Φροντίδα Ξαφνικά άρχισε να γίνεται επιθετικό το κοκατίλ μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Letkoy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Letkoy

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2019
Μηνύματα
220
καλησπέρα σε όλη την παρέα που με τις γνώσεις και τις εμπειρίες όλων των μελών σίγουρα γινομαστε πιο εμπειροι και σωστοί γονείς στα ιπτάμενα μέλη της οικογένειας μας. Εχουμε ενα κοκατίλ απο 65 ημερών μετά απο μια απουσία τριών ημερών που το είχε σκάσει πέρυσι.και είμασταν πολύ τυχεροί που το βρήκαμε είναι συνέχεια μαζί μας και αποτελεί μέλος της οικογένειας μας. Σήμερα είναι 2 χρονών. Ξαφνικά απο την προηγούμενη βδομάδα αρχισε να γίνεται πολύ επιθετικό. Ανεβαίνει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας και αρχίζει να φωνάζει όταν πάμε να τον πάρουμε. Αν βάλουμε το δάκτυλο μας μπορεί να μας κόψει και κομμάτι. ...δεν ξέρω τι μπορεί να του συμβαίνει ..μήπως βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία...ξέρουμε ότι είναι αρσενικό.αλλα εχει αγριέψει πολύ σαν να φιλάει την φωλιά του...και βρίσκεται συνέχεια εκεί στην κουζίνα προσπαθούμε να το κατεβάσουμε για να φάει.και να μην κάθεται εκεί τοση πολύ ώρα...για βοηθήστε με σας παρακαλώ πολύ τι πρέπει να κάνω σας στέλνω και μερικές φωτο για περισσότερη βοήθεια.
[automerge]1644075549[/automerge]
μα ακουστε πως κάνει σαν να μιλάει σαν.και μεις πως πρέπει να του συμπεριφερθούμε να τον αφήσουμε εκει πάνω?

View attachment video_20220205_172047_854x480_120x214 (1).mp4
 

Συνημμένα

  • IMG_20220205_172523_compress21.webp
    IMG_20220205_172523_compress21.webp
    42,8 KB · Προβολές: 62
  • IMG_20220205_172521_compress93.webp
    IMG_20220205_172521_compress93.webp
    43 KB · Προβολές: 13
Ωραία κουζίνα έχετε 😀
Θα έλεγα ότι ναι, προφανώς έχει μπει σε οίστρο και φυλάει τη φωλιά του αναμένοντας την κατάλληλη παρέα. Θα του περάσει. Παρόλα αυτά, δεν μπορείτε να το αποκλείσετε από το συγκεκριμένο δωμάτιο; Ούτως ή άλλως οι κουζίνες δεν είναι κατάλληλοι χώροι για διαβίωση πτηνών. Υπάρχει κάποιο δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχουν "τυφλά" απομονωμένα σημεία; Αν ναι, και μπορείτε, μεταφέρετέ το εκεί. Αν όχι, κρατείστε το στο κλουβί του για λίγες ημέρες.
Έχετε σκεφτεί να του πάρετε ζευγάρι για αναπαραγωγή ή έναν φίλο του ιδίου φύλου για να κάνουν παρέα;
 
Άμα το κυνηγάτε για να το πιάσετε και να το βάλετε μέσα τότε θα αγριέψει και θα δαγκώσει. Πρέπει να το κοροϊδέψετε κατά κάποιο τρόπο ώστε να έρθει μόνο του. Με κάποιο φαγητό, παιχνίδι, όπου έχει αδυναμία.
 
Συμφωνώ με τον Γιάννη, δείχνει να είναι σε οίστρο, σε πρώτη φάση ρίξε μια ματιά με κάποιον τρόπο να βεβαιωθείς ότι δεν έχει κάτι άμεσα ή έμμεσα επικίνδυνο εκεί επάνω. (καλώδια, βίδες κλπ). Αν δεν μπορείτε να τον απομακρύνετε από τον χώρο της κουζίνας , ο οποίος δεν είναι ο ιδανικός (υδρατμοί από το μαγείρεμα, αντικολλητικά σκεύη κλπ), μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στο επάνω μέρος των ντουλαπιών κάτι το οποίο "φοβάται" ή ένα αντικείμενο με το οποίο δεν έχει έρθει σε επαφή και θα ήταν διστακτικός τουλάχιστον για λίγο διάστημα.

Η συγκεκριμένη τακτική δουλεύει για μένα, για να τους αποκλείω την πρόσβαση σε σημεία που δεν θέλω να πηγαίνουν, ακόμα και παιχνίδια που τους έχω, τα οποία για κάποιον λόγω δεν πλησιάζουν εδώ και μήνες, τα χρησιμοποιώ με τη λογική του "σκιάχτρου" για να μην πλησιάζουν αυτά τα σημεία.
 
Back
Top