Διατροφή Οι βλαστωμένοι σπόροι στην αυγοτροφή

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Χωρίς ιδιαίτερα έξοδα. ΝΙΖΕΡ-ΒΡΩΜΗ-ΡΟΥΠΣΕΝ . Σπόροι που βλαστένουν σχεδόν ταυτόχρονα και βοηθούν στην σωστή χορήγησή τους. Μια ανάμειξη στην αυγοτροφή δίνει την δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας και την κάνει πολύ πιο θρεπτική.

[x]

Βάση ουδέτερης αυγοτροφής, με κους -κους.

[x]

Ενα αφράτο και πολύ θρεπτικό αποτέλεσμα

[x]

Σχετικά Άρθρα
Φύτρα σπόρων στα πουλιά
Πώς φτιάχνουμε βλαστωμένους σπόρους για τα πουλιά μας
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Aπλά, εύκολα, πρακτικά, θρεπτικά.. Μόνη ένσταση το ρούψεν.
Θα πρότεινα εναλλακτικά μαύρο ηλιόσπορο η ροβίτσα.
Ενημερωτικό και το παρακάτω σχετικό θέμα :
Φυτρα - βλαστωμενοι σποροι • PetBirds
 
Aπλά, εύκολα, πρακτικά, θρεπτικά.. Μόνη ένσταση το ρούψεν.
Θα πρότεινα εναλλακτικά μαύρο ηλιόσπορο η ροβίτσα.

Το ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΠΣΕΝ (πικρό), ο σιναπόσπορος, είναι μια χαρά Νικο. Η Κανόλα είναι ο μεταλαγμένος σπόρος για βιομηχανική χρήση. Να μου πείς που να τον βρείς τον σιναπόσπορο...Αν το ψάξεις λίγο το βρίσκεις. Την Ροβίτσα δεν την έχω δομιμάσει, αλλα ο μαύρος λιόσπορος, το λινάρι, ο ραδικόσπορος δεν έχουν τον ίδιο χρόνο βλαστικότητας και μου χαλάει την... Μαγιά. Βέβαια σ' αυτή την βάση οι δοκιμές και οι ποικιλίες επιλογών είναι πάρα πολλές, ανάλογα τα γούστα.:)
 
Θέμα που μπαίνει στα SOS! Θα το διαβάσω με προσοχή όταν θα έχω χρόνο! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εμενα μακη η βρωμη δεν φυτρωνη στον ιδιο χρονο μετα αλλα ρουπσεν και νιζερ και αναγκαστικα την εβγαλα και δινω ροβιτσα και λιγο καναβουρι
 
Βλαστισμένους σπόρους σταριού έδινα στα παπαγαλάκια που είχα και τα καταβρόχθιζαν σε χρόνο dt. Γενικώς τα φύτρα αρέσουν πολύ στα πουλιά
 
εμενα μακη η βρωμη δεν φυτρωνη στον ιδιο χρονο μετα αλλα ρουπσεν και νιζερ και αναγκαστικα την εβγαλα και δινω ροβιτσα και λιγο καναβουρι
Το ψάξιμο δεν σταματάει ποτε σ' όλες αυτές τις παραλλαγές Λευτέρη. Σημασία εχει να έχουμε στο νού μας τις βασικές αρχές για την παραγωγή και την παροχή των βλαστομένων. Μετά, ο καθένας ανάλογα τις παρατηρήσεις του και την ενημέρωση που έχει, πορεύεται.
 
Πιο σιτάρι είναι κατάλληλο για φτιάξω βλαστομενους σπόρους; Σκέφτομαι κατά την προετοιμασία αναπαραγωγης να αποφύγω τα χημικά σκευάσματα.
 
Το σιτάρι που προορίζετε για ζωοτροφή ή ανθρωποτροφή. Δεν είναι κατάλληλοι οι σπόροι που χρησιμοποιούνται για σπορά
 
@YannisK θα μπορούσες να βάλεις καμιά φώτο για σιγουριά; :)
 
Φαντάζομαι εννοεί το σιτάρι που πουλάνε στα σούπερ μάρκετς.
 
alicedros δεν υπάρχει πάντα κάποια διαφορά εμφανισιακά στους σπόρους και δεν έχει νόημα μία φωτογραφία.

Υπάρχει το σιτάρι που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ για ανθρώπινη χρίση, υπάρχει και σιτάρι που πουλάνε σε καταστήματα με ζωοτροφές (συνήθως για κότες, γαλοπούλες κτλπ). Το πλένουμε και μετά ακολουθούμε την διαδικασία βλάστησης.

Πολλοί από τους σπόρους που ταΐζουμε τα πουλιά μας καλλιεργούνται στην χώρα μας και μπορείς να τους βρεις σε φυτώρια, ανθοπωλία, καταστήματα με φυτοφάρμακα, γεωργικά καταστήματα...

Αυτοί οι σπόροι είναι ακατάλληλοι για τα πουλιά μας (και για εμάς) αφού πολύ συχνά έχουν ψεκαστεί με εντομοκτόνα ή εντομοαπωθητικά ή έχουν λιπάσματα. Ακόμα και αν δεν έχουν τίποτα πρόσθετα δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς αφού οι χώροι που πωλούνται είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι με διάφορα χημικά.
 
Back
Top