Ασθένειες Νερουλά, μεγάλα περιττώματα και πολύ ώρα μέσα στην φωλία

Nifada.Pit.Budies

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2018
Μηνύματα
23
'Εχω δύο πανέμορφα budgies, τον Πιτ:D ο οποίος είναι αρσενικό, χρώματος πράσινου με μαύρο, κίτρινο και μπλε και την Νιφάδα😎 η οποία είναι θηλυκό και είναι κατάλευκη με γαλάζιο. Αγαπώ πολύ τους δύο αυτούς μικρούς μου φίλους. Αν και τα έχω εκπαιδεύσει λίγο έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας.
Δυστυχώς όμως έχουν μερικά προβλήματα. Ο Πιτ έχει scaly face και legs καθώς τώρα κολλάει και η Νιφάδα☹, η οποία έκανε μέσα Δεκέμβρη ένα αυγό στο πάτο του κλουβιού που το έσπασε και την προηγούμενη εβδομάδα άλλο ένα το οποίο ξαναέσπασε! Επίσης κάνει κάνει πολύ μεγάλα και νερουλά περιττώματα και περνάει πάρα πολύ χρόνο μέσα στην φωλία καθώς ο Πιτ είναι από μπροστά της (κάτι σαν φύλακας της φωλιάς θα έλεγα)
Εγώ όμως προσπαθώ να είναι πάντοτε καλά γιατί είναι ένα κομμάτι της οικογένειάς και της ζωής μου👍) 😉
 
Τα θηλυκά όταν είναι σε φάση ωοτοκίας, έχουν πιο υδαρές και ευμεγέθεις κουτσουλιές. Αν πρόκειται περί αυτού ή περί συμπτώματος κάποιας ασθένειας, πρέπει να συνεκτιμηθεί και με άλλα πιθανά συμπτώματα ή όχι.
Επειδή έχεις και το σκάλυ φέις, σκέφτεσαι την επίσκεψη σε κάποιον ειδικευμένο κτηνίατρο;
 
Επειδή ακριβώς περνάει πολύ χρόνο μέσα στη φωλιά μόλις βγαίνει για λίγο κάνει αυτές τις μεγάλες υδαρές κουτσουλιές. Ουσιαστικά είναι πολλές κουτσουλιές κρατημένες.Αν αυτό το περιστατικό παρατηρηθεί κατά την περίοδο της ωοτοκίας είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Επειδή απ' ότι κατάλαβα βρίσκεται σε περίοδο ωοτοκίας δώσε υγρό ασβέστιο στο νερό στη δοσολογία που αναγράφει η συσκευασία για να αποφύγεις κάποια δυστοκία και αν δεν έχεις ήδη, οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο στο κλουβί (έτσι κι αλλιώς πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο κλουβί).
 
Γιατι εφοσον υπηρχε προβλημα εβαλες φωλια στα πουλια; Τα πουλια πρεπει να ειαι υγειη για να προχωρησουν σε αναπαραγωγη! Τα θυληκα οπως σου ανεφεραν κανουν μεγαλες κουτσουλιες και νερουλες κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης. Οποτε βγαζεις τη φωλια, πας σε γιατρο να τελειωσεις με την ασθενεια κ οταν τα πουλακια ειναι καλα προχωρας σε αναπαραγωγη!
 
Οποτε βγαζεις τη φωλια, πας σε γιατρο να τελειωσεις με την ασθενεια κ οταν τα πουλακια ειναι καλα προχωρας σε αναπαραγωγη!

Aυτό ακριβώς είναι η πρώτη κίνηση Δέσποινα. :)
 
Έχουν ήδη ζευγαρώσει πάρα πολλές φορές.
Κάποια στιγμή είχα βγάλει την φωλιά και η θηλυκιά την έψαχνε συνέχεια και καθόταν στο ίδιο σημείο(μπροστά από εκεί που είχα την φωλιά) επί ώρες!Έτσι την ξανάβαλα.

Μαλιστα έτρωγε τον πάτο τις φωλιλάς και έκανε ένα μεγάλο βαθούλωμα (ή μάλλον τρύπα θα το έλεγα) που το γέμισε με τα πριονιδια και κλωστες για φωλιά(οι οποίες ήταν ήδη μέσα).
Η τρύπα ακριβώς στο μέγεθός της για να κάθεται εκεί.
 
Και τώρα τι θα γίνει τελικά;
Ας υποθέσουμε ότι ήδη έχει αυγά έτοιμα να κάνει κι ένσπορα. Έχεις και τη φωλιά και θα γεννήσει τα αυγά και είναι ήδη ασθενής. Το ερώτημα είναι (στην υπόθεση που κάνω) αν μπορεί να κλωσσά και να είναι και σε θεραπεία και αν θα κολλήσουν οι νεοσσοί.
Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι βγάζεις τη φωλιά και ξεκινάς θεραπεία. Όλα πάνε καλά και αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, βάζεις ξανά φωλιά
Η τρίτη υπόθεση είναι ότι βγάζεις τη φωλιά, ξεκινάς θεραπεία και το πουλί γεννά το πρώτο αυγό. Το ερώτημα που τίθεται πάλι είναι... Βάζεις πίσω τη φωλιά ή πετάς το αυγό;
Η 2η περίπτωση είναι η ιδανική.
Η πρώτη περίπτωση έστω κι αν δεν ισχύει το αρχικό, δλδ ότι έχει έτοιμα αυγά για να γεννήσει, επάγει την αναπαραγωγική διαδικασία
Στη θέση σου θα έβγαζα τη φωλιά, θα ξεκινούσα θεραπεία και θα ρωτούσα για τον χρόνο της αποθεραπείας και θά βλεπα τι θα κάνω.
 
Οκ! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Την άλλη εβδομάδα υπολογίζω πως θα τα πάω στον πτηνίατρο. Έτσι θα ξεκινήσω την θεραπεία και θα κάνω ότι μου πει.
Ποιος πιστεύεις ότι είναι καλύτερος στην δουλεία του και εμπιστεύεσαι;
(Βάλτους σε σειρά από τον καλύτερο προς τον ''χειρότερο'') :
Ο Δημητριάδης Κωνσταντίνος
Ο Κυριάκος Κονταδάκης
Η Patricia Gray
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το θεωρω λαθος να σου βαλει καποιος σε σειρα τους γιατρους απο τον καλυτερο στο χειροτερο. Ολοι κανουν τη δουλεια τους οι ανθρωποι. Οποιος εχει παει σε καποιον μπορει να σου συστησει οτι ξερεις τι αυτος εχω παει και ειναι καλος.

Επισης δε νομιζω οτι πρεπει να τιθεται το θεμα να αφησεις τη φωλια εφοσον τα πουλια νοσουν!
 
(Βάλτους σε σειρά από τον καλύτερο προς τον ''χειρότερο'') :
Ο Δημητριάδης Κωνσταντίνος
Ο Κυριάκος Κονταδάκης
Η Patricia Gray
Κοίταξε τις πληροφορίες που υπάρχουν στην κατηγορία των κτηνιάτρων και προσπάθησε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Πτηνίατροι - Κτηνίατροι
 
το έκανα ήδη αυτό και αυτοί οι τρεις μου άρεσαν πολύ
Ο Δημητριάδης Κωνσταντίνος
Ο Κυριάκος Κονταδάκης
Η Patricia Gray
Αλλά δεν ξέρω ποιον να επιλέξω
 
Δέσποινα εγώ στο ερώτημά σου ποιος νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος πραγματικά θα ήθελα πολύ να απαντήσω χωρίς να κρατώ τα προσχήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ, διότι:
Στον Κονταδάκη δεν έχω πάει ποτέ
Στους άλλους δύο έχω πάει μερικές φορές και ναι, είναι καλοί, αλλά ο ίδιος δεν θα έλεγα ότι είμαι και καταευχαριστημένος.
 
Δέσποινα εγώ στο ερώτημά σου ποιος νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος πραγματικά θα ήθελα πολύ να απαντήσω χωρίς να κρατώ τα προσχήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ, διότι:
Στον Κονταδάκη δεν έχω πάει ποτέ
Στους άλλους δύο έχω πάει μερικές φορές και ναι, είναι καλοί, αλλά ο ίδιος δεν θα έλεγα ότι είμαι και καταευχαριστημένος
.
Best answer Γιάννη, αμφιβάλλω αν υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που θα μπορούσε να μας αφήσει πραγματικά ικανοποιημένους (αυτό εξαρτάται και αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει το εκάστοτε πτηνό φυσικά)
 
Back
Top