Διατροφή Οι παπαγάλοι μου πετούν τα φρούτα κάτω

ParrotletTwityZeta

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
795
Πόλη
Μυτιλήνη
Οι παπαγαλοι μου προσπαθοντας να κόψουν τα ζαρζαβατικά και φρούτα που τους βάζω στο κλουβί (Ακόμα και ψιλοκομμένα τους τα έχω βάλει ) τους πέφτουν καθ' Τελικά τα τρώει το κλουβί. Μπορείτε να μου πείτε καποιο τρόπο ώστε να μην τους πέφτουν;
 
Εγώ βγάζω τους σπόρους από το κλουβί το βράδυ και το πρωί τους βάζω μόνο φρούτα και λαχανικά.Σποράκια από το μεσημέρι και μετά.Αν θέλεις δώσε τα φρούτα-λαχανικά εκτός κλουβιού και βλέπεις.
 
ΔΕΝ αποτελει λυση φυσικα να αφαιρουμε τους σπορους για να αναγκασουμε το πτηνο να φαει αυτο που του σερβιρουμε.
Προκειται για ζωντανους οργανισμους και θα πρεπει να τους φερομαστε και αναλογως και οι διαφοροι πειραματισμοι να μενουν κατα μερος.

Οπως και να εχει ο παπαγαλος θα "παιξει" με το φαγητο του και θα φαει αυτο που θελει.
Αναλογως το κλουβι που εχεις μπορεις να χρησιμοποιεις κλειστη μπανιερα που προοριζεται για καναρινια και να την χρησιμοποιεις ως ταιστρα.
 
Διαφωνώ μαζί σου.Αν αφήνω μόνιμα τους σπόρους οί παπαγάλοι μου δεν πρόκειται να φάνε φρούτα,λαχανικά.Μόνο θα τα ανακατεύουνε. Όλοι θέλουμε το καλύτερο, για τα πουλάκια μας και δεν νομίζω πως Η προσέγγισή μου σε αυτό το θέμα είναι λάθος.Ευχαριστώ.
 
@Vada

Λυπάμαι αλλα η δικη σου προσέγγιση ειναι λανθασμένη.
Και οι δικοι μου παπαγαλοι οπως και των υπολοιπων εδω στο Pb τρωνε λαχανικα και φρουτα χωρις να τα εξαναγκασουμε μεσω της πεινας.

Εχεις δει πουθενα οι γονεις να αφηνουν νηστικα τα παιδια τους για να τα αναγκασουν να φανε συγκεκριμενο φαγητο?Δε νομιζω.
 
Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά.Απλώς ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα στην διατροφή τους.Δεν τα αφήνω χωρίς τροφή.
[automerge]1609222871[/automerge]
Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά.Απλώς ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα στην διατροφή τους.Δεν τα αφήνω χωρίς τροφή.
Οί παπαγάλοι θέλουν διαφορετική προσέγγισή στο φαγητό τους από τα καναρίνια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι απλώς δεν πεινούν όσο πρέπει. Αν τα αφήσεις χωρίς σπόρους θα κατέβουν και θα τα φάνε.

Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά.Απλώς ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα στην διατροφή τους.Δεν τα αφήνω χωρίς τροφή.
Μαλλον σωστα καταλαβα απο την στιγμη που προτεινεις να αφαιρέσει τους σπορους ωστε να πεινασουν αρκετά για να φανε τα λαχανικα.
Ισως εσυ δεν καταλαβες τι πρότεινες.
Οί παπαγάλοι θέλουν διαφορετική προσέγγισή στο φαγητό τους από τα καναρίνια.

Και ποιος αναφέρθηκε στα καναρινια?
 
Όπως έγραψα και πιο πάνω αφαιρώ τους σπόρους όταν τα βάζω για ύπνο.Το πρωί φρέσκα λαχανικά φρούτα,το μεσημέρι σπόρους,pellets υπάρχουν πάντα στο κλουβί.Δεν νομίζω ότι τα βασανιζω ούτε τα αφήνω νηστικα .Τα καναρίνια πιστεύω θέλουν μόνιμα σπόρους στο κλουβί και διάφορα λαχανικά βότανα κατά την διάρκεια της ημέρας.Ευχαριστώ!
 
Πολλοί εκτροφείς ταίζουν μόνο του το μίγμα με τα φρέσκα (λαχανικά, φούτα, όσπρια) πρώτο πράγμα κάθε πρωί και το αφήνουν δύο ώρες πριν το αποσύρουν για να συμπληρώσουν σπόρους και πέλετς στις ταίστρες των πουλιών. Δεν βλέπω το λάθος σε αυτό αφού μιλάμε για 2 ώρες και τα πουλιά δεν μένουν νηστικά.
 
Μολς το εφτιαξα! Παλια για να τα μαθω να τρωνε λαχανικα εβγαζα τα σπορια το βραδυ και το πρωι εβαζα τα λαχανικα και μετα καμια ωρα τα σπορια. Τωρα τρωνε σπορια και λαχανικα μαζι τους αρεσει, σε ξεχωριστο δοχειο. Εχουν ομως τις προτιμησεις τους αλλα τρωνε ποιο πολυ καροτο αλλα ποιο πολυ μπροκολο παντα πετανε κατω για να εχουν καβατζα. Μετα τα λαχανικα θελει καθαριοτητα οτι ριχνουν πεφτει κατω θελει μαζεμα...
 

Συνημμένα

  • IMG_20201230_094316_948.webp
    IMG_20201230_094316_948.webp
    210,9 KB · Προβολές: 14
Back
Top