Ασθένειες Ξαφνικος θάνατος φετινού καναρινιού

stelios75

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
4
Πόλη
Καλαμάτα
σε μια ζευγαρωστρα εχω 5 πουλια φετινα 3 και 2 μηνων 90% θυληκα τα αρσενικα τα εχω ξεχωρισει. Ξαφνικα το ενα αλλαξε διαθεση καθοταν στο κλαρακι σε κατασταση υπνηλιασ και μετα απο μια ωρα ψοφησε. Μετα απο λιγο στην ιδια κατασταση ειδα και ενα αλλο το πιο μικρο. Τι μπορει να τα πειραξε;
 
Ποτε τα χωρισες απο τους γονεις τους;Εισαι σιγουρος οτι τρωνε,υπαρχει περιπτωση να μην μπορουν να σπασουν τους σπορους και πουλια τετοιας ηλικιας δεν αντεχουν πολυ χωρις φαι. Τιποτα αλλα συμπτωματα προσεξες;(δοιαρρια κατι αλλο;)
 
τα εχω χωρισει περισσοτερο απο μηνα και δεν ειχαν κανενα προβλημα. Ολα εγιναν πριν απο δυο ωρες χωρις προειδοποιηση.
 
Αλλαξε γρηγορα τροφη για την περιπτωση που προκειται για καμια δηλητηριαση.
 
δυστηχως εγω τα σκοτωσα εβλεπα τις ταιστρες να εχουν φαγητο και ειχαν μονο φαγωμενο κεχρι. Δεν μπορω να το χονεψω οτι εχασα πουλια απο τετοια μαλ... Κριμα.
 
Στέλιο να το θυμάσαι αυτό που έπαθες, ώστε να κερδίσεις κάτι από αυτό το πολύ άσχημο περιστατικό.
 
δυστηχως εγω τα σκοτωσα εβλεπα τις ταιστρες να εχουν φαγητο και ειχαν μονο φαγωμενο κεχρι. Δεν μπορω να το χονεψω οτι εχασα πουλια απο τετοια μαλ... Κριμα.



Να θυμασαι αυτο που εκανες και αλλη φορα να προσεχεις!
Κι οχι μονο για την τροφη που νομιζες οτι ειχες, γιατι αφου εγινε αυτο φανταζομαι σε τι κατασταση θα εχεις τα κλουβια σου🙄
Εκτος απο ασιτια υπαρχουν και οι αρρωστειες απο την βρωμα στα κλουβια, τις πατηθρες και βρωμικες ποτιστρες!
Θλιβομαι παντως που υπαρχουν τετοια ποστ στο φορουμ μας☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
γιατι αφου εγινε αυτο φανταζομαι σε τι κατασταση θα εχεις τα κλουβια σου🙄
δεν ειναι απαραιτητο να ειναι χαλια τα κλουβια γιατι και ενας ξαδελφος ειχε χασει 3 πουλια ετσι και εχει τα κλουβια πολυ καθαρα.

λυπαμε πολυ για τα πουλακια το παθημα γινεται μαθημα.
 
Φραγκισκο μου μην λεμε τωρα πραγματα που δεν ισχυουν!
Οποιος περιποιηται σωστα τα πουλια του, που αυτο σημαινει αλλαγη νερου καθημερινα... Αντε μερα παρα μερα.. Και καθαρισμος του πατου απο κουτσουλιες, πως γινεται τωρα να μην δει οτι δεν εχουν φαγητο;
Αμα θυμασαι οτι εχεις και κατι που κρεμεται στον τοιχο ανα 4ημερο λογικο ειναι να ξεμεινουν απο διαφορα...
 
Στελιο εχουμε οσα πουλια μπορουμε να φροντιζουμε. Προφανως βρεθηκες με περισοτερα κλουβια απ'οτι ειχες συνηθισει και ξεχασες ποτε εβαλες φαγητο στο καθενα. Κριμα τουλαχιστον να μην ξανασυμβει. Σωθηκε τελικα κανενα;
 
τακη ευτηχως τα 3 απο τα 5 τα γλιτωσα γιατι μαλλον αυτα ειχαν φαει τελευταια. Οσο για σενα φαμπιο πολυ ευκολα βγαζεις συμπερασματα και οπως συμβαινει συνηθως σε ολα επεσες εξω.
 
οσο για σενα φαμπιο πολυ ευκολα βγαζεις συμπερασματα.


Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος να μην δει οτι τα πουλια εχουν η δεν εχουν φαγητο βρε παιδια;
Τοσο παραλογη ειμαι πια;
Ελεος!
Τουλαχιστον ας παραδεχομαστε καποιες καταστασεις!

και οπως συμβαινει συνηθως σε ολα επεσες εξω

Οριστε;
Σε ποια δηλαδη;
 
Νίκη, δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού.
Το παλικάρι δεν τα πρόσεξε και τελείωσε το θέμα.
Για να μπορεί και να λέει ότι έχει ξεχωρίσει τα αρσενικά από τα θηλυκά πουλιά, τα οποία είναι 2-3 μηνών σημαίνει ότι ξέρει τι κάνει.
Και το ποιο σπουδαίο είναι ότι δεν ξεχνάει να τρώει κάθε μέρα. 😉
 
δυστηχως εγω τα σκοτωσα εβλεπα τις ταιστρες να εχουν φαγητο και ειχαν μονο φαγωμενο κεχρι. Δεν μπορω να το χονεψω οτι εχασα πουλια απο τετοια μαλ... Κριμα.

Φαντάζομαι η πίκρα ενός ανθρώπου, που χάνει τα πουλιά του και μπαίνει στο φόρουμ αγωνιώντας για αυτά, θα είναι μεγάλη. Η ανθρώπινη φύση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με παραλείψεις, αβλεψίες και λάθη. Όσο του τα "χώνουμε", εκτός από το να εκτονώνουμε το προσωπικό μας συναίσθημα, το μόνο που καταφέρνουμε, σίγουρα, είναι να του κάνουμε δυσκολότερη τη κατάσταση. Κι εγώ έχασα ένα πουλί από τα 21 φετινά, σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και 2 μήνες μετά, αν και το θέμα ήταν πιο πολύπλοκο, δεν με έχω συγχωρέσει και το φέρνω βαρέως. Δεν γνωριζόμαστε οι περισσότεροι ούτε με τα υπόλοιπα μέλη, ούτε με τα... κλουβιά τους. Ουδείς αλάνθαστος. Κουράγιο φίλε από τα λάθη μας μαθαίνουμε όλοι
 
Πολύβιε τα είπες πολλή ωραία και συμφωνώ μαζί σου.
Το θέμα όμως δεν είναι η παρηγοριά ούτε η δικαιολογίες για να νιώσουμε ΕΜΕΙΣ καλύτερα.
Το θέμα που στεναχώρησε την νίκη είναι ότι δυο ζωντανά πήγαν άδικα από αμέλεια ενός ανθρώπου που δεν μπόρεσε να ανταπεξελθη στης υποχρέωσης του.
Όταν πας σε ένα μαγαζί και αγοράζεις κάτι ζωντανό είσαι υποχρεωμένος να το παρακολουθείς και να το προσέχεις, με απλά λόγια γίνεται ένα ΚΟΜΜΑΤΙ σου.
Όπως δεν ξεχνάς να φας και να πλυθείς έτσι είναι και αυτά, θέλουν καθημερινή παρακολούθηση και φροντίδα..
 
Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη. Θα ήμουνα καταδικαστικός -όχι κατ' ανάγκη δημόσια- αν άκουγα για κάποια ασθένεια τυφώδη ή οτιδήποτε, που θα σήμαινε παρατεταμένη-γενικευμένη αμέλεια, βρωμιά ή κάτι παρεμφερές. Το παληκάρι όταν βρήκε το λάθος, ξεκίνησε αυτοκριτικά. Θα μου πεις, φέρνει πίσω τίποτα η αυτοκριτική; όχι, αλλά σίγουρα βελτιώνει τον ίδιο, αφού όπως φαίνεται θα συνεχίσει να ασχολείται
 
Back
Top