Φροντίδα Οικολογικο βερνικι ξυλου σε κατασκευη που θα μπουν τα κλουβια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Ετοιμαζω μια κατασκευη, οπου θα μπουν ολα σχεδον τα κλουβια μου, για να περασουν τα πουλακια εξω το χειμωνα. Τα ραφια ειναι ξυλινα, οποτε για να μην απορροφησουν νερο ή υγρασια, αγορασα οικολογικο βερνικι ξυλου για να τα περασω.. Υποθετω πως ριναι ακινδυνο για τα πουλια, ετσι;
 
Πριν περάσεις οποιοδήποτε οικολογικό προστατευτικό ξύλου καλό θα ήταν να εμποτίσεις τα ξύλινα μέρη με ειδικό παρασιτοκτόνο ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον να γίνουν εστίες παρασίτων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Για τα ράφια που το θέλεις είναι ακίνδυνο για τα πουλιά αφού πρώτα στεγνώσει καλά και ξεμυρίσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Ειρήνη αν μπορείς να αποφύγεις το ξύλο θα είναι πολύ καλό. Διαφορετικά ράντισέ το με φαρμάκι (ειδικό φάρμακο) να μην πιάνει τίποτε!
 
Η αληθεια ειναι πως προσπαθησα να βρω μια κατασκευη χωρις ξυλο,τελικα ομως αυτο που βρηκα και με βολεψε εχει μεταλλικο σκελετο και ξυλινα ραφακια:/

Περασα ηδη το βερνικι, μπορω να βαλω κι αυτκ το φαρμακο απο πανω ή δεν θα πιασει; ☹
 
Λογικά το βερνίκι κλείνει τους πόρους του ξύλου, ελαχιστοποιώντας την δυνατότητα απορρόφησης του σε νερό αλλά και κάθε υλικό. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του. Ότι κι αν ρίξεις από πάνω του θα κρατά λίγο καιρό. Μην πτοείσαι όμως. Ολοκλήρωσε αυτό που με μεράκι ξεκίνησες. Θα ψάξεις να βρεις εντομοκτόνα μεγάλης διάρκειας που θα ψεκάσεις την κατασκευή αφού την τελειώσεις και με 3-4 φορές το χρόνο θα λύσεις το πρόβλημα.
 
Back
Top