Αναπαραγωγή Ξαφνικό πρόβλημα γονιμότητας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ekar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ekar

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2007
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα φίλες και φίλοι.
Και ξαφνικά έχουμε πρόβλημα. Έχω ένα ζευγάρι γεννημένα το 2006 και τα προηγούμενα 2 χρόνια μου έδωσαν από 2 γέννες το χρόνο με μέσο όρο 5 αβγά τη φορά. Το αρσενικό είχε "ρεκόρ" 18/20 αβγά. Σήμερα πήρα από την κανάρα τα αβγά, γιατί ήταν ΟΛΑ (6/6) άσπορα.
Η προετοιμασία των πουλιών έγινε (για να μην τα πολυλογώ) κανονικά, όπως κάθε χρόνο, τα πουλιά είναι απολύτως υγειή και με τα μάτια μου είδα τον καναρο να τη βατεύει στη φωλιά ενώ κλώσσαγε. Το αποκλείω να μη την είχε βατέψει και πριν, γιατί ήταν και αυτός και αυτή πυρωμένα. Έχετε κάποια ιδέα; Που να οφείλεται αυτό (0/6 ;). Τι προτείνετε να κάνω ;
Σκέφτομαι να του κάνω ένα ακόμη κύκλο με fertivit και αυξημένο αβγό και να δοκιμάσω πάλι. Τα πουλιά τα έχω μαζί.
Φιλικά
Ηλίας
 
Για ασπορα αυγα μπορει να παιζουν και αλλα ρολο οπως...
α) πολυ ''μαλακα'' κλαδια τα οποια δεν αντεχουν το βαρος 2 πουλιων που ζευγαρωνουν επανω τους δηλ. ταλαντευονται με αποτελεσμα η επαφη να ειναι ανεπιτυχης
β) πολλες ρατσες πουλιων (κυριως τα Γκλοστερ, αλλα καποιες φορες και αλλα καναρινια) αναπτυσουν πολυ φτερωμα γυρω απο την γεννετικη περιοχη τους με αποτελεσμα ενα ''ελαφρυ-προσεκτικο κουρεμα'' να κρινεται απαραιτητο για την ομαλη διεξαγωγη του ζευγαρωματος.
Διαπιστωνεις καποια αλλαγη σε σχεση με τις προηγουμενες χρονιες πανω σ' αυτα που σου λεω; Καποια λεπτομερεια θα σου κανει τη ζημια και πρεπει να την βρεις, απο τη στιγμη που γνωριζεις το ζευγαρι και ηταν οπως λες και αποδοτικοτατο.
 
Back
Top