Φροντίδα Ξύλινο κλουβί σε κοκατίλ

Καλησπέρα. Αν βάλεις ξύλινο κλουβι σε παπαγάλο και ιδιαίτερα σε κοκατιλ το τρώει; Γιατί μερικοί λένε αυτό κι άλλοι λένε δεν κάνει τιποτα
Σύμφωνα με αυτά που έχω δει να διαλύουν τα κοκατιλ μου, θα έλεγα ότι δεν κάνει καθώς έχουν κόψει πατήθρες με διάμετρο όσο ένα καπάκι από μπουκάλι νερού. Πέρα από αυτό, τα περισσότερα ξύλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν δεχθεί κάποια χημικά από όσο γνωρίζω τα οποία πιθανότατα να καταναλωθούν από τον παπαγάλο αν δαγκώνει τα ξύλα. Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις το ξύλινο κλουβί και για έναν ακόμα λόγο. Στα ξύλα βρίσκουν καταφύγιο ευκολότερα διάφορα παράσιτα κάνοντας την καταπολέμηση τους δυσκολότερη
 
Καλησπέρα, πιστεύω ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και η ποιότητα του ξύλου, αν είναι τοξική ή οχι για την ασφάλεια του πουλιού.
Αλλά όσο αφορά το φάγωμα, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα το φάει με την πάροδο του χρόνου. Στην αρχή μπορεί να μην ασχοληθεί, αλλά μόλις καταλάβει ότι τρώγεται νομίζω ότι θα είναι θέμα χρόνου να το φάει σε μεγάλο βαθμό κ πιθανόν να προκαλέσει κ τραυματισμό από γωνίες ή ξυλάκια που θα είναι τα απομεινάρια από το κλουβί.
 
πιθανόν να προκαλέσει κ τραυματισμό από γωνίες ή ξυλάκια που θα είναι τα απομεινάρια από το κλουβί.
Εύστοχη απάντηση, καθώς τα κοκατιλ παθαίνουν νυχτερινό πανικό (night fright) πετώντας άτσαλα και με δύναμη προς κάθε κατεύθυνση, πράγμα που μπορεί να κάνει ακόμα και μια ακίδα επικίνδυνη.
 
@Kostaskar φυσικά και είναι επικίνδυνη. Πέρα όμως τον νυχτερινό πανικό (που δεν τον είχα σκεφτεί, σωστά έκανες και το ανέφερες) επεξεργάζονται το οτιδήποτε είναι στο σπίτι τους, ειναι θέμα ημερών αν όχι ωρών (αναλόγως το χαρακτήρα) στο πολύ ωραίο ξύλινο κ πολύ πιθανόν ακριβό κλουβί να βρεις καμία τρύπα ή ροκανιδια.
 
Ειρηνη μου εχει δημιουργηθει μια απορια.
Οταν ανοιγεις ενα θεμα με καποια ερωτηση -και καλώς κανεις- αναφερεις οτι "καποιοι λενε" ή "μερικοι λενε".
Εχω την απορία πραγματικα που εχουν εκφρασει αυτοι οι "καποιοι" και "μερικοι" αυτες τις τοσο λαθος πληροφοριες με αποτελεσμα να υπαρχει τετοια παραπληροφορηση.
 
@Tony Forpus βλέπω κι άλλα άρθρα εδω(στο petbirds) που κάποιοι συμφωνούν με ένα θέμα κάποιοι διαφωνούν, άλλοι τσακώνονται και για αυτό ρωτάω και εγώ προσωπικά για να σιγουρευτω
 
Back
Top