Γενικά Οι κότες μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης magdaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

magdaki

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2015
Μηνύματα
177
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μια γεύση από τις κότες μου σήμερα που πήγα στο κτήμα.. Αν και ήταν μες στη βροχή...

Στο πρώτο κλουβί έχω βάλει τα κοκόρια μοτ αφού είναι 17 κοκόρια με 40 κότες μέχρι να βρω να τα δώσω γιατί γίνεται χαμός... μην κοιτάτε που είναι μες στη λάσπη και τις λίμνες είναι που έβρεχε 2 μέρες σερί.. κόντεψαν να πνιγούν οι κότες... σε 2-3 μέρες θα είναι πάλι όλα στεγνά.

missing-image.png
 
Πολύ ωραία εγκατάσταση, έχεις κι άλλα βλέπω, χήνες, πάπιες; Τι άλλα έχεις;
 
Μια γεύση από τις κότες μου σήμερα που πήγα στο κτήμα.. Αν και ήταν μες στη βροχή.. Στο πρώτο κλουβί έχω βάλει τα κοκόρια μοτ αφού είναι 17 κοκόρια με 40 κότες μέχρι να βρω να τα δώσω γιατί γίνεται χαμός... μην κοιτάτε που είναι μες στη λάσπη και τις λίμνες είναι που έβρεχε 2 μέρες σερί.. κόντεψαν να πνιγούν οι κότες... σε 2-3 μέρες θα είναι πάλι όλα στεγνά.

@magdaki βλέπω πως έχεις πολλά είδη πτηνών... Βλέπω κοτέτσι στην εξοχή. Να υποθέσω πως δεν είναι μέσα στον αστικό ιστό αλλά κάπου πιο έξω από την πόλη... ή κάνω λάθος;
Για τα 17 κοκόρια (μοτ?) επειδή υπάρχουν πολλοί άσχετοι με τα είδη τους (μέσα σ' αυτούς κι εγώ)... μπορείς να μας κάνεις ένα φωτορεπορταζ και μια καλύτερη ενημέρωση;
Φυσικά αν θέλεις μπορείς να μας γνωρίσεις και τα υπόλοιπα πτηνά σου... Τους φασιανούς, τις χήνες (μοιάζουν με του @Φοίβος;) και τις πάπιες...
Τι λες... Θα το κάνεις;
 
@magdaki ... Τις χήνες (μοιάζουν με του @Φοίβος;) και τις πάπιες...
Τι λες... Θα το κάνεις;

Nαι τετοιες ειναι, Γιαννη. Μονο που αυτες ειναι καθαροαιμες ενω ο δικος μου ο αρσενικος ειναι υβριδιο. Τον αρσενικο της Μαγδας τον καμαρωσα πως ειναι κορδωμενος! 👍
 
ωραια εγκατασταση, οι φασιανοι να υποθεσω δεν ειναι για φαγωμα; :D Και μια ερωτησουλα επειδη βλεπω εχεις χηνες, μου ειχαν πει οτι μπορουν να ξεπερασουν τα 10 κιλα. Οι δικες μας εφτασαν μετα βιας τα 4,5 - 5
 
Όχι φυσικά για ομορφιά είναι! Η ράτσα είναι νασο! Ο αρσενικός μου πρέπει να είναι καμιά 10αρια κιλά! Έκαναν και αυγά χθες!
 
Πολύ καλό κουμάσι, γεμάτο απ' όλα τα πτηνά.
Με 40 κότες θα έχει 5-6 αυγά τώρα που είναι χειμώνας.
Αργότερα δε θα προλαβαίνεις να μαζεύεις.
 
Παπαδοπουλε οι κότες μου είναι ράτσας όλες... australorp Sussex και άλλες που είναι αυγοπαραγωγης ακόμα και τώρα έχω 20 αυγά καθημερινά!
 
Σε κάνα μήνα που θα τα οργανώσω σε κλουβιά για την αναπαραγωγή τους θα σας δείξω αναλυτικά τις ρατσες... Προς το παρόν προέχει να δώσω τους κόκορες γιατί γίνεται χαμός!
 
Σε κάνα μήνα που θα τα οργανώσω σε κλουβιά για την αναπαραγωγή τους θα σας δείξω αναλυτικά τις ρατσες... Προς το παρόν προέχει να δώσω τους κόκορες γιατί γίνεται χαμός!
Θα περιμένουμε να μας "ενημερώσεις".
 
Φαίνεται πως τις προσέχεις καλά πάντως, παρόλο που έχει τόσο λάσπη, οι κότες είναι σε καλή κατάσταση. και οι εγκαταστάσεις πολύ καλές.
 
Για να είμαι ειλικρινής τον πιο πολύ καιρό η μαμά του Νίκου τα περιποιείται μιας και το κτήμα είναι 50 μέτρα από το σπίτι της!
 
Back
Top