Γενικά Νευρικό αρσενικό κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evou88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evou88

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2022
Μηνύματα
57
Πόλη
ATHENS
Καλησπέρα σε όλους!
Σας έχω απασχολήσει αρκετές φορές με τα κοκατιλ μου,απλά θα ήθελα την εμπειρία σας σε αυτό το θέμα συμπεριφοράς.Ο αρσενικός μου είναι τώρα 7 μηνων σχεδόν.Με την θηλυκιά μου δεν τα έχουν βρει και ούτε πρόκειται,δεν τον θέλει αυτή καθόλου,και δεν με πειράζει διότι δεν ήθελα να τεκνοποιήσουν ούτως ή άλλως.Το θέμα είναι ότι ναι μεν συνεχίζει να της "κάνει καμάκι",αλλά είναι και επιθετικός μαζί της.Ευτυχως όχι σε σημείο να μαδιουνται και να ματώνουν,μόνο τα ραμφη ανοιγουν.Απλα είναι επιθετικός και με'μενα!Είναι μέρες που τον βγάζω από το κλουβί και προσπαθεί να με τσιμπησει ακόμα και πετώντας.Οχι κάθε μέρα.Μικρος ήταν πολύ αγαπησιαρης και συνεχεια πάνω μου.
Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;
Κάνω κάτι λάθος;Είναι ορμονικό;Θα αλλάξει ποτέ ή θα είναι έτσι πάντα;
 
Πιστεύω ότι είναι αφενός ζήτημα εφηβείας (ναι, ορμονικό δλδ) και αφετέρου εποχής (αυτήν την περίοδο έχω την αίσθηση ότι αυξάνονται οι γενετήσιες διαθέσεις τους, ορμονικό πάλι).
Επίσης θεωρώ ότι κάπως, συν τω χρόνω θα ξεπεράσει την τόση οξύτητα που έχει, μεγαλώνοντας και αφού βγει φυσικά το Φθινόπωρο. Ακόμα νομίζω ότι μπορεί και μεγαλώνοντας να δέσει ως ζευγάρι με το θηλυκό σου.
Θα έλεγα να έχεις υπομονή, και να προσπαθείς να μην του κάνεις αρνητική ενίσχυση όταν προσπαθεί να σε ραμφίσει, αν και γενικά πιστεύω ότι θα μου ήταν κομμάτι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να μου επιτίθεται πετώντας ένας παπαγάλος και εγώ να κάθομαι ή να μην αντιδρώ.
(Δεν είμαι καθόλου ειδικός σε παπαγάλους, οπότε καλό θα ήταν να μιλήσουν και άλλα μέλη, μήπως και κάτι μου διαφεύγει)
Καλή Δύναμη.
 
@ianos Και'γω ορμονικό πιστεύω είναι.Τωρα στις επιθέσεις απλά σηκώνω το χέρι μου να προστατεύσω το πρόσωπο μου και τελικά φεύγει.Ειναι τελείως με τις ώρες του,θέλει και τα χάδια του,αλλά θα μου ρίξει και καμιά.
Ελπίζω προς τον χειμώνα και μεγαλώνοντας να καλυτερεύσει αυτό το θέμα.Τι να πω!Υπομονή μέχρι τότε!
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!
[automerge]1666043368[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Το κάνω και αυτό κάποιες μέρες,δεν έχω καταλάβει αν βοηθάει να πω την αλήθεια.Θα προσπαθήσω να το κάνω πιο συστηματικά!
Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Back
Top