Φροντίδα Νεροξυδο στο μπάνιο των καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stfns

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
2.052
Πόλη
Καλλιθέα
Καλησπέρα φίλοι μου. Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησα να ρίχνω στο νερό της μπανιερών των πουλιών 1-2 σταγόνες ξύδι(π.χ. μπαλσάμικο) σκεφτόμενος ότι σκοτώνει τα μικρόβια. Κάνω καλά ή μου προτείνεται να σταματήσω και να χρησιμοποιήσω μηλόξυδο;
 
Για ποιο λόγο μπαλσάμικο Στέφανε; Πώς πήρες την απόφαση;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Για ποιο λόγο μπαλσάμικο Στέφανε; Πώς πήρες την απόφαση;

Επειδή αυτό χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Πήρα την απόφαση αυτή, καθώς διάβαζα για το μηλόξυδο και σκέφτηκα μήπως την ίδια δουλειά κάνει και το ξύδι γενικότερα...👎
 
Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για το μπαλσάμικο και για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω ούτε τη διαδικασία παρασκευής του για να μπορώ να υποθέσω τουλάχιστον, πάντως αυτό που κάνει το μηλόξυδο ιδιαίτερο στη δική μας περίπτωση είναι τα ένζυμα, όταν μιλάμε για φυσικής ζύμωσης αφιλτράριστο.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι το μπαλσαμικο δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, ούτε μπορούν τρεις τέσσερις σταγόνες από οποιοδήποτε ξίδι να σκοτωσουν μικρόβια μέσα στο νερό. Εγώ προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα κάπου αλλού εκτός από τις σαλάτες μου.
 
ούτε μπορούν τρεις τέσσερις σταγόνες από οποιοδήποτε ξίδι να σκοτωσουν μικρόβια μέσα στο νερό.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές μέσα στο φόρουμ η απολυμαντική ιδιότητα του ξυδιού(π.χ. στο πλύσιμο των λαχανικών πριν τα προσφέρουμε στα πουλιά μας). Όταν λέω 1-2 σταγόνες αναφέρομαι σε ποσότητα νερού όσο χωράει μια μπανιέρα καναρινιών.
 
Τα λαχανικά αν θες να τα πλένεις καλύτερα με μηλοξυδο παρά με ένα οποιοδήποτε ξύδι..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Στέφανε το έψαξα στα γρήγορα, γενικά με ζύμωση γίνεται κι αυτό, κάποια στοιχεία εδώ.
Τώρα για τα πουλιά, δεν βρήκα πουθενά απαγορευτικό, κάποιες σποραδικές συζητήσεις σε ξένα φόρουμς, έτσι λίγο νεφελώδεις όπως η δική μας εδώ.
Σε κάποια βρετανική σελίδα για συνταγές παπαγάλων, το προτείνει στην τελευταία συνταγή όπως μπορείτε να δείτε.
unitedparrotbreeders.co.uk/upbrecipe.html.
Σίγουρα είναι ωφέλιμο, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο ως προς την απολυμαντική, αντιμικροβιακή διάσταση που το θέλουμε εμείς, όταν χρησιμοποιούμε μηλόξυδο.
 
Το ξυδι, γενικά, περιέχει οξικό οξύ το οποίο δεν έχει σχεδόν καμία απολυμαντική ιδιότητα πλην της ιδιότητας του να καταστρέφει τις κύστεις ή αλλιώς ωάρια (αυγά) των παράσιτων,όταν το χρησιμοποιούμε ως διάλυμα πλύσης των λαχανικών.
Επίσης βοηθά στο καλό καθάρισμα των λαχανικών μετατρέποντας το αλκαλικό ή ουδέτερο περιβάλλον του νερού σε όξινο. Και επειδή κάποιοι θα ρωτήσουν πως σκοτώνει τις κύστεις των παράσιτων, το κάνει διασπώντας τα άλατα που υπάρχουν στο κυτταρικό τοιχωμα (περίβλημα-τσόφλι) με αποτέλεσμα η ώσμωση να τα καταστρέφει. Τέλος παρασιτα δεν είναι μόνο τα σκουλίκια!
 
Ξέρεις @takoulis ως προς μπαλσάμικο που αναφέρθηκε, έχει τις ίδιες ιδιότητες με το κανονικό ξύδι ή το μηλόξυδο;
 
Νομιζω οτι μονο βιολογικό Μυλοξυδο, κανει για το μπανάκι των πουλιών... Το απλό για κάποιο λόγο απαγορεύεται... Κάπου το διαβασα, χωρις να εχω και γνώση βεβαια, απλά το αναφέρω.
 
Back
Top