Γενικά Ξύλινο ή μεταλλικό κλουβί;

alexpapakon

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2020
Μηνύματα
44
Πολλοί θα μιλήσουν περί ψειρών κλπ όσον αφοαρά τα ξύλινα παραδοσιακά κλουβιά της... Παλιάς καλής εποχής.
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, ξύλινα κλουβιά, μόνο υπήρχαν, είχα πάντα ένα δύο ή και τρία καναρίνια και ποτέ κανένα δεν μου παρουσίασε ψείρες... Μάλιστα θυμάμαι ότι τα ξυλαράκια/βέργες μέσα τα έφτιαχνα από καλάμι.
Κι όμως, δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρξε κάποιο πρόβλημα με ψείρες ή κάτι άλλο (πλην τους... Κεραμιδόγατους της γειτονιάς).
Η ομορφιά αυτών των παραδοσιακών κλουβιών κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν συγκρίνεται με τα μεταλλικά.
Ίσως η "ομορφιά" τους αυτή να μην συνίσταται στο design ή στο στιλ, αλλά σε μια πνοή νοσταλγικότητας (και αυθεντικότητας) που βγάζουν.
Ισως επίσης να μην είναι τόσο πρακτικά όσο τα μεταλλικά.
Καλό θα ήταν να έχουμε τις απόψεις όσων είναι γνώστες.
 
Καλησπέρα. Επειδή χρησιμοποιώ υλικά πρακτικά στο καθάρισμα ψηφίζω μέταλλο. Πρόσφατα, αντικατέστησα ακόμη και τις ξύλινες πατήθρες με πλαστικές, μολονότι η επικρατούσα τάση είναι αντίθετη.
 
Έχω φτιάξει αρκετά κλουβιά που συνδυάζουν το ξύλο και το μέταλλο (γαλβανιζέ σύρμα), οι σχάρες είναι πάντα μεταλλικές (γαλβανιζέ πλέγμα) και οι πάτοι μεταλλικοί ή πλαστικοί.
Ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα με ψείρες.
Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι η βαφή του σύρματος.
100_1703.webpPICT0168.webpκλουβί.webp
Η ομορφιά αυτών των παραδοσιακών κλουβιών κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν συγκρίνεται με τα μεταλλικά.
Συμφωνώ απόλυτα και το κάθε ένα από αυτά είχε την δικιά του ομορφιά, πρωτοτυπία και στυλ ανάλογα με τον δημιουργό του.
 
Μέταλλο για λόγους υγιεινής.
Νομίζω πως η καλυτερη επιλογή είναι το μεταλο το ξύλο έχει πόρους και δεν μας απασχολεί μόνο η ψείρα αλλά κ πολλά αλλα μικρόβια η μύκητες. Καθώς και να εμποτιστει απο τα φαρμακα που θα ριξουμε. Στο μεταλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφοφα διάφορα φάρμακά που με ενα ξεπλυμα φεύγουν. Αν κανω λαθος δέχομαι διόρθωση 😉
 
Η άποψή μου είναι ότι η ίδια η αγάπη μας για τα ωδικά. εμπεριέχει ένα ισχυρό υπόβαθρο αισθητικής αντίληψης και ως εκ τούτου, ψηφίζω και τα δύο, μην αποκλείοντας το ξύλινο. Ιδιαίτερα αν (για εμάς τους καπως πιο... Προχωρημένους σε ηλίκία) και ο παράγοντας "νοσταλγία" παίζει εξ΄ίσου σημαντικό ρόλο.
Όπως τόνισα, με σωστή και σχολαστική καθαριότητα και συνθήκες υγειινής διαβίωσης, ουδέποτε θυμάμαι να είχε παρουσιαστεί το παραμικρότερο πρόβλημα σε πουλί με τη χρήση ξύλινου κλουβιού.
Όπως επίσης, υπάρχουν κομψότατα μεταλικά.
 
Back
Top