Φροντίδα Ξεκίνησε πτερόρροια το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anna6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anna6

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα στην παρέα. Είναι το δεύτερο φτερό που βλέπω από το καναρίνι μου σε διάστημα 10 ημερών και αναρωτιέμαι αν ξεκίνησε πτερόρροια. Τα πούπουλα δεν είναι τα πρώτα που αρχίζουν να αλλάζουν;
 

Συνημμένα

  • 20210703_170119.webp
    20210703_170119.webp
    74,7 KB · Προβολές: 7
Δε ξερω και τοσο απο καναρινια αλλα εμενα οι παπαγαλοι μου περνανε πτερορρια ολοι τους εδω και μια εβδομαδα και γινετε ενας μικρος χαμος απο μικρα πουπουλα και λιγα μεγαλα. Να βαζεις μπανιερα βοηθαει πολυ.
 
Ναι, δυνητικά θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει, εξαρτάται από τον χώρο στον οποίο διαβιώνει το πτηνό, από τυχούσες αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσής του (διάρκεια, ένταση φωτός...) και από τις προηγούμενες φάσεις του ετήσιου κύκλου ζωής του. Συχνά τα πρώτα που πέφτουν είναι κάποια πούπουλα, αλλά ενίοτε το ξεκίνημα σηματοδοτείται και από φτερό. Επομένως, καλό θα ήταν να αυξηθεί η συχνότητα αυγού / αυγοτροφής σε δύο - τρεις φορές εβδομαδιαίως, η παροχή πρωτεϊνούχων σπόρων αλλά και ελαιούχων σε μικρές ποσότητες, π.χ. περίλα, καμελίνα, κανναβούρι, νίζερ,...με συχνότητα π.χ. δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά η παροχή χορταρικών / κηπευτικών / βοτάνων έως και καθημερινά. Τέλος, η μπανιέρα το πρωί για περίπου ένα 20 λεπτο θα βοηθήσει.
 
Η αλλαγή πτερώματος ξεκινάει απο τα κινητήρια και την ουρά. Γίνεται σταδιακά. Μέχρι να αλλαχθούν όλα αυτά φυσικά, έχει αρχίσει και εξελίσσεται η αλλαγή σε φλανκς ,στήθος και πλάτη. Τελευταία ντύνεται η κεφαλή .
 
Back
Top