Ασθένειες Ξαφνικά προβλήματα με τα budgies μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης larmaan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

larmaan

PB New Member
Εγγραφή
5 Νοε 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα, πριν κάποιες μέρες αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε λίγο τον χώρο και την παρέα για τα budgies μου και πήραμε μια μεσαίου μεγέθους κλούβα με χώρισμα στη μέση, όπου από τη μια πλευρά έβαλα το ζευγάρι μου και από την άλλη τον νεο (πιθανώς) αρσενικό (σύντομα περιμένω κι ένα θηλυκό ταίρι)
Μια μέρα μετά, αφού καθαρίσαμε τον χώρο τους, βγήκαμε στο μπαλκόνι και τα ψεκάσαμε για ψύλλους κλπ μιας και είχαμε ενδείξεις παρουσίας τους, τους βάλαμε καινούρια τροφή και βιταμίνες (αλλάξαμε μάρκα) και επιστρέψαμε μέσα στο σπίτι. Από εκείνη την ημέρα , ιδιαιτέρως το θηλυκό δείχνει να μην είναι πολύ καλά, είναι τις περισσότερες ώρες καθισμένο σε ένα κλαδί και κοιμάται με φουντωμένα τα φτερά. Επίσης αρκετές φορές δείχνει να αναπνέει γρήγορα (το έκανε και από πρίν) και κάποιες να κάνει κι έναν θόρυβο κατά την γρήγορη αναπνοή όπως όταν δε μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τη μύτη, στην οποία το πρόβλημα με την υπερκεράτωση παραμένει παρά το epithol. Παρεμπιπτόντως, άνθρωπος που έχει budgies μου είπε ότι είναι μεγάλη σε ηλικία, ίσως πάνω από 4 ετών.
Ο αρσενικός μου -που συνέχεια τσακώνεται με τον νέο πιτσιρίκο- τις τελευταίες μέρες έδειχνε πολύ ράθυμος σα να μην έχει ούτε όρεξη ούτε ενέργεια και μάλιστα το πιο ανησυχητικό είναι ότι όταν τον βγάζω έξω από το κλουβί πολλές φορές δεν μπορεί να πετάξει για πολλά δευτερόλεπτα και στην προσπάθεια να πάει από το ένα μέρος στο άλλο πέφτει κάτω. Το νέο μικρό μου budgie δείχνει μια χαρά.
Δε ξέρω τι φταίει και τι να κάνω. Μου έχουν πει κι έχω δοκιμάσει να βάλω λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξίδι στο νερό τους για τα μικρόβια, κάποιοι άλλοι τώρα μου προτείνουν να πάρω προβιοτικά και αντιμικροβιακά/αντιβιοτικά.
Εχει συμβεί σε κανέναν;
[automerge]1618173528[/automerge]
 

Συνημμένα

  • 20210411-233801.webp
    20210411-233801.webp
    71,7 KB · Προβολές: 9
  • 20210411_233146.webp
    20210411_233146.webp
    75,8 KB · Προβολές: 9
Τελευταία επεξεργασία:
Από τα γραφόμενά σου μάλλον δεν κράτησες το νέο σου budgie σε καραντίνα και το έβαλες αμέσως με το ζευγάρι σε κοινό κλουβί. Σημαντικό λάθος. Μπορεί το νέο budgie να είναι φορέας κάποιας ασθένειας και να την μετέδωσε στο ζευγαράκι σου. Επίσης τι είδους κλούβα χρησιμοποιείς; Ο ψεκασμός για τους ψύλλους με τι έγινε; Όπως και να 'χει ο μόνος υπεύθυνος για να κάνει διάγνωση και να δώσει θεραπεία είναι ο κτηνίατρος. Μην ακούς συμβουλές από διάφορους άσχετους - τυχαίους, μεγαλύτερη ζημιά θα κάνεις στα πουλάκια.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το κράτησα σε καραντίνα. Θα επισκεφτώ κάποιον κτηνίατρο.
 
Back
Top