Ασθένειες Νερουλή κουτσουλιά σε Green Cheek Conoure

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ask c
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ask c

PB New Member
Πόλη
Thessaloniki
Γεια σας. Πρόσφατα ο Μπάμπης μου βγάζει νερουλή κουτσουλιά. Αυτό είναι κάτι νορμάλ φυσικά όταν φάει κάποιο φρούτο όπως μήλο αχλάδι σταφύλι κτλ. Σήμερα όμως έφαγε τα πελετ και λίγη μπανάνα αλλά πάλι τα ίδια. Γενικά δεν είναι αδιάθετος αλλά αν είναι κάτι θέλω να το προλάβω. Μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει κάποιος ή να φύγω κατευθείαν σε πτηνίατρο?

Έχεις αλλάξει κάτι στη διατροφή του ? Υπήρξε κάποια αλλαγή στον χώρο του, γενικά αλλαγή? Τι διατροφή ακολουθεί? Αν έχει σταθερό πρόγραμμα και δεν έχει αλλάξει κάτι, καλό θα ήταν να πας για τσεκ απ να δουν τις κουτσουλιές και ο,τι χρειαστεί

Όχι κάτι ιδιαίτερο απλά ένα νέο πέλλετ που βλέπω ότι του αρέσει.
Δεν ξέρω γενικά αν είναι ευαίσθητο σε άλλες τροφές βέβαια. Δηλαδή η βασική του διατροφή είναι πέλλετ και φρούτα ξηροί καρποί και πολύ λίγο λαχανικά.
Από την άλλη όταν τρώω κανένα τοστ τσιμπάει η άλλες φορές μακαρόνια, τυρί, γιαούρτι, ψωμι κτλ. Όχι ότι τρέφετε με αυτά αλλά όταν τρώμε έρχεται κι αυτός και τσιμπάει. Υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει κάτι από αυτά; Ξέρω ότι αβοκάντο δεν κάνει.
Τον ζύγισα δεν έχασε βάρος σταθερά 57 γραμμάρια.

Αν ήταν απότομη η αλλαγή και όχι σταδιακά με τα πελλετ τότε πιθανόν να φταίει αυτό. Τώρα τα φρούτα καλό είναι να μην δίνονται καθημερινά. 2 φορές τη βδομάδα είναι αρκετές. Καλύτερα δηλαδή σε καθημερινή βάση τα λαχανικά παρά τα φρούτα. Γαλακτοκομικα κλπ πάλι πολύ πολύ σπανια . Ούτε το ψωμί είναι καλό από όσο ξέρω. Είναι ένα ναι και ένα όχι. Αυτά. Εγώ θα έκανα ένα τσεκ απ να σιγουρευτώ ότι όλα είναι καλά

Για τα φρούτα είχα την εντύπωση ότι εκεί που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον οι Κονούρες τρώνε κυρίως φρούτα. Για τα λαχανικά δεν τα θέλει καθόλου. Κόβω διαφορετικά τρώω ο ίδιος έρχεται δοκιμάζει λίγο φεύγει. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις θα αραιώσω λίγο τα φρούτα και θα δω πως θα πάει.

Ευτυχώς όλα μια χαρά. Απλά όταν το έχω έξω και τρώμε έρχεται στην παρέα και τσιμπάει και πίνει διάφορα θέλει να τον προσέχω. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ευτυχώς όλα μια χαρά. Απλά όταν το έχω έξω και τρώμε έρχεται στην παρέα και τσιμπάει και πίνει διάφορα θέλει να τον προσέχω. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Μην τον αφήνεις γιατι ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να τον πειράξει. Εχε τον στον κλουβί όταν τρωτε

Back