Ασθένειες Νομίζω είναι άρρωστο το Κοκατίλ μου

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν διάβασα σε ένα άρθρο ότι οι παπαγάλοι κοιμούνται στο ένα πόδι φυσιολογικά αλλιώς έχει πρόβλημα. Λοιπόν πάντα είναι και με τα δυο πόδια του κάτω. Μήπως είναι απλός πάντα εν γρηγονση επειδή 5 μέρες τον έχω η είναι πρόβλημα;


Επίσης ξέχασα να πω ότι οι κουτσουλιές που κανει έχουν κάτι κίτρινο γύρο.
 
Μάλλον (και το ελπίζω) ο τίτλος σου είναι υπερβολικός. Βάλε φωτογραφία των κουτσουλιών του να δούμε. Και επίσης φωτο της βασικής του τροφής και πες μας τι άλλο του έχεις δώσει για να φάει. Δεν θεωρώ ότι το να κοιμάται στο ένα πόδι ή στα δύο είναι ένδειξη ασθένειας. Όπως και νά 'χει πάντως μην το κουράζεις το πουλί, άσε το λίγο να ησυχάσει μερικές ημέρες χωρίς φασαρία, στο ίδιο μέρος, με επάρκεια τροφής, στον ίδιο χώρο.
 
Όπως σου είπε ο Γιάννης, το αν κοιμάται στο ένα ή δύο πόδια, δεν αποτελεί ένδειξη ασθένειας.
Η αλλαγή της βασικής του συνήθειας, είναι θέμα προσοχής και παρατήρησης, αλλά όχι και πάλι λόγος ανησυχίας, απλά το αξιολογείς και με άλλα δεδομένα.
Όμως εσύ έχει λίγο διάστημα το πουλάκι και προς το παρόν, απλά παρατηρείς.
Η παρατεταμένη υγρασία των τελευταίων ημερών, καταπονεί τον οργανισμό των πουλιών και αυξάνει τους πληθυσμούς τυχόν παθογόνων οργανισμών.
Καλό είναι προληπτικά να δίνουμε για δύο - τρεις συνεχόμενες μέρες μηλόξυδο (βιολογικό με ίζημα), στη συνέχεια επίσης για 2-3 μέρες σκορδόνερο και με μία διακοπή δύο ημερών όπου προσφέρουμε καθαρό νερό, να δώσεις για 3-4 μέρες τσάι τριών βοτάνων (προσοχή στην ορθή παρασκευή).
Πρόσεχε το σημείο που είναι το κλουβί να μη έχει υγρασία και καθημερινή καθαριότητα στον πάτο,
τις πατήθρες και τα σκεύη, όσο ο καιρός είναι υγρός νοτιάς.
Το χρώμα των κουτσουλιών των πουλιών έχει μια φυσιολογική γκάμα εμφάνισης, εξαρτουμένης από τη διατροφή που κάνουν.
Ρίξε μια ματιά στη φωτογραφία
9587917_orig.jpg

Καλά κάνεις και παρατηρείς το πουλάκι αλλά μην ανησυχείς υπερβολικά:)
Να ενημερώνεις και να ρωτάς για να προλάβεις κάθε ενδεχόμενο, επίσης μια και είναι νέο πουλάκι στο σπίτι σου, καλό θα ήταν πριν παρουσιαστεί ανάγκη, να βρεις και να πραγματοποιήσεις επίσκεψη σε κάποιο καλό ειδικευμένο κτηνίατρο, ώστε να κάνεις τουλάχιστον μικροβιολογική ανάλυση στις κουτσουλιές του πουλιού και να του ρίξει μια ματιά.
Υ. Γ. ελπίζω δίνεις συσκευασμένη τροφή, οι χύμα τροφές αυτή την εποχή, είναι πιο επικίνδυνες από ποτέ.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μη βιάζεσαι το έχεις ελάχιστες μέρες. Το πουλάκι είναι αγχωμένο και τρομαγμένο και το να προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά εμείς, το αγχώνει και το τρομάζει περισσότερο. Κι εμένα πάντως ο Ερνέστο τις περισσότερες φορές κοιμάται στα δυο πόδια του.
Σωστότατες οι συμβουλές της Μαρίας και του Γιάννη, δώσε χρόνο στο πουλάκι να καταλάβει ότι δεν έχει να φοβάται κάτι.
Μια επίσκεψη σε έναν πτηνίατρο δε θα έβλαπτε, ίσα ίσα που θα σου έδινε πιθανόν και χρήσιμες συμβουλές. :)
 
Back
Top