Αναπαραγωγή Οι βεγγαλεζες μπορουν να εκολαψουν αυγα απο ζεμπράκια;

erateinos

PB New Member
Εγγραφή
10 Απρ 2014
Μηνύματα
1
καλησπέρα σε όλους! Να κανω μια ερωτηση. Οι βεγγαλεζες μπορουν να εκολαψουν αυγα απο ζεμπράκια; Το λεω αυτό επειδη τα ζεμπρακια κανουν αυγα αλλα δεν τα πολυ κλωσσανε, σε αντίθεση με ενα ζευγαρι βεγγαλεζες που είναι μονιμα σε μια φωλια κ δεν εχουν ακομα αυγά.
 
Γεια σου Εράτεινε! Πολύ ωραίο όνομα! Οι σπίνοι της Βεγγάλης( Bengalese ή Society finch) είναι από τα πιο εύκολα και παραγωγικά είδη στην αναπαραγωγή και έχουν υιοθετήσει πολλά νεογνά, άλλων ειδών δυσκολότερα στην αναπαραγωγή, όπως ζεμπράκια, star finch, gouldian finch, gordon blue και πολλά άλλα. Οπότε, μπορείς, αν όντως τα ζεμπράκια σου δεν προσέχουν καλά τα αυγά τους, να τα δώσεις στους βεγγαλέζους να τα κλωσσήσουν και να μεγαλώσουν τους νεοσσούς. Εσύ παράλληλα, κάνε μια καλή και πλήρη διατροφή και στα δύο σου ζευγάρια, για να οικοδομήσουν ενέργεια και τα απαραίτητα συστατικά για να σε ανταμείψουν με αμέτρητους απογόνους!
Αν έχεις την καλοσύνη, να μου απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις. Πόσες μέρες κάνουν αυτήν την συμπεριφορά τα ζεμπράκια σου; Πόσα αυγά έχουν; Τα κλωσσούν εντατικά ή όχι ακόμα; Τα bengalese σου τα έχεις δει να ζευγαρώνουν; Παρατήρησε τα καλά και να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, ώστε να μην πάρεις τα αυγά από τα ζεμπράκια. Φιλικά!
 
... Οι Μπενγαλέζοι (Bengalese Finch, Society Finch, Lonchura Domestica) μπορούν να ανατρέψουν μικρά από πολλά διαφορα είδη παραδείσιοι πουλιών. Το ενστινκτο της αναπαραγωγης και φροντίδας τους είναι πολύ δυνατό.

Πουλια αυτά με ευκολία κάθονται στα "ξένα" αυγά καμια φορα και χωρίς ειδική προετοιμασια. Πολύ συχνά δυο αρσενικά η δυο θηλυκά μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα και τάισμα των θετών μικρών.
Ένα ζευγάρι κοινωνικών σπίνον πολύ συχνά δέχονται στη φωλια μικρά ηλικίας π.χ. 10 ημερών ενώ μια μέρα πριν δεν είχαν ουτε αυγά στη φωλια. Επίσης με ευκολία παίζουν ρολο θετών γονιών για μικτή φωλια (με μικρά διαφορετικών ειδών σε μια φωλια)
 
Back
Top