Ασθένειες Νευρολογικά συμπτώματα σε 4χρονο timbrado

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jackdaw
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jackdaw

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2017
Μηνύματα
40
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,
Έχει εδώ και λίγες ώρες που το καναρίνι μου (αρσενικό Timbrado γεννημένο τον Ιούλιο του 2020) που δίνει νευρολογικά συμπτώματα. Εξηγώ:
Το περιστατικό είναι οξύ. Το πρωί ζεστάθηκε και τον βοήθησα να συνέλθει (τα υπόλοιπα καναρίνια είναι εντάξει άποψη υγείας). Μετά από καμια ώρα τον ακούω να τιτιβίζει χαμηλά αλλά επαναλαμβανόμενα. Κατά διαστήματα σταματάει.
Του έδωσα νερό και αυγοτροφή κρέμα, διότι είναι Κυριακή και δεν έχω να προμηθευτώ από κάπου βιταμίνες συμπλέγματος Β ούτε και μέσο να τον πάω σε κάποιον κτηνίατρο που να βλέπει πτηνά. Αυτός που γνωρίζω είναι κλειστός και φοβάμαι πως δεν θα ζήσει ο μικρός μου.
Ενώ λοιπόν ήταν εντάξει, τώρα έχει ταξία και "φωνάζει". Είναι στο πάτωμα και κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Στον έλεγχο που το έκανα κατάλαβα πως έχει ακόμη την αίσθηση του προσανατολισμού και αντανακλαστικά. Τα πόδια του κάνουν να πιάσουν και αντιδρούν, αλλά όταν κάθεται κάτω χοροπηδάει και γέρνει με το κεφάλι μπροστά. Μετά σταματάει και πάλι από την αρχή.
Έχω διαχειριστεί αρκετά έκτακτα περιστατικά, και έχω σπουδάσει ζωική παραγωγή, ωστόσο δεν έχει προκύψει να διαχειριστώ κάτι τέτοιο.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.
Τώρα είναι κάπως έτσι:

Αν κάποιος έχει διαχειρσιτεί κάτι παρόμοιο ελπίζω να με βοηθήσει.

*Η διατροφή του είναι πλήρης. Αγωγή για ενδοπαράσιτα δεν έκανε αλλά δεν έρχεται σε επαφή με άλλη πτηνά και το κλουβί καθαρίζεται μέρα παρά μέρα.
Τα υπόλοιπα πουλιά μου είναι καλά, αποκλείω να είναι κάποιο παράσιτο.
Ο πατέρας του είχε φύγει εξίσου ξαφνικά, αλλά ο μικρός εδώ ζορίζεται πολύ. Ο πατέρας δεν είχε νευρολογικά, υπολόγιζα τότε κάτι με το ήπαρ του.
 

Συνημμένα

  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
Μήπως πρόκειται για την παρεγκεφαλίδα; Η καράποση και η κένωση δεν έχουν επηρεαστεί, αλλά του δίνω με συρριγα να φάει γιατί εξακολουθεί να τινάζει το κεφαλάκι και τα πόδια του. Σταμάτησε το κάλεσμα και προσπαθεί να γαντζωθεί στο χέρι μου. Σέρνεται όμως με τους "αγκώνες", αν τον αφήσω. Θέλει να φάει.
 
Δεν τα κατάφερε, πέθανε τα ξημερώματα.
Μίλησα με κτηνίατρο και συμφωνήσαμε οτι μπορεί να είναι πρόβλημα παρεγκεφαλίδας ή αιθουσαίου, ίσως κάποιος όγκος.
Με το πέρασμα των ωρών φάνηκε πως κατέρρεαν και τα υπόλοιπα συστήματα κι ας ήθελε να φάει και να πιει νερό μέχρι περιπου 4 ώρες από τον θάνατό του.
Δεν υπήρχαν και πολλά για να κάνω, ούτε και κτηνίατρος να αναλάβει ωδικό πτηνό.
Ήταν ένα οξύ και βαρύ περιστατικό.
 
Back
Top