Γενικά Ξεχωριστά ζευγάρια σε αγγελίες πώλησης παπαγάλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takis1964
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Δεν ξερω αν ενοχλει και εσας, εμενα ομως ναι, οταν βλεπω να πουλανε κάποιοι παπαγαλους ζευγαρια ξεχωριστα! Γνωριζοντας ποσο δενονται τα πουλια αυτα με το ζευγαρι τους ξερω οτι θα υποφερουν και θα στρεσαριστουν! Βεβαια η πωληση ζευγαριου ειναι ποιο δυσκολη και προφανως σπανε το ζευγαρι γιατι αλλιώς δεν φευγει, αλλα προσωπικα δεν θα μου αρεσε να συμπεριφερθω ετσι σε κατι που για καποια χρονια ηταν μέρος της οικογενειας! Θα ηθελα να ακουσω λοιπον τις αποψεις σας επι του θεματος!
 
Τάκη, μιλάς γενικά για περιπτώσεις σαν και αυτές που περιγράφεις ή συγκεκριμένα για αγγελίες που αναρτώνται εδώ;
 
τακη συμφωνω μαζι σου, και ετυχε προσφατα να διαβασω μια τετοιου ειδους αγγελια. Νομιζω ομως οτι ενας εκτροφεας, συγουρα θα δυσκολευοταν να το κανει διοτι γνωριζη. Βεβαια ολα ειναι εμποριο δυστηχως. η αγγελια που διαβασα ηταν απο ιδιοτη, που εκει ενοιωσα οτι ποτε δεν καταλαβε.
 
Τάκη, μιλάς γενικά για περιπτώσεις σαν και αυτές που περιγράφεις ή συγκεκριμένα για αγγελίες που αναρτώνται εδώ;
Οχι Σταυρο μιλαω γενικα και ειδικα σε ομαδες του φβ που παρακολουθω και βλεπω αρκετες τετοιες αγγελιες!
 
Οχι Σταυρο μιλαω γενικα και ειδικα σε ομαδες του φβ που παρακολουθω και βλεπω αρκετες τετοιες αγγελιες!

Eίναι συχνό φαινόμενο αυτό Τάκη και υπάρχουν εξηγήσεις. Αρχικά η μονογαμία των παπαγάλων δεν είναι τόσο αποκλειστική ή ρομαντική όσο την έχουμε κάνει με τα δικά μας μάτια. Υπάρχουν ερευνητές που έχουν παρατηρήσει "απιστίες" σε ζευγάρια στη φύση όπως και αλλαγή συντρόφων. Ούτε μένουν μόνα τους για την υπόλοιπη ζωή τους αν το ταίρι τους πεθάνει.
Είναι συνήθης πρακτική επίσης της αναπαραγωγής στην αιχμαλωσία η αλλαγή των πουλιών στα ζευγάρια καθώς η αναπαραγωγική διάθεση του ίδιου ζευγαριού έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται με τα χρόνια ενώ σε νέα ζευγάρια είναι πιο αυξημένη. Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλοί εκτροφείς που δεν βρίσκουν εύκολα ένα είδος πουλιού για να εισάγουν νέο αίμα στην εκτροφή τους να αλλάζουν κλουβιά και χώρο-περιβάλλον στα πουλιά διότι η διεκδίκηση του νέου χώρου εντείνει τη διάθεση για αναπαραγωγή. Κάποια ζευγάρια επίσης δεν καλο-ταιριάζουν και έχουν μόνιμα αποτυχημένες προσπάθειες. Επίσης μια άλλη τακτική είναι να βάζουν τα πουλιά σε κοπάδια κατά την περίοδο ξεκούρασης και να τα αφήνουν να διαλέξουν μόνα τους ταίρι. Έτσι έχει παρατηρηθεί πάλι ότι πολλά πουλιά δεν φτιάχνουν τα ίδια ζευγάρια την επόμενη χρονιά κι αλλάζουν σύντροφο. Οπότε είναι λογικό απο την οπτική αυτή να βλέπεις πουλιά που γράφει ότι ήταν σε ζευγάρι να πουλιούνται χωριστά. Μην πιστεύουμε ότι θα βάλουν και πλερέζα.😛 Είναι άλλη η ψυχολογία των πουλιών που έχουμε εμείς ως πετ μέσα στα σπίτια μας κι άλλη αυτών που ζουν σε εξωτερικές κλούβες αναπαραγωγής σε ημιάγρια κατάσταση με δυναμική κοπαδιού έστω και σε διπλανά κλουβιά. Επίσης ένα αναπαραγωγικό ζευγάρι στο peak της "παραγωγικότητάς" τους κανείς δεν το χαλάει ενώ θα μπορούσε να πουλήσει τους απογόνους του άρα το πιθανότερο είναι κάτι να μην πηγαίνει καλά μεταξύ τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top