Γενικά Οι αγγελίες είναι από εκτροφείς ή χομπίστες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα, επειδη απο το καλοκαιρι σκεφτομαι να παρω ενα αρσενικο καναρινακι, περιμενα ομως την καταλληλη εποχη, ηθελα κι εγω να ρωτησω αν οι αγγελιες που κυκλοφορουν οπου βλεπεις στις φωτο πολλα πουλια μαζι ειναι απο εκτροφεις η χομπιστες. Ειναι αξιοπιστες; Η πρεπει να βρω εναν επωνυμο εκτροφεα; Ενα απλο καναρινακι θελω και συνηθως οι εκτροφεις ασχολουνται με ρατσες. Ειμαι απο Θεσσαλονικη μηπως εχετε καποιον υποψη σας;
 
Τα ειδα κι αυτα, εχει λιγο καιρο που ψαχνω ολες τις αγγελιες που κυκλοφορουν. Απλα φοβαμαι να παρω απο καποιον ανωνυμο, θα προτιμουσα εκτροφεα. Μιλησα και με εναν εκτροφεα μελος της epam και μου ειπε οτι εχει τυπου, αλλα ηταν ακριβα για τα δεδομενα μου. Τα χρωματος που μου προτεινε παλι απο αλλους ενω μου αρεσουν δεν ξερω κατα ποσο μπορω να ανταπεξελθω στις απαιτησεις της διατροφης τους. Γι'αυτο κατεληξα στο κοινο καναρινι. Μηπως υπερβαλλω, δεν ξερω..
 
Κοίτα, οι επώνυμοι εκτροφείς συνήθως εκτρέφουν ράτσες καναρινιών. Είναι σπάνιο και σχεδόν απίθανο κάποιος εκτροφέας να εκτρέφει και κοινά. Συνήθως αυτοί που ασχολούνται με κοινά είναι ανώνυμοι, αλλά πολλές φορές και αξιόπιστοι ερασιτέχνες εκτροφείς. Αν έχεις δει όλες τις αγγελίες, δεν ξέρω να σου προτείνω κάποιον άλλον. Τον μόνο που γνωρίζω, είναι ένας εκτροφέας στην Πολίχνη, ο οποίος εκτρέφει καναρίνια gloster, αλλά και λευκά υπολειπόμενα. Εγώ από αυτόν πήρα τα δικά μου και μπορώ να πω ότι είναι πολύ αξιόπιστος. Εάν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου δώσω περαιτέρω πληροφορίες.
 
Ευχαριστω. Αν μπορεις στειλε τα στοιχεια του να μιλησω μαζι του. Εχει και η ΕΠΑΜ εκθεση-διαγωνισμο το επομενο Σ/Κ στους Αμπελοκηπους, μηπως να παω απο κει να δω και να γνωρισω καποιον εκτροφεα. Θα δουμε.
 
Δική σου επιλογή, εάν θέλεις και μπορείς, καλύτερα να πας και να μιλήσεις εκεί με κάποιον εκτροφέα. Είναι πολύ καλή επιλογή και θα είσαι και σίγουρη για το πουλάκι που θα πάρεις.
Κατά τα άλλα, εδώ είναι η αγγελία από όπου βρήκα και εγώ τον συγκεκριμένο εκτροφέα. Πάρε ένα τηλέφωνο και μίλα μαζί του εάν θες. car.gr/parts/view/7983167/
 
Δέσποινα, τα χρώματος δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη διατροφικη απαίτηση. Αυτό συμβαινει μόνο όταν στοχευουμε σε διαγωνισμους και διακρίσεις. Διατροφική διαφοροποιηση έχουν μόνο κάποια εκ των ολολευκων πουλιών.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ή να βρεις κάποιον εκτροφεα ή να βρεις από καποιον φίλο σου.
 
Από όποιον και να πάρεις, προτού αγορασεις να πας μία βόλτα στο εκτροφείο του και να δεις σε τι κατάσταση είναι τα πουλιά και ο χώρος!
Θα σε βοηθήσει πολύ στην τελική επιλογή σου.

Συμβουλή, μακρυά από πετ σοπ!
 
Εγώ θα σου πρότεινα μιας και μπορείς, να πας μια βόλτα από την έκθεση, να δεις τις διάφορες ράτσες καναρινιών που υπάρχουν και που ξέρεις μπορεί κάποια σου αρέσει πάρα πολύ... Οι εκτροφείς δίνουν πιο φτηνά πολλές φορές τα πουλιά που αποκλείνουν από το πρότυπο της φυλής που ανήκουν, πράγμα που εσένα δεν θα σε πειράζει πολύ αν δεν ενδιαφέρεσαι να γίνεις κι εσύ εκτροφέας...
Αν είσαι οκ με ένα όμορφο κοινό, ψάχνεις εδώ ή και αλλού ένα όμορφο καναρινάκι...
 
Ακομα δεν καταφερα να βρω καναρινακι.. Εκανα πολλη αναζητηση σε αγγελιες ιδιωτων στο ιντερνετ, μιλησα και με εκτροφεις. Το προβλημα ειναι οτι οσους βρηκα ειναι μακρια και δεν εχω την ευχερεια να παω στο χωρο τους να δω τα πουλακια για να διαλεξω. Μου ειπαν καποιοι οτι μπορουν να μου φερουν οι ιδιοι, αλλα δισταζω. Επισης οι περισσοτεροι, και ιδιωτες και εκτροφεις, εχουν καναρινια ρατσας και εγω θα ηθελα ενα κοινο για αρχη. Θα ηταν ρισκο να αφησω τον ιδιωτη η τον εκτροφεα να διαλεξει αυτος ενα αντι εγω;
 
εγω θα ηθελα ενα κοινο για αρχη.
... Τότε γιατί δεν επισκέπτεσαι ένα από τα πετ-σοπ της πόλης, αγαπητή Δέσποινα, να ''σώσεις'' ένα πουλάκι από τα πάνδεινα (όπως διαβάζουμε κατά καιρούς) που περνούν εκεί μέσα;👍
 
Επισης οι περισσοτεροι, και ιδιωτες και εκτροφεις, εχουν καναρινια ρατσας και εγω θα ηθελα ενα κοινο για αρχη.
Δε βλέπω το λόγο...
Μπορείς να πάρεις ένα λιποχρωμικό καναρίνι λευκό ή κίτρινο για παράδειγμα... χωρίς να έχει ιδιαίτερα μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα απλά.
Μου ειπαν καποιοι οτι μπορουν να μου φερουν οι ιδιοι, αλλα δισταζω.
Γιατί διστάζεις;
Να το κάνεις... κι αν αισθάνεσαι ανασφάλεια... ας έχεις και κάποιον παρέα..
Καλύτερα μάλιστα αν γνωρίζει κι από καναρίνια.
Θα ηταν ρισκο να αφησω τον ιδιωτη η τον εκτροφεα να διαλεξει αυτος ενα αντι εγω;
Αν δεν τον γνωρίζεις εσύ ή κάποιος δικός σου ή αυτός είναι "ανώνυμος" καλά θα ήταν να το αποφύγεις.
Αν πάλι υπάρχει εμπιστοσύνη, δε βλέπω το λόγο να έχεις αναστολές.
 
Κοινό όντως όπως σου είπα και πιο πάνω, είναι δύσκολο να βρεις από επαγγελματία εκτροφέα. Θα πρέπει να βρεις κάποιον απλό κάτοχο κοινών που τα αναπαράγει και θέλει να τα δώσει.
Υπάρχουν όμως και πολλά λιποχρωμικά, λευκά, κίτρινα ή και κόκκινα που δεν έχουν τεράστιες διαφορές από τα κοινά και τα εκτρέφουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα ήθελες ένα κίτρινο λιποχρωμικό σαν τον Τουίτι; Δεν έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τα κοινά...
 
Δημητρη εχω σωσει πουλακι απο πετσοπ το θηλυκο μπατζι μου, δεν το μετανιωσα, αλλα νομιζω ημουν τυχερη που δεν ηταν αρρωστο. Ηταν βεβαια ενα πουλακι φοβικο, ακομα το βλεπεις ποσο επιφυλακτικο ειναι. Απο ολους εδω στο φορουμ ακουω συνεχεια να μην εμπιστευομαστε και ενισχυουμε τα πετσοπ, εκπλησσομαι που μου λες να στραφω εκει!
Για την επιλογη κοινου η μη ισως οντως ειμαι υπερβολικη, θα αναθεωρησω.. Θα το ψαξω καλυτερα, ευχαριστω!
 
εκπλησσομαι που μου λες να στραφω εκει!
..η παρότρυνσή μου να κινηθείς προς πετ-σοπ, στηρίχθηκε καθαρά και μόνο στην έως τώρα επιθυμία σου για. Ένα κοινό καναρινάκι, αφού όπως διάβασα δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις! .. Το ίδιο θα έλεγα και σε δικούς μου, πολύ δικούς ανθρώπους.. Να σαι σίγουρη γι'αυτό,Δέσποινα.:)👍

.. Και εγώ,έχω σώσει 2 -3 από πετ-σοπκαι μάλιστα έχω ζητήσει και τα gloster μου πίσω, από άνθρωπο που πήρε από μένα πουλιά για.. Ανάρμοστη συμπεριφορά !
 
Θα σου πρότεινα ότι πουλάκι πάρεις να το πάρεις από κάποιον που αγαπά και ενδιαφέρεται για τα καναρίνια.. Είτε κοινό είτε ράτσας. Θα σου σώσει και πολύτιμες συμβουλές.
 
Δέσποινα τι έγινε τελικά; Επέλεξες απο που θα πάρεις καναρινάκι; 🙂
 
Καλησπερα και καλη χρονια! Μετα απο καμποσο καιρο που αφησα την αναζητηση μου για καναρινι, αφου προεκυψαν καποια περαστικα θεματα υγειας και μεγαλος φορτος εργασιας, βρεθηκα προπαραμονη Πρωτοχρονιας σε μικρο πετσοπ της περιοχης μου για τροφη. Καθως χαζευα τα πουλακια, ειδα το πιο γλυκο και ζωηρο καναρινακι που χοροπηδουσε και τιτιβιζε λες και ηθελε να μου τραβηξει την προσοχη. Δεν αντεξα ηταν love at first sight! Αυτο ειναι που λεμε μην κανεις σχεδια, γιατι θα ανατραπουν! Μολις περασω τις φωτο θα τον παρουσιασω..
 
Καλή χρονιά! Να το χαίρεσαι!
Είσαι σίγουρη όμως πως είναι καλά;
Τα πουλάκια από τα petshop έχουν συχνά προβλήματα που εμείς δε μπορούμε να δούμε..
Εάν έχεις και άλλα πουλάκια, καλή καραντίνα: https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Για να είσαι σίγουρη πως είναι καλά, να τον παρακολουθείς στενά τον πρώτο καιρό. Εάν δεις τίποτα στραβό, ενημέρωσε μας αμέσως!
 
Back
Top