Γενικά Ξέρατε ότι στα καναρίνια αρέσει το μασάζ στο λαιμό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Προχθές που πήγα το καναρινάκι στο pet shop έμεινα έκπληκτη, όταν ο ιδιοκτήτης του έκανε μασάζ στο λαιμό κι αυτό αποκοιμήθηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα! Μάλιστα μου έκανε πλάκα ο πετσοπάς και μου είπε ότι το πουλί... ψόφησε. Εγώ κοκάλωσα, γιατί βέβαια το καναρινάκι ήταν ανάσκελα στην παλάμη του και δεν κουνιόταν. Μου εξήγησε ότι στα καναρίνια αρέσει το μασάζ στο λαιμό και με αυτό τον τρόπο χαλαρώνουν και τα παίρνει αμέσως ο ύπνος! Δεν είχα ξανακούσει κάτι παρόμοιο και θεώρησα καλό, να το μοιραστώ μαζί σας! Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τα φιλαράκια σας!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επομένως αν πράγματι συμβαίνει αυτό, η χαλάρωση εννοώ (δεν σε αμφισβητώ Μίνα, απλά δεν ξέρω αν όντως πρόκειται για χαλάρωση ή όχι), καναρίνια πολύ φοβικά που αναγκαζόμαστε να τα πιάσουμε για κάποιον λόγι, πριν πάθουν σοκ, ίσως με ένα μασαζάκι να βοηθιούνταν να χαλαρώσουν.
 
Πιστεύω πως έχει να κάνει με την στάση του σώματος και όχι με το μασάζ στο λαιμό.
Μου έχει συμβεί με καναρίνι της αδερφής μου να το κρατάω ανάσκελα για να του κόψω τα νύχια και αυτό να μην αντιδρά καθόλου σε σημείο που με ανησύχησε αν έπαθε κάτι.
Μετά το κόψιμο των νυχιών και την επαναφορά στην όρθια θέση αμέσως ζωήρεψε.
Η εμπειρία ήταν αρκετά σοκαριστική αλλά δεν συμβαίνει σε όλα τα καναρίνια, τα δικά μου όπως και να τα κρατήσεις αντιδρούν και αντιστέκονται.
 
@Mina Δεν το εχω δει ουτε το εχω ακουσει ποτε μου!αμα γινοταν μπροστα μου θα του εκανα παρεα αλλα χωρις τις αισθησεις μου 🤣 θα ειχα παθει σοκ! Εκεινο θα την ειχε καταβρει με το χαδι και μενα θα μου πετουσαν νερο 🤣
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στα petshops πραγματικα εχουν μεγαλη φαντασια...
Ειναι πιθανο να "αποκοιμηθει" το πουλακι αλλα...μονιμα!

Η δημιουργια stress σε ενα ζωντανο σε σημειο να παραλυει σε καμια περιπτωση δεν ειναι πλακα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν πρόκειται για χαλάρωση λόγω μασάζ αλλά υποθέτω για το ότι το βάζεις στην πιο ευάλωτη θέση και το πιάνεις και απο το πιο ευάλωτο του σημείο. Το έχω δει σε βίντεο να το κάνει κάποιος σε κοτόπουλο για να δείξει τάχα πόσο αρέσει στο κοτόπουλο το μασαζ.

Γιατί πήγες το καναρίνι στο πετ σοπ? Ένα σωρό πουλιά σε αυτά τα μαγαζιά κι όχι στις καλύτερες συνθήκες μπορεί να κουβαλάνε ότι αρρώστια υπάρχει.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Πολλά βιντεάκια με το θέμα. Φυσικά καμία σχέση με χάδια και μασάζ. Οταν δεν το κάνει σε φυσιολογικές συνθήκες, αρκεί μια πίεση στην αρτηρία του λαιμού για ελάχιστα δευτερόλεπτα, για να δείξει αυτή την "χαλαρωτική" διάθεση.
 
Επομένως Μίνα, τα φαινόμενα απατούν. Προφανώς ο πετσοπάς είτε έχει εσφαλμένη αντίληψη επί του ζητήματος είτε ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται και απλά (σαν τη μισή Ελλάδα) προσπαθεί να εντυπωσιάζει. Δεν θα το μάθουμε τι από τα δύο ισχύει, και η αλήθεια είναι ότι δεν μας αφορά. Το ζήτημα όμως που σου έθεσε ο Ανέστης σχετικά με το πιθανά επιβαρυμμένο μικροβιακά περιβάλλον σε ένα πετσοπ, οπωσδήποτε θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους (και για αυτό το αναφέρω πάλι). Στη θέση σου θα το άφηνα το πουλί, να ολοκληρώσει τη θεραπευτική προσέγγιση του ανθρώπου στο κατάστημα κι έπειτα, αν πράγματι έβλεπα πάλι κάτι που με ανησυχούσε θα αποτεινόμουν σε κτηνίατρο ειδικευμένο σε πτηνά, αλλά αυτό το τελευταίο το συζητάμε πάλι, αν προκύψει η ανάγκη. Πες μας όμως (πάλι) και ξαναρώτησέ τον την ηλικία του πτηνού και πες μας αν φοράει κλειστό μεταλλικό δαχτυλίδι που να αναγράφει κάποιους χαρακτήρες πάνω του.
 
@ianos Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές! Έχετε δίκιο, απλώς μέσα στον ενθουσιασμό μου προέτρεξα να σας γράψω αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε έκανα λάθος. Το καναρινάκι που είχα αγοράσει πριν από 10 μέρες και είδα ότι δεν έχει βγάλει άχνα, πήγα στον πετσοπά για να το δει και τελικά του δίνει αντιβίωση ή τέλος πάντων του κάνει θεραπεία για ακάρι της τραχείας γιατί εγώ δεν θέλω να το στρεσάρω πιάνοντάς το. Όταν το αγόρασα φορούσε ένα χρυσό δαχτυλίδι, δεν γνωρίζω αν είναι ανοικτού ή κλειστού τύπου και μου είπαν ότι είναι 1,5 χρονών. Το μόνο που σκέφτομαι να το αλλάξω αν δεν γίνει καλά, γιατί φοβάμαι κυρίως να μην κολλήσει τα υπόλοιπα καναρινάκια μου. Επίσης, θέλω ένα αρσενικό που κελαηδάει, γιατί σκοπεύω να το ζευγαρώσω την άνοιξη καλώς εχόντων των πραγμάτων.
 
Το μόνο που σκέφτομαι να το αλλάξω αν δεν γίνει καλά, γιατί φοβάμαι κυρίως να μην κολλήσει τα υπόλοιπα καναρινάκια μου.

Αν δεν το έχεις σε καραντίνα σε άλλον χώρο ότι ήταν να γίνει με τα άλλα πουλιά σου, έγινε. Οι θεραπείες με αντιβιώσεις κτλ δεν γίνονται σε πετ σοπ παιδιά. Άλλοι έχουν βγάλει τα μάτια τους να σπουδάσουν για να τα μάθουν αυτά.
 
@Φοίβος Το είχα σε άλλο κλουβί, μόνο του, αλλά το βράδυ ήταν στον ίδιο χώρο με τα άλλα κλουβιά. Το κακό είναι ό,τι όταν τον αγόρασα είχα αγοράσει άλλο ένα θηλυκό και για μια μέρα, τα είχα μαζί... Δεν γνώριζα για καραντίνες κτλ. Από εσάς το έμαθα. Ελπίζω να μην έκανα γκάφα και να πρόλαβα...
 
Μίνα, θα αποτολμήσω ένα εντελώς καλοπροαίρετο σχόλιο: Όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα καναρινάκι που να κελαηδά, τότε φροντίζουμε να πάμε πρωί ή πριν το σούρουπο, και να το ακούσουμε να κελαηδά. Το πουλάκι θα μπορούσε να είναι και θηλυκό, αρσενικό με αναπνευστικά ή ό,τι άλλη ασθένεια και να μην κελαηδά ή ακόμα και να μην πρόλαβε να εγκλιματιστεί στο σπίτι σου και να μην κελαηδά. Τα ακάρεα της τραχείας αποτελούν για κάποιον λόγο τη πιο συχνή διάγνωση από τα πετσοπ, χωρίς πάντα να σημαίνει ότι τα καναρίνια τα έχουν, μια και τα συμπτώματα της ασθένειας προσομοιάζουν με άλλες του αναπνευστικού. Αν πράγματι έχει κάποια ασθένεια, θα μπορούσε να έχει κολλήσει και το άλλο πουλάκι που είχες μαζί του...έχω μάλιστα την εντύπωση (αλλά μπορεί και να μην θυμάμαι καλά) ότι όταν μας παρουσίασες τα πουλιά, είχες αναφέρει ότι φιλιούνται, αλλά θα μπορούσε και όχι...
Στη θέση σου, και με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλα καναρίνια στο σπίτι σου, θα ζητούσα άλλο καναρίνι, νεαρό, δλδ γεννημένο το 2020, και αυτά θα τα έλεγα, αφού πήγαινα εκεί, καθόμουν και παρατηρούσα τα πουλιά, την εμφάνιση, τη ζωηράδα τους, τα νύχια (ότι έχουν όλα τα νύχια και τα δάκτυλά τους) και τα φτερά τους, και το κελάηδημά τους
 
@ianos Αυτό θα κάνω... θα ζητήσω άλλο πουλάκι και θα παρατηρήσω την συμπεριφορά του πριν το φέρω σπίτι. Ναι το αρσενικό γερμανικό ταίζονταν με το θηλυκό... καλά θυμάσαι. Ελπίζω να μην είναι αργά. Δεν θέλω άλλη ταλαιπωρία με τα καναρίνια μου (8 μέχρι τώρα). Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα! Να είσαι καλά!
 
Τα ακάρεα της τραχείας αποτελούν για κάποιον λόγο τη πιο συχνή διάγνωση από τα πετσοπ

Γιαννη αν και καταλαβαινω πως το λες,να τονισουμε οτι διαγνωση με την πραγματικη της εννοια δεν υφισταται στα πετ.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top