Φροντίδα Οικολογικα - σπιτικα απολυμαντικα κλουβιων και σπιτιου

Gerasimos1

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
237
Πόλη
Ίλιον
Καθαριστικό 1 :D
Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κουτσουλιές σε κεραμικά πλακίδια κ.ά.. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι. Με μία βούρτσα πατώματος σαν αυτην της σταχτοπούτας 😛 καθαρίζουμε το κλουβί (κάγκελα) και το ξεβγάζουμε με ζεστό νερο, αφηνουμε 1 ωρα να ''παρει αέρα'' και ξαναβαζουμε τον φιλο μας μέσα..
;)

Καθαριστικό 2
Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια του σπιτιού μας αλλά και κλουβιά από MDT και πλαστικό. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.
πηγή : www.ftiaxno.gr
 
Ειναι πολυ καλοι τροποι καθαρισμου των κλουβιων χωρις χημικα. 😉 Κι εγω με ζεστο νερο και ξιδι καθαριζω κλουβια κι αντικειμενα των πουλιων και τις πατηθρες επισης, τις οποιες τριβω μετα το ξεβγαλμα απο το ξιδι με μαγειρικη σοδα και οδοντοβουρτσα ή σφουγγαρι. Επειτα τις ξεβγαζω παλι καλα και τις αφηνω να στεγνωσουν.
 
Πολύ ενδιαφέροντα Γεράσιμε, σ' ευχαριστούμε πολύ. Καλά εγώ το ξύδι, το έχω θεό, πάντα μαζί με το απορρυπαντικό των πιάτων έχω κι ένα δεύτερο φτηνό ξύδι που ρίχνω στις αποχετεύσεις, στα λαχανικά, παντού με λίγα λόγια :)
 
Back
Top