Γενικά Ξέρει κανείς τι πουλί είναι;

VASILIS_2005

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2008
Μηνύματα
16
Πόλη
Ημαθία
το πρωί βρήκα μέσα κει που έχω τα κλουβιά μου ένα περίεργο πουλί (μάλλον άγριο). Στην αρχή νόμισα ότι είναι σπουργίτι γιατί έχει τέτοιο χρώμα στα φτερά και την πλάτη αλλά στο στήθος και στην ουρά είναι μπεζ και έχει λεπτό και μυτερό ράμφος, επίσης αρκετό γκρι στο κεφάλι και έντονα μάτια μεγάλα.
 

Συνημμένα

  • DSC00017.webp
    DSC00017.webp
    46,1 KB · Προβολές: 253
  • DSC00016.webp
    DSC00016.webp
    51,3 KB · Προβολές: 225
Ειναι ανικανο να πεταξει; Αν οχι ασε το ελευθερο. Μην το κρατησεις γιατι αν κρινω απο το ραμφος τρωει εντομα οποτε δεν μπορεις να του προσφερεις τιποτα και ειναι κριμα να εχμαλωτησεις ενα αγριο πουλι!
 
εμείς λέμε τρυποφραχτη αυτο

που ειναι πολυ μικρο σε μέγεθος έχει μικρή ουρά και την σηκωνει σαν παγωνι
 

Συνημμένα

  • images.webp
    images.webp
    2,2 KB · Προβολές: 86
δεν θα το κρατήσω γιατί αφού ζούσε ελεύθερο σίγουρα θα ψοφήσει, μερικές φώτο ακόμα θα το βγάλω. ίσως είναι από αυτά που ζούνε σε θάμνους.
 
κ ειμεις τρυποφραχτη το λεμε, μαλιστα το εχω ακουση απειρες φορες να κελαηδαει κ μπορω να πω οτι το τραγουδι του ειναι ανωτερο απο το Ελληνικο αηδονη, δλ ειναι κ αυτο αηδονη
 
Βρηκα βιντεακι στο YOUTUBE

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.

Πάντως φίλε FOTAKO δεν ακούγετε καλύτερο από αηδόνι. Εκτός αν το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν μας δείχνει το εύρος των δεξιοτήτων του.
 
κ ειμεις τρυποφραχτη το λεμε, μαλιστα το εχω ακουση απειρες φορες να κελαηδαει κ μπορω να πω οτι το τραγουδι του ειναι ανωτερο απο το Ελληνικο αηδονη, δλ ειναι κ αυτο αηδονη

σε αυτο το ποστ μου φιλε Βασιλη λεω πως ειναι τρυποφραχτης αλλα εκανα λαθος, ο τρυποφραχτης(οπως το ξερω εγω στον τοπο μου) ειναι το μισο σε μεγεθος απο το πουλακι που ανεβασες στο βιντεο,το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι κ αυτο ενα απο τα αηδονια που εχουμε
 
το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι κ αυτο ενα απο τα αηδονια που εχουμε

Για την αποφυγη παρεξηγησεων, το αηδονι ειναι συγκεκριμενο ειδος και ανηκει στην οικογενεια των τσιχλων (Turdidae) ενω ο θαμνοψαλτης στην οικογενεια των ψαλτων (Prunellidae). Ο τρυποφραχτης δεν ανηκει σε καμια απο αυτες.
Φιλικα
 
Back
Top