Ασθένειες Ξαφνικά φούσκωσε το καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenie

PB Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
440
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Είμαι πολύ χάλια σήμερα. Ενώ χθες ο Ριρικος το καναρίνι μου ήταν μια χαρα, κελαηδούσε, έτρωγε κτλ. Σήμερα παρατήρησα πως είναι φουσκωμένος και δεν έχει κελαηδησει. Οι κουτσουλιές του είναι κανονικές, φαγητό έχει, έφαγε μαρούλι και σπόρους (έχει όρεξη δηλαδή) έκανε μπάνιο που του έβαλα μπανιέρα. Η μόνη αλλαγή είναι η καινουρια ποτίστρα. Του έβαλα και την παλιά για καλό και για κακο, αλλά έχω στεναχωρηθεί και ανησυχώ.
 
Αν είναι κάτι παροδικό θα συνέλθει τις επόμενες ώρες.
Αν όμως επιμένει σε αυτή την "άρρωστη" κατάσταση να μας μιλήσεις να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γιατί σήμερα ως Κυριακή δύσκολα θα βρεις άλλη βοήθεια.
 
Παιδιά μόλις γύρισα σπίτι και το πρώτο μου μέλημα ήταν να τον δω. Είναι καλύτερα, σίγουρα δεν έχει την πρωινή εικόνα (φούσκωμα και σχεδόν άψυχο βλεμμα). Τώρα είναι ενεργητικός και τον άκουσα να κελαηδάει. Υπάρχει περίπτωση τα καναρίνια να παθαίνουν ξαφνικά αδιαθεσία και να τους περνάει; Πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη σήμερα. Σταματαω το μαρούλι και τον παρακολουθω στενα. Ελπίζω να ήταν μόνο το σημερινό. Ευχαριστώ όπως και να έχει για το ενδιαφερον.
 
Μακαρι να μην ειναι κατι σημαντικο. Απλα να ξερεις, καναρινια και αλλα πτηνα, οταν νιωσουν οτι υπαρχει "απειλη" στον χωρο, οσο και φουσκωμενα να ειναι, ξεφουσκωνουν για να μην δωσουν δικαιωμα στον "εχθρο" οτι ειναι αρρωστα.
 
Με κενού αέρος έβαλα. Δεν είναι στουπωμενη, αλλά ίσως δεν ξέρει πώς να την χρησιμοποιήσει 🤔
Μου φαίνεται παράξενο μια και τα αλλά πουλια πήγαν κατευθειαν χωρίς πρόβλημα. Τι να πω, να ήταν αυτό; Ίσως το συγκεκριμένο καναρίνι δε θέλει να αλλάξει χούγια, ποιος ξέρει...
Σε κάθε περίπτωση θα το παρακολουθησω και αύριο να δω συμπεριφορά...
 
Πριν τοποθετείς την ποτίστρα κενού αέρος στο κλουβί να κάνεις ένα απότομο τίναγμα προς τα κάτω,όπως κάνουμε με το θερμόμετρο. Δεν χρειάζεται να έχει μόνο υπόλειμμα απο σπόρο που φράζει το στόμιο για να μην είναι λειτουργική.
 
Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση. Δε γνώριζα για το συγκεκριμένο. Θα το εφαρμόσω από δω και πέρα σε όλες τις νέες ποτίστρες. Λες να έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι από εκεί πρέπει να πίνει;
 
Ελένη, νομίζω και ελπίζω πως είναι κάτι παροδικό.. Εφόσον το είδες σε καλύτερη κατάσταση είναι καλά τα νέα.. Να μας κρατας ενήμερους.
Διαισθητικά και μόνο λέω ότι δεν είναι κάτι αλλά να έχεις τον νου σου.. Πολλές φορές, ακόμη και οι αλλαγές καιρού τα κάνουν να είναι ανήσυχα..
 
Back
Top