Αναπαραγωγή Νομιζω πως τα αυγα των budgie μου ειναι πολυ μικρα

Arti -We-Pe-

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
80
Πόλη
Ηράκλειο
Θα ηθελα να κανω μια...χαζη ερωτηση... Το θηλυκο Budgie μου εχει γεννησει 2 αυγα μα ειναι παρα πολυ μικρα, σαν κουφετο... Επειδη δεν εχω ξαναδει αυγα παπαγαλων θελω να σας ρωτησω, αυτο ειναι το φυσικο τοθς μεγεθος; Τοσο μικρα θα γεννηθουν; 😕
 
ναι φυσικα και ειναι μικρα αυγα! τι περιμενες να κανει η θηλυκια σου; δεν τι λυπασαι;😛 μην φοβασαι φυσιολογικα ειναι! Εσυ να παρεχεις στο ζευγαρακι σου βραστο αυγο μαζι το τσοφλι ή αυγοτροφη και οποσδηποτε σουπιοκοκκαλο! Καλη επιτυχια!
 
Ναι ακριβώς όπως το περιέγραψες, σαν κουφετακια. Τα μωρα που θα ξεπροβάλλουν θα είναι πολύ μικρά, γυμνά απο φτερά και με κλειστά ματια. Επισης θα είναι πανασχημα τις πρωτες μερες. 🙂 Οταν με το καλο εμφανιστόύν να μην ενοχλέις πολύ το ζευγαρι και να μην μετακινεις το κλουβι και συμβει κανενα ατυχημα. Να προσφέρεις στο ζευγαρι αυτα που σου γραψαμε στο άλλο ποστ που ρωτουσες σχετικά και...υπομονη!

Διαβασε αν θες και αυτο το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Το-ζευγάρωμα-των-budgie-μου.15990/
 
a! Θα διαφωνισω μαζι σου Τζωρτζινα! Εμενα μαρεσουν παρα πολυ! Ειδικα τα πατουσακια τους! Ειναι τοσο μικρα και γλυκα!
 
ευχαριστω και τους 2 παιδια! Και θα φροτνισω μερα νυχτα να τα εχω στο παραθυρο ωστε να ειναι μεσα στο σπιτι και καμια φορα θα τους ανοιγο το παραθυρο... Και παλυ ευχαριστω!
 
οπως σου εγραψε και η Τζωρτζινα δεν πρεπει να μετακινεις το κλουβι και να μην πολυασχολησε τωρα μαζι του γιατι μπορει να τρομαξουν και να τα παρατησουν!
 
ακριβος οπως τα λεσ ειναι Μαριλενα! Καθε φορα που θελω να τα βαλω μεσα το βραδυ η Wendy τζιριζει...
 
τωρα αυτη τη στιγμη ειναι μεσα στο σπιτι σε ενα ησυχο μερος στο σαλονι τωρα τα βαζω μεσα στο σπιτι απο νωρις... Περιπου στις 7:30 το απογευμα γιατι πριν δεν ηθελαν να μπαινουν μεσα απο τις 7 κ εμπαιναν κατα τις 11, ασε μεγαλος μπελας, ααα ναι και την βραδια που γεννησε τζιριζε και η μαμα μου μου ειπε οτι μπορει να εκανε κι αλλα αυγα αλλα εγο δεν θελω να κοιαξω στη φωλια μηπως τρομαξουν...
 
τοτε αστα στο σαλονι μην τα ξαναμετακοινησεις αν ειναι δυνατον ή βαλτα σε ενα σημειο οπου να μην χρειαζεται προς το παρον μετακινησει! Ειναι συμαντικο μπορει να τα τρομαξεις! Ειδικα αν ειναι η πρωτη τους φορα! Μπορεις να κανεις ενα ελεγχο της φωλιας αλλα οχι καθε μερα και κατα το μεσημερι αν ειναι οχι βραδινες ωρες. και να προσεχεις την διατροφη τους! τους ειχες κανει διατροφικη προετοιμασια; Και μην ξεχνας το σουπιοκοκκαλο θα βοηθησει πολυ την θηλυκια ειδικα τωρα με τα αυγα!
 
images


το σουπιοκοκκαλο ειναι κοκκαλο σουπιας!:D ειναι πλουσιο σε ασβεστιο, μπορεις να το βρεις σε πετσοπ! Αν δεν βρεις-δυσκολο, αλλα λεω αν- μπορεις να παρεις απο ψαραδικο, να το πλυνεις καλα κ να το βρασεις κ αφου στεγνωσει να το δωσεις! 🙂
 
απο την θαλασσα δεν ξερεις τι μπορει να κουβαλαει επανω του! Εγω προτιμω παντως απο τα πετσοπ
 
αν του το βαλεις θελει πολυ καθαρισμο πριν γιατι δεν ξερεις τι μπορει να κουβαλαει επανω του επικυνδινο για τα πουλακια σου! Εγω προτιμω απο το πετσποπ
 
δεν ξερω! Εδω στη γειτονια μου εχει πετ σοπ αλλα εχω ζητησει και δεν εχει αλλα το επλεινα παρα πολυ καλα!
 
οπως σου ειπε η Ανατολη καλητερα ειναι και να το βρασεις και οταν στεγνωσει να τους το δωσεις! Προσπαθησε να βρεις παντως τα εχουν σχεδον ολα τα μαγαζια και ειναι φθηνα!
 
Back
Top