Γενικά Νταιζυ η ταλαιπωρη (ζεμπρακι)

annouk313

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
520
Πόλη
Αθήνα
Τα ζεμπρακια μου ακομα τα εχω ολα μαζι. Δηλ το ζευγαρι ντοναλτ-νταιζυ μαζι με την κορη τους τη τινκυ.σημερα περνωντας απο εκει που τα εχω βαλει προσωρινα παρατηρησα τη νταιζυ μετα το μπανιο της. Ειχε μια τρυπα στο πισω μερος του κεφαλιου της! Μετα το μπανιο φαινοταν η κακομοιρα σαν ξεπουπουλιασμενη κ τρομαξα. Παρατηρησα πως πηγε 1-2 φορες κ την πειραζε ο αρσενικος εκει δε ξερω αλλα μυο φανηκε σα να την τσιμπαγε.σκεφτηκα οτι θα την ξεπουπουλιαζουν επειδη θα θελουν να κανουν φωλια!
μαλλον αυτο ειναι γιατι τον τελευτιαο καιρο ξυπνανε πολυ πρωι κ εχω παρατηρησει οτι η κορη κ καποιες φορες κ οαρσενικος πανε κ χωνονται σε μια ταιστρα χωρις να εχουν βεβαια αυγα μεσα κτλ. Αλλα ειναι σανα κλωσσανε κ την προστατευουν πολυ αυτη τη περιοχη.
συγχυστηκα αφου σκεφτηκα οτι θα την τσιμπανε κ ετσι χωρισα τον αρσενικο απο τις γυναικες. Θα ηθελα τη βοηθεια σας... Καταρχην τερμα το πρωινο ξυπνημα κ ουτως η αλλως τροφες αυγοτροφες κτλ δεν δινω ωστε να πυρρωνουν. Θα τα κρατησω λιγο καιρο ακομα χωριστα.ηθελα να ρωτησω αν σιγουρα ειναι ξεπουπουλιασμα η μηπως η νταιζουλα εχει καποιο αλλο προβλημα. Για τους παλιους θα θυμαστε οτι η νταιζη ηταν εδω κ καιρο αρρωστη επειδη της ειχαν βρει μεγαλο αριθμο σε σταφυλοκοκκο κ δεν υπαρχει καποια θεραπεια αμεση κ αποτελεσματικη. Ο πτηνιατρος μου ειχε πει οτι εαν επιζησει απο την αντιβιωση θα ειναι μια ζωη φορεας. Ετσι κ ηταν δηλ ητνα συχνα φουσκωμενη κ κακοκεφη αλλα περναε ομορφα. Αλαλ τωρα στεναχωρηθηκα λιγο γιατι εαν την τσιμπανε δεν θελω να κακοπερναει.
το θεμα ειναι τη τσιμπανε οντως η εχιε καποιο αλλο προβλημα; Μηπως περναει πτερορροια;δε νομιζω απλα λεω.. Μηπως εχει καποιο αλλο προβλημα που οφειλεται στην αρρωστια της;
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0106.webp
    Εικόνα0106.webp
    30,9 KB · Προβολές: 89
Από το σημείο στο οποίο είναι μαδημένη θα μαντέψω ότι την τσιμπάνε. Συνήθως εκεί μαδιούνται και τα δικά μου. Αφού παρατηρείς να προστατεύουν περιοχή τα άλλα δύο τότε μάλλον έγιναν ζευγάρι και ψάχνουν φωλιά. Καλά έκανες και τα χώρισες αλλά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ξαναβάλεις τον αρσενικό μαζί τους. Το πιο πιθανό είναι όποτε τον ξαναβάλεις να προσπαθήσει να ζευγαρώσει πάλι. Η διάρκεια της ημέρας και η διατροφή δεν αρκούν πάντα για να μην πυρώσουν τα ζεμπράκια. Εμένα πέρσι μου έκαναν μικρά, χριστούγεννα χωρίς προετοιμασία και με φυσικό φως
 
σε ευχαριστω Βασιλη για την απαντηση! Αν δεν ειχαμε κ εσενα που εχεις τοση εμπειρια. 🙂. Ξερω οτι εαν αυτα θελουν να ζευγαρωσουν δεν τα σταματαει οπως λες τιποτα. Απλα ειχε παραγινει το κακο διοτι αυτον τον καιρο τα εχω μεταφερει προσωρινα κ ξυπνανε απο τις 6-7 κ κοιμουνται κ πολυ αργα. Ομως απο χθες κοιμουνται κατα τις 9-10 κ ξυπνανε νορμαλ ωρα.
προσωρινα θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο πυο χωρισα τον αρσενικο.η αληθεια ειναι οτι αυτο που επισης με ανησυχει ειναι μην κ η μικρη η τινκυ μαλωνει με τη μανα της τη νταιζυ. Αυτες τις 2 να τσακωνονται τις ειχα δει κεγω απλα δεν το εβλεπα να συνεχιζεται. Κ αφου ειδα 2 φορες τον ντοναλτ να πηγαινει κ να τσιμπαει στο σημειο που εχει καραφλιασει η νταιζυ θεωρησα πως αυτος μονο την τσιμπα.λες να την τσιμπαει κ η αλλη; Κ αν τη τσιμπα θα πρεπει να χωρισω κ αυτες τις 2?
αργοτερα, εαν επαναφερω τον αρσενικο στο κλουβι κ βγαλω την μικρη μονιμα θα υπαρξει λυση;η ακομα κ αν λειπει η μικρη ο αρσενικος θα συνεχιζει να τσιμπαει την γυναικα του;
 
Μεταξύ θηλυκών είναι κάπως σπάνιο να υπάρχουν "μαλιοτραβήγματα". Αν βάλεις τον αρσενικό μέσα και ψάχνει για υλικό φωλιάς καποια στιγμή, πολύ πιθανό να αρχίσει να την ξεπουπουλιάζει πάλι. Προς το παρόν τα αφήνεις όπως είναι και έχεις το νου σου για καυγάδες.
 
Back
Top