ρατσα και λεγεται Ιζαμπελα! Ανηκει στα καναρινια χρωματος αλλα εχουν οπως διαπιστωσες πολυ ωραια φωνη...
 
Ειναι σιγουρα ενα χιονε καναρινι, και να τολμησω να πω οτι ισως να ειναι Αχατης κοκκινο χιονε. Νομιζω δηλαδη. Να το χαιρεσε παντως ειναι κουκλι.
 
Συντοπίτη καλησπέρα και καλώς όρησες! Καναρίνι είναι σίγουρα αλλά δεν ξέρω την ακριβή ονομασία του! Πες μου λίγο για το κλουβί, σαν μικρό το βλέπω!
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα ακομα δεν καταλαβα ειναι Ιζαμπελα η Αχατης κοκκινο χιονε; Και αν ειναι κατι απο τα δυο χρειαζεται συγκεκριμενη περιποιηση η ακολουθουμε τους κανονες;(καπου πηρε το ματι μου κατι για <βαφες>.
Ευχαριστω και παλι
 
Η Serinia ξερει καλυτερα! Δεν νομιζω οτι χρειαζεται βαφη αυτο...
 
Δεν ξερω απο μια ερευνα στο net ειδα οτι ταιριαζει περισσοτερο με Black Red Intensive(δυστιχως δεν εχω την καταληλη εμπειρια να διακρινω, εχει να κανει με το χρωμα, την αποχρωση, τις ραβδωσεις, ολα συντελουν)παντως για το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι και τα δύο πουλιά ανήκουν στα μελανικά καναρίνια.:D
Καποιος πιο εμπειρος θα με εβγαζε απο την δυσκολη θεση(οχι οτι με ενοχλει απλα να γνωριζο τι εχω){(φωτο 1 απο το νετ}εχει και το δικο μου ιδιο δακτυλιδι μπλε GR 08)ΦΩΤΟ2-3 Το<πουλακι μου>:D
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    24,9 KB · Προβολές: 897
  • 2.webp
    2.webp
    23,9 KB · Προβολές: 242
  • 3.webp
    3.webp
    24,3 KB · Προβολές: 164
Εμένα μου φαίνεται για Μαυροκόκκινο έντονο (μαύρα πόδια) χιονέ. Δε χρειάζεται βαφή το συγκεκριμένο είδος αλλά υποστήριξη του χρώματος κατά την πτερόρροια και την αναπαραγωγή (νεοσούς) όπου χορηγείς χρωστικές (β- καροτίνη και κανθαξαδίνη) (πχ bogena,CeDe) συνήθως στο νερό.
 
Πιστεύω ότι είναι μαύρο κόκκινο χιονέ με όχι πολύ καλό σχέδιο στην πλάτη. Αν παρατηρήσεις η διαφορά από τη φωτό που βρήκες στο νετ είναι στο σχέδιο το οποίο στο δικό σου είναι σπασμένο (διακόπτονται οι γραμμές του σχεδίου) και οι γραμμές πολύ λεπτές. Οι περιοχές που γκριζάρουν δείχνουν το χιονέ. Μαύρα πόδια και ράμφος είναι χαρακτηριστικά του Μαύρου. Όλα αυτά με την επιφύλαξη της φωτογραφίας, αν δεν δεις από κοντά το χρώμα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Χρειάζεται χρωστικές (ΜΕ ΜΕΤΡΟ) στην πτερόροια για να κρατήσει την απόχρωση του κόκκινου. Αν δεν σε ενδιαφέρει να είναι τόσο έντονο το κόκκινο χρώμα μπορείς να δίνεις απλά μια αυγοτροφή για κόκκινα καναρίνια και τροφές που ενισχύουν το χρώμα (Bella di Note, Καρότο, σπανάκι, Σπιρουλίνα). Η σπιρουλίνα κυρίως πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει γιατί ενισχύει και τις μελανίνες. Για τις τροφές των κόκκινων θα βρεις αρκετά γραμένα στο forum με μια αναζήτηση.
 
Καλημέρα

ο Βασίλης έχει δίκιο,
το καναρίνι σου είναι Μαύρο κόκκινο χιονέ.
 
Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τελικά την διαφορά 😉
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο, που αφιερώσατε ώστε να βγει το αποτελεζμα. Τωρα να αρχίσω το διάβαζα ώστε να Κάνω την ζωή του μικρού μου φίλου όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη..
-(Ξέρεις μήπως κανένας φίλος από Θεσσαλονίκη που θα μπορέσω να βρω μια ίδιας ράτσας θηλύκια.) Αν αντιτίθεται στους κανόνες του Forum, αν είναι εύκολο ας εποικινονισει μαζί μου με pm.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
 
Back
Top