Συζήτηση Άρθρου Οι βιταμίνες στα πτηνά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Γενική συζήτηση σχετικά με το άρθρο "Οι βιταμίνες στα πτηνά". Ερωτήσεις, πληροφορίες ή διευκρινήσεις που αφορούν στο άρθρο και το περιεχόμενό του.

Δείτε το Άρθρο Οι βιταμίνες στα πτηνά​

 
Σας ευχαριστώ για το τόσο όμορφο και με πολλά ενδιαφέροντα άρθρο σας που το αντέγραψα για να το έχω πάντα διαθέσιμο για μένα και τους φίλους εκτροφείς.
 
Αν το πουλι τον χειμωνα που δεν ερχεται σε αμμεση επαφη με τον ηλιο λογω ψυχους κτλ η D3 ακομα και αν παρεχουμε αυγο και μουρουνελαιο μπορει να αποροφηθει απο το πουλι;
 
Αν το πουλι τον χειμωνα που δεν ερχεται σε αμμεση επαφη με τον ηλιο λογω ψυχους κτλ η D3 ακομα και αν παρεχουμε αυγο και μουρουνελαιο μπορει να αποροφηθει απο το πουλι;
Τα συμπληρώματα διατροφής χορηγούνται όταν και όπου υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη. Όταν υπάρχει έλλειψη / ανεπάρκεια βιταμίνης D, το συμπλήρωμα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να εκτεθεί το δέρμα στον ήλιο για να απορροφήσει το συμπλήρωμα διατροφής. Αυτή η σχέση ήλιου - δέρματος είναι αναγκαία μόνο για την παραγωγή βιταμίνης D από τον ίδιο τον οργανισμό.

δεν ερχεται σε αμμεση επαφη με τον ηλιο λογω ψυχους
Το ψύχος δεν επηρεάζει τη δυνατότητα του οργανισμού να παράξει τη βιταμίνη D. Μια χειμωνιάτικη μέρα με καθαρή ηλιοφάνεια, είναι προτιμότερη από μια καλοκαιρινή μέρα με "γεμάτη" συννεφιά.
 
Δεν γνώριζα ότι δεν συνίσταται η χορήγηση συμπληρωμάτων μέσω του νερού. Πίστευα ότι ισχύει μόνο το καλοκαίρι όπου ενέχει κίνδυνος αλλοίωσης. Σκεφτόμουν προληπτικά μια φορά το 3μηνο να χορηγώ λίγες πολυβιταμίνες δεδομένου ότι βιταμίνες όπως η Κ, Ε κ.α. βρίσκονται σε λίγα τρόφιμα που δεν έχω προσωπικά χορηγήσει ποτέ (πρώτη φορά ακούω για φύτρο σιταριού πχ). Άλλος τρόπος χορήγησης φαντάζομαι είναι η αυγοτροφη. Ωστόσο κάποια πουλιά την τρώνε σε μια μέρα αλλά την τρώνε λιγότερο και πιο αραιά οπότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; 🤔
 
Μπορείτε εκτός από την αυγοτροφή να προσθέσετε τα συμπληρώματα σε άλλες νωπές τροφές όπως το αυγό ή τα φρούτα.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πολλά σκευάσματα που υπάρχουν πλεον και που μπορούν να αναμειχθούν με τους σπόρους.

Σε περίπτωση που δεν βολέψει τίποτα από αυτά, Η επιλογή ενός υγρού συμπληρώματος βιταμινών για χορήγηση με το πόσιμο νερό είναι μονόδρομος.
 
Back
Top