Γενικά Νοσοκομειακο ενδιαφερον για 4 μικρα καρδερινακια

skytiger

PB Member
Εγγραφή
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
683
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σημερα ειδα κατι που με εκανε να χαρω μεσα στην στεναχωρια μου! Στο νοσοκομειο που ειμουνα στον τοπο μου για την γιαγια μου... Τυχαια στο κυλικειο στο προαυλιο του νοσοκομειου ειδα ενα κλουβακι με 4 καρδερινακια. Τα μικρα ητανε μεσα και απο εξω η μανουλα τους τα ταιζε! Ρωτησα και μου ειπανε οτι η φωλια ητανε ακριβως επανω στο πευκακι και τα βαλανε μεσα για προστασια, μεχρι να μεγαλωσουνε και μετα να τα αφησουνε ελευθερα στην φυση τους! Γιατροι να τους βλεπετε να πανε για καφε και να δειχνουνε μεγαλο ενδιαφερον για τα μικρα! Τυχερα παντως γιατι εχουνε και δωρεαν νοσοκομειακη περιθαλψη!:D
 
Αν ειναι ετσι μπραβο τους!
Ομως...η πορτουλα του κλουβιου ηταν ανοιχτη;
 
Οχι απο οτι θυμαμε την ειχανε κλειστη! Η μανουλα τους τα ταιζε απο εξω! φυσικα και αυτοι τα ειχανε τροφες που ειναι καθαρα για μικρα μωρα!
 
Βρε μπας κ τα κρατησουν; Και η μαμα απλως τους βγαζει απο τον κοπο του ταϊσματος;
 
Μπραβο! Να μας πεις κ αυριο τι κανουν κ περαστικα στη γιαγια σου.
 
Απο οτι μου ειπανε δεν θα τα κρατισουνε! ακομα δεν τα ειχανε βαλει τροφη στις ταιστρες και ρωτουσανε τι να παρουνε.ως τωρα τα ταιζει η μανα τους. την ειδα και ητανε πολυ τρυφερη με τα μικρα τις! Ολο γυρω απο το κλουβι ητανε! 🙂
 
skytiger είπε:
Ρωτησα και μου ειπανε οτι η φωλια ητανε ακριβως επανω στο πευκακι και τα βαλανε μεσα για προστασια, μεχρι να μεγαλωσουνε
Από τι κινδύνευαν; 😕 🙄

Περαστικά στη γιαγιά :)
 
Και που το εχουν το κλουβι; Να προσεχουν τις γατες!
 
Από τι κινδύνευαν; 😕 🙄

Περαστικά στη γιαγιά :)
ευχαριστω για την γιαγια μου. Να σας πως την αληθεια αυτο δεν το ρωτησα αλλα πιστευω οτι επιδει το πευκακι ητανε μικρο ισως απο καμια γατα!
 
Eλπιζω! Υπαρχει τροπος να μαθουμε τι εγιναν;
φυσικα και μπορουμε να μαθουμε τι εγιναν τα μικρα μιας και εχω αρκετους γνωστους. Παντως εχουνε μεγαλη προσοχη απο το προσωπικοκαι τον κυριο του κυλικειου τα πουλακια!
 
Προσωπικα, δεν πιστευω οτι σου ειπαν την αληθεια! Αυτος ο τροπος συλληψης ειναι πολυ διαδεδομενος, οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα και στην υπολοιπη Ευρωπη οπου ανθει η αιχμαλωσια αγριων πουλιων π.χ. Ιταλια, Ισπανια. Βρισκουν τη φωλια και παιρνουν τα μικρα στο σταδιο που δεν ειναι ετοιμα να πεταξουν μονα τους αλλα μπορουν να περπατησουν μερικα εκατοστα ως τα καγκελα. Η μανα μεγαλωνει τα μικρα, εξαλειφοντας τον ρισκο μεγαλωματος απο παραμανα ή με ταισμα στο χερι και τυχον θνησιμοτητας. Ειμαι 100% βεβαιος οτι τα μικρα θα χρησιμοποιηθουν μετα για εκπαιδευση στο κελαηδισμα απο τους εν λογω "κυριους"!
 
Περαστικά στην γιαγιάκα σου. Αλλά μου φαίνεται λίγο ύποπτο που τα έβαλαν στο κλουβί. Μήπως ο κ. Κώστας έχει δίκαιο;
 
Εγω πιστευω οτι μαλλον δεν λενε ψεματα και θα τα αφησουνε.

Και αν ο κυριος απο το κυλικειο ασχοληται με πουλια και ηθελα να τα κρατησει δεν θα ρωτουσε τη τροφη να παρει (αυτο δειχνει οτι δεν εχει ιδεα απο πουλια).

Και τα κραταει μεχρι να μεγαλωσουνε.
 
Παιδια οτι και να σας πω θα ειναι ψεμα!😕 Δεν πιστευω να τα κρατησουνε εχμαλωτα.Αντιθετως! Απλα ο κυριος με το κυλικειο δεν ηξερε και πολλα και γιαυτο ρωτουσε τους γυρω του! Το νοσοκομειο ειναι στα γρεβενα! Ελπιζω να μην κανω λαθος και να τα αφησουνε ελευθερα τα μικρα παντως. Γιατι αλλιως θα νιωθω ντροπη για τους πατριωτες μου☹
 
και εγω πιστευω οτι θα τα κρατησουν τα μικρα νομιζω οτι δεν υπηρχε λογος να τα ενοχλουσαν απο εκει που ηταν ειναι φως φαναρι οτι τα πηρε απο μικρα ωστε οταν θα μεγαλωσουν να ειναι ηρεμα σαν εκτροφης.
 
Μπέττυ, το πιθανότερο είναι ο... Κυλικειάρχης να είχε μεγάλο... Μούσι...
Τα πουλιά τα έχει για κλουβί...
Κάποια μέρα -άμεσα- θα επιτεθεί "γάτα" ή "κουνάβι" & τα μικρά θα εξαφανιστούν.
Αν μάθεις από κάποιον (άλλον)- που θα τα δει με τα μάτια του- να απελευθερώνονται,
θα ήτανε χρήσιμο & ευχάριστο να μας το αναφέρεις.
 
Παιδια ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον! Φυσικα και εγω δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι πως θα τα κρατησουνε αιχμαλωτα☹ Θα ενιωθα και εγω ντροπη για τους πατριωτες μου! Θα κανω οτι μπορω να μαθω τελικα τι εγειναν τα μικρα και να εισαστε συγουροι οτι θα σας το πω αμεσως!
 
Back
Top